Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 19.9.2020 03.54

Samu kirjoitti:
 Virus on siis edelleenkin heikentynyt, kuten foorumilaisia pätevämmät asiantuntijat on arvioinu, vaikka on muuta uskoteltu Stonen toimesta..  

Turha siellä julistaa viruksen heikentyneen. Viruksen heikentymistä ei ole todistettu vielä missään. Jyry is still out, kuten sanotaan.

Kyllä ihan validi teoria on, että vanhukset on nyt vain suojattu hyvin eivätkä saa virusta ja rumenna kuolintilastoja. Tähän yhdistettynä maaliskuuta paremmat hoitomenetelmät ja pienempi kuolinprosentti on valmis. Virus ei siis ole heikentynyt välttämättä yhtään. Ollut puhetta myös, että taudin vakavuuteen vaikuttaisi määrä mikä virusta päätyyn elimistöön altistuessa. Maskeilla, turvaväleillä ja yleisellä varovaisuudella voisi siis välttyä vakavammalta taudilta, vaikka virus edelleen sama.

Hyvä yksinkertainen tapa kai olisi katsoa tilastoa millä prosentilla sairastuneet vanhukset parantuvat tai kuolevat nyt verrattuna kevääseen. Nuoremmat eivät ole tässä kovin oleellisia.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.9.2020 08.45

Coron nääs kirjoitti:
olen suorastaan ihmetellyt miten kansakunta janoaa ja odottaa rokotetta joka on kaikkien todennäköisyyksien vastakohta että se tulee.

Miksi höpiset jatkuvasti, että muka olisi jotenkin selvää, että rokotetta ei tule ja kaikki muut sitten hölmöläisiä. Kaikki mitä itse asiasta olen oppinut viittaa siihen, että rokote tulee. Mitään todella merkittävää syytä olettaa muuta ei ole. Toki olen ihan vain internetin varassa tietoineni kuten sinä ja muutkin.

Perustelu että yhteenkään koronavirukseen ei ole tullut rokotetta on surkea. Jo yleisesti tuo, että "ei voi nytkään onnistua, koska ei aiemminkaan onnistunut" on surkea.
Rokote edelliseen koronavirukseen (SARS) oli jo hyvällä mallilla. Virus kuihtui pois itsessään ennen rokotteen valmistumista. Olisi varmaan mennyt maaliin muuten, mutta ei ollut enää kysyntää. Nykyisiä projekteja on jatkamassa siitä mihin edellinen jäi.

Rokotteita on jo ihmiskokeissa useita ja lisää on tulossa. Tähän vaiheeseen pääsy on jo merkki siitä, että ollaan jo tosi pitkällä kehityksessä. Aiemmissa vaiheissa on jo selvitetty, että rokote tuo immunivasteen, eli se toimii jo nyt. Nyt selvitetään turvallisuutta ja toimiiko se kaikissa ihmisryhmissä riittävän tehokkaasti. Ymmärtäisin sinun kritiikin jos edes apinoilla ei olisi saatu immuniteettia aikaan testeissä ja jotkut höpöttelisi jo aikatauluja ihmisille jakelusta. On hyvin mahdollista, että rokote on ollut valmiina jo pitkään, sitä vaan ei voitu käyttää, koska turvallisuus pitää varmistaa. Mahdollisesti ilmenevät sivuvaikutukset toisi sitten taas taka-askelia.

Minun  järkeilyni mukaan on kyse enää siitä, milloin rokote tulee. Pari vuotta olisi tässä tilanteessa tuskastuttavan pitkä aika odottaa. Mutta tosiaan en ole yhtään sen enemmän asiantuntija kuin Corona nääs. Linkkejä voidaan jakaa, vaikka kuinka paljon. Kaikkia mahdollisia näkökulmia tukemaan löytyy omat koronalinkkinsä internetistä, joissa siteerataan hienolla tittelillä varustettua ihmistä.
 

Näytä koko viesti