Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 14.11.2020 02.53

Mitäs sanotte, mikä on hyväksyttävä osakepoimijan oppiraha? Aloitin 5v sitten. Olen säästellyt palkasta ja netto netto tuotto on 3% p.a. (laskettuna (salkku/5v aikana sijoitetut eurot)^(1/5)-1. 

Kontrafaktuaali jossa olisin osakepoiminnan sijaan sijoittanut saman rahan indeksirahastoon päivän kurssilla, olisi tuottanut 7% p.a. Toisaalta euroilla painotettu toteutunut ka. CAGR on ~20%. Tämä on seurausta isosta betsistä Sampoon maaliskuussa @~21€ (joka sekin olisi kannattanut panna indeksirahastoon).

Breakeveniin pääseminen edellyttäisi esim. että Nordea nousisi 9€:oon ja Sampo 50€:oon. Toivossa on hyvä elää mutta en halua maksaa siitä liikaa.

Kysymys kuuluu: onko aika myöntää etten saa osakepoiminnalla alfaa ja siirtyä indeksisijoittamiseen, vai onko aika todeta että ryssi se Nallekin kun Nordeaa osti, mutta ei se tarkoita että kaverin kannattaa ruveta indeksisijoittajaksi?

Jos vastaat niin kerrothan millaisen tuoton suhteessa OMXH-indeksiin olet itse osakepoiminnalla saanut. Kiitos!

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 4.5.2020 09.56

   

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 29.4.2020 01.35

Hei Mikko, mainio blogi tämä. Kirjoitit taannoin että lukisit mieluusti myös muiden päivätreideistä. Tässä yksi.

Ostin tänään 29.4. Nordean Q1-jälkeiseen aamukahinaan @5,760 ja häivyin @5,685. Menin sisään koska 2d ja 5d MACD viestitti noususuuntaa ("bullish divergence" A. Elderin termein) vaikka pidempi aikaväli ei. Myös 13d ja 26d EMA indikoi hyvää trendiä, bollingerit tosin tiesivät, että osakkeen kalju osuu jo tunnelin kattoon.

Miinuspuolella oli sekin, että eilinen nousu oli huima (eikö Fivalle makseta sisäpiirikauppaajien kyttäämisestä!?) ja keskimäärin paluu keskiarvoon on hyvä betsi. Mun betsi tänään oli silti, että tässä on mahdollisuus aitoon breakoutiin ja jos se tulee, kyydissä kannattaa olla. Post mortem näyttää siltä, että kyseessä oli false breakout.

Turska maistuu pahalta. Pieni voitto oli jo tarjolla mutta en ollut tarpeeksi nopea, ja jarruttelin koska olen aiemmin ottanut voitot liian nopeasti. Ensijärkytyksen jälkeen tuo treidi ei silti ollut välttämättä aivan idioottimainen yritys, minusta sille oli tukea teknisestä näkökulmasta. Turska oli lopulta 0,6% pääomasta, mikä on sivutoimiselle treidauksen harjoittelijalle hyväksyttävä riskienhallinnan kannalta. (Se mikä välttämättä ei ole hyväksyttävää sivutoimiselle treidauksen harjoittelijalle on se, että ylipäänsä lähtee yrittämään päivän sisäistä peliliikettä.)

Rusikoi Mikko mun logiikkaa jos jokin pistää silmään — tällä blogillasi on paljon pedagogista arvoa lukijoille!

Näytä koko viesti