Ostin/Myin tänään -

Ostin Nokiaa. Huihain bannit auttaa. Känneyhtiö ja Lundmarkkiin kova luotto.

Näytä koko viesti
Nordea -

Totta!

Näytä koko viesti
Nordea -

Nordea on aika hyvässä hapessa ja lainat "stressitestattu" 6% korolla.

Näytä koko viesti
Eläkesäästäminen, aloittelijan kysymyksiä -
Innilator kirjoitti:

Jos puhutaan eläkesäästöistä, niin paras tapahan on olla osallistumatta koko eläkepyramidiin. Eli Oy yrittäjäksi, YEL minimiin tai kokonaan pois ja säästyneet rahat voi joko sijoittaa tai käyttää kulukirjauskelpoisiin yksityisiin eläkevakuutuksiin (yksilöllinen ja/tai ryhmähenkivakuutus) sekä harkinnan mukaan YEL:ä korvaaviin sairaskuluvakuutuksiin.

Syy miksei YEL:ä saa muutettua veloitettavaksi ansiotulojen mukaan on yksinkertaisesti se, että yrittäjät vain korvaisivat ansiotulot pääomatuloilla.

Muutama tarkennus tähän. Jos YEL:n laittaa minimiin, niin kannattaa tarkkaan käydä läpi miten sosiaaliturvan rakentaa. Sairauspäiväraha ja työkyvyttömyyseläke kannattaa ainakin turvata. Moni yrittäjä ei ymmärrä alkuunkaan tätä kokonaisuutta ja homma on yleensä pielessä suhteessa elämäntilanteeseen. YEL / Tyel on esim. todellä hyvä silloin, jos jää nuorena työkyvyttömäksi. Yleensä netin keskustelupalstoilla YEL "huonous" lasketaan vain vanhuuseläkkeen kautta. Harva alle 30v yrittäjä ymmärtää/raskii ottaa minimi YEL:n rinnalle 1Me pysyväntyökyvyttömyyden turvaa ja 50-100e/pvä sairauspäivärahaa. Ryhmähenkivakuutuksen osalta tarkoitit varmaan ryhmäeläkevakuutusta. Ne on eri asioita.

YEL:stä olen sitä mieltä, että sen tulisi kattaa kansaneläkkeen määrän. Iän ja aiemman eläkekertymän pohjalta voidaan jokaiselle laskea minimi YEL, jolla eläke tulee katettua ilman, että muut joutuvat sen maksamaan kansaneläkkeen muodossa.

Näytä koko viesti
Eläkesäästäminen, aloittelijan kysymyksiä -

Yrittäjien eläkemaksun määrä pitäisi säätää niin, että se kattaa kansaneläkkeen määrän. Nyt moni yrittäjä vetää minimi YEL:lla ja muu kansa maksaa aikanaan lopun eläkkeen. Luulempa, että mm. Bernerin taksiuudistuksen myötä tuolla on "muutama" taksikuski, joka vetää reilun 8000€ minimi vuosityötulolla.

Se ei mene myöskään järkeen, että miksi pienessä Suomessa on näin monta eläkeyhtiötä tappelemassa keskenään asiakkaista. Eli miedän eläkemaksuja käytetään myös siihen, että eläkeyhtiöt saavat työkseen houkutella ja pompotella asiakkaita yhtiöstä toiseen. Ja kuten edellä asiaa ansiokkaasti ruodittiin, niin on järjetöntä pitää eläkejärjestelmässä euroakaan kiinni koroissa.

Näytä koko viesti
Pfizer -

Tuo ainakin voisi hyötyä. https://finance.yahoo.com/quote/TMO/

Näytä koko viesti
Pfizer -

Tästä saattaa tulla melkoinen haaste. Kuljetus ja säilytys -70c. Mikä yhtiö tekee tuollaisia pakastimia?

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-11-10/deep-freeze-challeng…

Näytä koko viesti