Olet täällä

UomoUniversale

UomoUniversale

  • Liittynyt 17.2.2018
  • 6 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Admicom - 2.2.2019 13.24

Myynnin teki hallituksen pj ja suurin omistaja Matti Häll. Hänellä edelleen omistuksessa reilu 40% osakkeista, joten mistään radikaalista ei ole kyse. Olisi mielenkiintoisempaa tietää ostaja. 

Oma osinkoennuste meni puihin vain n. 50%. Vielä on fundamenttianalyysissa opiskeltavaa. Osinkotuotto on tällä hetkellä 2% luokkaa. Kasvuyhtiölle hyvä. 

Yhtiön kurssi ei kestä epäonnistumisia ja odotukset ovat aivan tapissa.

Itse kevensin hivenen salkkua viime vuonna, mutta nousun takia yhtiön paino on taas n. 8% salkustani. 10% on sellainen raja, jonka päälle en mielelläni mene, joten pitää seurailla tilannetta.

Admicomin kilpailuetu on erinomainen, sillä näitä järjestelmiä eivät pienyhtiöt hevin vaihda. Toisaalta kohdemarkkinan koko on hyvin rajallinen. Yhtiön tase antaa tilaa hankinnoille (omavaraisuusaste 80% ennen osinkoa) mutta saa nähdä, löytääkö näin pieni peluri mitään ostettavaa.

Admicom voisi olla jollekin toiselle yhtiölle hyvä ostokohde ja ponnahduslauta Suomen pienille, mutta pieneneville markkinoille. Tämä ei kuitenkaan ole mikään arvoajuri, koska näitä ei voi veikata etukäteen. 

Omat sijoitukseni reunaehdot tälle osakkeelle tällä hetkellä ovat seuraavat:

1. Jos yhtiö ei pysty pitämään lupauksiaan, myy, koska yhtiön arvoajuri on nimenomaisesti kasvussa

2. Jos osakekurssi nousee yli P/E 40 eli nykytuloksella n. 28,5 euroon, myyn position ja seuraan kehitystä ulkopuolelta. Yhtiössä on monta tekijää*, jotka ohjaavat alhaisempaan arvostukseen, joten arvostuskertoimoilla ei ole tilaa nousta liikaa. Upside on rajoitettu.

*pienyhtiö, heikohko likviditeetti, toimintaa vain Suomessa, viestiminen vain suomeksi

Admicom - 6.10.2018 11.22

Kommentti kovaan heilahteluun: saatu tieto oli torstaina aika ristiriitaista: aamulla oli Inderesin edellisenä päivänä antama vähennä -suositus, iltapäivällä tiedossa oli posari.

 

Tuloskommentit: 

- Tulos oli odotettua korkeampi lähinnä rakentamisen korkeasuhdanteen takia. Jos luin tuloskommentteja oikein, uusilla markkinoilla ei olla vielä tehty mitään suuria loikkia.  Uusmyynnistä keskikokoiseen luokkaan vain 12 % meni teollisuuteen. Vielä ei ole mikään hätä, mutta tulevaisuudessa juuri tämän luvun tulee kasvaa, mieluiten vielä siten, etteivät muut juurikaan laske. 

- Nykyisillä odotuksilla EPS olisi tälle vuodelle n. 65-70 senttiä, joten osinko (tavoitteena jakaa yli puolet tuloksesta) lienee luokkaa 30-35 senttiä. Näin osinkotuotoksi saadaan nykykurssilla 23,5€ varsin maltillinen 1,3%-1,5%. Osinkotuotto rajaa riskiä ja se antaa tukea osakekurssille. 

- Adminet Lite lanseerattiin, mutta merkittäviä tuloksia nähtäneen vasta vuoden 2019 aikana. Uudet lanseeraukset ovat kuitenkin tärkeitä, jotta yhtiö voi kasvaa vielä senkin jälkeen, kun nämä nykyiset tärkeimmät markkinat, rakentaminen ja talotekniikka, on valloitettu. 

 

Yhtiö menee siis oikeaan suuntaan, mutta osake on täyteen hinnoiteltu. P/E yo. EPSille on kuitenkin 33,5 ja kyseessä on vain suomeksi viestivä, vain suomessa toimiva pienyhtiö. Omaan salkkuuni en tätä lisää, vaan siirryn katsomoon ja jos hinta heilahtaa vielä tästä vaikka 30 euroon, vähennän. 

