Olet täällä

Pfizer - 3.12.2020 04.40

Ihan hyvän hinnan taisi saada noista Viatrisin osakkeista eli ~PFE SR1:stä.

Näytä koko viesti
Pfizer - 28.11.2020 09.24

Ihmettelen myös sitä, miten maltillisesti Pfizerin kurssi reagoi tuohon splitiin, vaikka yhtiö on ilmoittanut leikkaavansa jatkossa osinkoa. Toisaalta yhtiö ymmärtääkseni vähensi omaa velkaansa ~10 miljardia dollaria splitin yhteydessä ja on ilmoittanut, että osingon suuruus pysyy todennäköisesti ennallaan, mikäli mukaan lasketaan Viatrisin jatkossa aloittama osingon maksu eli osinko voisi pudota sinne 33-34 senttiin/PFE:n osake.

Näytä koko viesti
Pfizer - 28.11.2020 09.17

Minä ymmärtäisin, että verottaja tulkitsee splitissä saadut Viatrisin osakkeet osingoksi (osingon suuruus taas todennäköisesti Viatrisin saantipäivän keski-/päätöskurssi tms.?),koska kyseessä ei ole EU:n alueella toimivan yrityksen splitti. Eli verottajalta jonkinlainen tulkinta osakkeen hankintamenosta kyllä tulee, enkä tuosta nyt varsinaisesti huolissani ole, vaikka nyppiihän se veroa splitistä maksaa.

Itselläni PFE:tä suoraan NYSE:stä, joista muutaman sata kappaletta Viatrisia sain ja sen lisäksi myös osakesäästötilillä tuota Tukholmassa rinnakkaislistattua versiota. Tukholman pörssin Pfizerista ei Viatrisin osakkeita lainkaan saakaan vaan niiden myynnistä saadut tulot tilitetään suoraan tilille. OST:n sisällä oletan, että tuo tapahtuu verottomana, toki odotan tästäkin tulkintaa... OST-palveluntarjoajalta tuli tuosta PFE SR 1:stä (joka tilapäisesti Viatrisin osakkeiden tilalla OST:llä näkyy) ilmoitus, että 'Osakesäästötililläsi on kielletty sijoituskohde. ... Huomioithan, että osakesäästötililain mukaisesti Säästäjän on ryhdyttävä viipymättä toimiin sellaisten sijoitusten, jotka eivät täytä 6 § säädettyjä edellytyksiä, myymiseksi.'

Myöhemmin tuli sitten ilmoitus 'Huomioi, että Euroclear Sweden aikoo yleisten ehtojensa puitteissa myydä Viatris Inc.-positiot ja maksaa käteiskorvauksen niiden omistajien tileille, jotka ovat oikeutettuja spin off -osakkeisiin. Maksun päivämäärä ei ole vielä tiedossa.

Tältä osin osakesäästötililläsi olevat PFE SR 1 arvopaperit voivat odottaa prosessin loppuun saattamista ja sinulta ei odoteta toimenpiteitä osakesäästötililain 6 § mukaisesti.'

Oletan, että tuosta PFE SR 1:n arvosta voi laskea varsin suoraan sitten myös suoraan NYSE:stä saatujen Viatrisin osakkeiden verottajan tulkitseman arvon (josta uskon siis myös käytännössä verottajan osinkoveron verran näiden saantiin verotuksessa puuttuvan). 

Näytä koko viesti