Usa Vaalit 2020 -

Kun lukee kaikkea tätä(kin) keskustelua niin huomaa Trumpin osaavan pelata korttinsa niin että huomio pysyy itse kohteessa. Sen vaikutusta äänestyskäyttäytymiseen en osaa sanoa ja kuinka strategisesti harkittuja kaikki siirrot ovat, who knows... Sama pätee viihdearvoon (Trump 100 - Biden 0) ja onko sillä mitään vaikutusta. Tavan Jenkeille Trumpin "viihteellä" lienee aitoja vaikutuksia jotka eivät tänne omalle kotisohvalle ylety, joten saadaan nyppiä rusinat pullasta. Maailma kyllä tuntuisi jotenkin paljon tylsemmältä paikalta ilman Trumpia presidenttinä - https://www.youtube.com/watch?v=F0M_LQGVCTI

Näen Trumpin hahmossa paljon samaa kuin Muskissa - aika moni ajatellessaan Teslaa mieltää sen suoraan Elon Muskiksi ja osin ainakin tästä syystä yhtiö myös herättää vahvoja tunteita puolesta ja vastaan. Ja olipa tilanne mikä tahansa, Muskia vastaan betsaaminen (Teslan shorttaus) on osoittaunut aina huonoksi ideaksi, vaikka 99,99 % prosenttia muiden julkisten yhtiöiden pomoista olisi jo saanut potkut ja tuomioitakin muille jaettavaksi kaikkien toilailuiden jälkeen. Legendaarisimpana kenties täysin pöllyissä annettu haastattelu joka tarjosi hyvää viihdettä - sitähän Trumpkin tarjoaa kiitettävästi (joskaan en tiedä mitä kamaa se vetää). "Varmana tietona" Tesla on ollut konkurssin partaallakin jo useamman kerran, mutta... Noh, tähän tietysti moni ajattelee että vielä se Musk / Tesla korttitalo romahtaa, mutta itse en ainakaan sitä betsiä välitä ottaa kun seuraavan kerran Musk sekoaa tai Teslan "jätttiskandaali" tmv. paljastuu. laugh 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Aina väärässä kirjoitti:

Ketä palvelee, että tästäkin tulee jälleen yksi monoääninen Orange Man Bad-rinkirunkkausketju? Kai me olemme historian saatossa nähneet, millaisia yhteiskunnat ja yhteisöt ovat, josta moniäänisyys on poistettu?

Ehkä olisi kuitenkin hyvä tehdä linjaveto siitä onko tämä oikea foorumi poliittiselle keskustelulle vai pidetäänkö fokus sijoittamisessa (ja lasketaan betsaus siihen mukaan)? Ymmärtääkseni vaihtoehtoisia platformeja keskustella puhtaasti politiikasta löytyy tarpeeksi.

Henk. koht. olen päätynyt olemaan poliittisesti hyvin aseksuaali (mahdollisuuteni ja halukkuus vaikuttaa erittäin rajalliset & vaikutukset omaan elämään olemattomat) joten kuviokellunastakin olen enemmän kiinnostunut.

Varallisuuteni kasvu taas kiinnostaa kuin teininä pilun saanti - erittäin paljon.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Olisi loistavaa jos tätä keskustelua saataisiin vietyä takaisin betsaamiseen tässä casessa vs. jakamaan omia mielipiteitä näistä kahdesta sankarista ja heidän kyvyistään toimia presidenttinä. Itselleni ainakin on täysin se ja sama kumpi noista voittaa (kunhan se nimi täsmää vetolapun kanssa) kun se ei omaan elämään kovin paljoa vaikuta arjen tasolla. Pörssikurssit toki on asia erikseen ja niihin liittyviä käänteitä ehtii spekuloida sitten marraskuussakin. 

Edit: omat mielipiteet ehdokkaista ovat toki relevantteja jos niistä on jotain lisäarvoa betsipäätöksen tekoon.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Olen nyt muutaman päivän ajan tutkinut tätä casea ”hyvänä betsikohteena” ja en oikein mitenkään pääse kärryille miten tästä saisi varman kohteen kun menee ihan tuulipukuteorioilla (ja ohittaa pollit kokonaan*) perustuen seuraaviin:

Biden ei ole presidential

Jätetään korkea ikä huomioitta ja kun katsoo Sleepy Joeta retoriikan ja yleisen olemuksen osalta niin tästä kaverista ei saa mitenkään muokattua Jenkkien kaipaamaa strong leaderiä. 