Sijoitusmokat - 10.7.2018 22.34

Brexitiähän ei pitänyt tulla. Otin äänestyspäivänä sitten omaan salkkuun suhteellisen suuren (n. 10%) position dax8x Bull -sertifikaattia. Kaikki meni.

Ihan ääliömäinen sijoitus. Viimeisten päivien gallupithan ennustivat brexitiä. Pörssi oli taas väärässä. Mahdollinen upside oli pieni, downside oli 100%. Ja koko riski realisoitui. Kaikin puolin typerä sijoitus.

Admicom - 8.7.2018 21.47

Pohdin tässä sunnuntain ratoksi Admicomin mahdollisuutta olla seuraava kymmenkertaistuja (ehken ihan näin suureen potentiaalin usko, mutto fuck it, ollaan raflaavia.)

 

Näen kolme skenaariota:

1. Vahva skenaario: yhtiö pystyy skaalamaan oman SaaS -liiketoimintamallinsa uusille markkinoille, jolloin n. 30 % liikevaihdon kasvua voidaan jatkaa kannattavasti pitkälle seuraavalle vuosikymmenelle. Jos yhtiö pysyy edelleen samassa n. 35% EBITDA% -tasossa, on yhtiön nykyinen osakekurssi luonnollisesti vain fraktio siitä, mitä siitä tullaan seuraavalla vuosikymmenellä maksamaan. 

 

2. Keskitason mjeh -skenaario: yhtiön kasvuluvut puoliintuvat, uudet kasvuaihiot aiheuttavat loven kannattavuuteen. Yhtiön osakekurssi ei kuitenkaan todennäköisesti romahda, koska kasvu nostaa esimerkiski osinkotuoton 4-5% tasolle. 

 

3. Kasvua ei saada aikaan -skenaario. Uudet kasvuaihiot todetaan vuoden 2019 aikana epäonnistuneiksi, ja nykyisilläkin markkinoilla kilpailu tyrehdyttää liikevaihdon kasvua. Yhtiö siirtyy maksimoimaan tulovirtaa olemassa olevasta asiakaskunnasta. Valtaosa tuotosta jaetaan omistajille ja osinkotuotto nykyisellä arvostustasolla on noin 3-4%. Osakekurssi tulee laskemaan, mutta vankka osinkovirta tekee laskusta maltillisen.

 

Mikä mun mielestä sitten on todennäköisin skenaario? Track record puhuu ykkösen ja kakkosen puolesta. Nuoren miehen optimismi hamuaa ykköstä (pun intended). Takaraivossa kolkko ääni muistuttaa, että on näitä yrittäjiä ollut aiemminkin, ja kolmosta pukkaa. Bottom line kuitenkin oman näkemyksen kannalta on se, että yhtiön plusmerkkinen kassavirta rajoittaa downsidea, mutta kova kasvu tekee upsidesta varsin houkuttelevan. 

 

Lopputulos: ostan Admicomia nykyisellä kurssilla. Hillitty paino salkussa, n. 5%. 

 

ps. Ostin jo perjantaina, mutta en työpisteellä viittinyt raapustella näin pitkää tekstiä. 

Sijoitustiedon kysymysketju - 19.2.2018 23.19

Yritetäänpä vastata yhden finanssioikeuden kurssin pohjalta:

Lahjaveroilmoituksessa, jonka osapuolet tekevät lahjoituksen jälkeen, ilmoitetaan laskelmassa käytetty osakkeen nimellishinta, jota käytetään lahjansaajan luopuessa osakkeista niiden hankintahintana. Kyseinen nimellishinta on pörssiosakkeiden kohdalla niiden noteerattu hinta lahjoituspäivänä ja, muistaakseni, muiden osakkeiden kohdalla osakkeen verotusarvo. Verottaja on kuitenkin ottanut sen kannan, että lahjansaajan tulee pitää osakkeet halussaan vähintään yhden vuoden ennen myyntiä. Muussa tapauksessa hankintahintana pidetään lahjanantajan hankintahintaa tai 20 % hankintameno-olettamaa. Tätä pientä klausuulia lukuunottamatta osakkeet ovat oiva lahja.

 

Voit vilkaista myös täältä:

http://www.porssisaatio.fi/blog/2017/11/13/nain-annat-lahjaksi-osakkeita/

Yleiselektroniikka - 18.2.2018 19.33

No mikäs tilanne on nykyään? Taisi tulla vähän odotuksia huonompi tilinpäätös vuodelle 2017.