Uskon nykyisen tilanteen vielä korostavan amerikkalaisten halua valita tehtävään ”a very very strong leader, probably the strongest there has ever been”. 

Isona riskinä näen tässä myös Bidenin kohdalla totaalisen kompuroinnin tulevina viikkoina, mikäli Trump vielä pääsee ampumaan täysillä. Hillary oli tough bitch who never gives up - tästä Trumpkin antoin krediittiä. 

Liian iso riski Trumpin voitolle (oma arvioni 30 % - 40 % todennäköisyys)

Trump on istuva presidentti (eli on jo kertaalleen voittanut vs. vastustaja) ja aiemminkin noussut sillasta selkeään voittoon huomattavasti kovempaa vastustajaa vastaan. Nyrkkeilytermein ollaan varmaan jossain erä 8. kohdalla ja Biden on lasileuka joka ei iske takaisin - 4 erää aikaa iskeä K.O.. Uskon Trumpilla olevan myös huomattavasti parempi koneisto tuloksen tekoon (analytiikka, strategiat etc.).

Post-election shitshow

Näen aika ison riskin sille, että näistä vaaleista tulee vielä kunnon farssi ja sen lopputulos on täysin herran hallussa. Onko tässä skenaariossa Trumpilla istuvana presidenttinä parempi positio vs. Joe?

*Jätin tietoiseti pollit kokonaan pois tästä arviosta kun niitä on käsitelty täällä jo erittäin ansiokkaasti ja laajasti. En siis sen takia etten niihin uskoisi tai näkisin 2016 tilanteen toistuvan virhemarginaalien osalta. Halusin vain tuoda tähän puhtaasti maallikon havaintoihin perustuvan arvioinnin joka ei kyseenalaista niinkään Bidenin voittoa, lähinnä USA vaaleja EV+ betsinä.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit 15 - Eero Oksanen -

Oliko ny kuitennii niin et pitäis 50k laittaa kun Holmin Tomppakin on mukana? ;)
https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/aurinkoenergia-vastuull…;

PS. Tilinumero johon varat voi siirtää puuttui esitteestä.

-yp

Näytä koko viesti
Nokia -
madgecko kirjoitti:

Miten käy jenkkiavauksessa?

Klassisesti jenkkimarkkina korjaa aina nämä sinivalkoisissa silmälaseissa tehdyt nousut. 

Tämän varaan laskin itsekin ja jotta tämä viikko päättyisi täydellisen perseelleen niin edes tämä ei näytä toteutuvan. Taidanpa riipaista pienen kännin tänään ja ensi viikolla uudet murheet.

Näytä koko viesti
Nokia -
Aki Pyysing kirjoitti:

Kävipäs hyvä tsägä, kun sain kohtauksen ja ostin myymäni Nokiat takaisin. Luulen, että asiaan vaikutti se, että luin niin monta negatiivista otsikkoa Nokian tulevasta osarista. 

Nokian kohdalla on kyllä näin meidän tuulipukumiesten vinkkelistä katsottuna hyvin vahvaa tää pre-osari epäusko. Lähtökohtaisesti joka kerta varaudutaan siihen, että nyt se on selvitystila edessä tai putka myydään markalla pois. Näistä lähtökohdista on sitten hyvä ponnistaa "yllättävän hyvään" osariin.

Näytä koko viesti
Nokia -

Toivoisin itse kovasti että tänään nähdään Nokialta sille usein toistunut osaripäivä: aloitellaan aamu kunnon rallilla ja ip on sitten iloista laskettelua. Laitoin siis 5x bearin huipuilta sisään ja jään tarkkailemaan tilannetta. cool

Jenkkien pre-market antaa pientä uskoa että toiveeni voisivat toteutua. Ollut niin sysipaska viikko muutoin osakerintamalla että nyt täytyy luottaa Nokiaan - niin huonoksi on tilanne mennyt. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit 15 - Eero Oksanen -
Aki Pyysing kirjoitti:

Itsestänikin tuntui, etten tainnut saada rakenneltua oikein jäntevää kokonaisuutta. Nerolaa on aina välillä ikävä. Onneksi sen kanssa voi kuitenkin edelleen kiistellä twitterissä. 

Mä antaisin tässä kohtaa rakentavaa palautetta ainoastaan haastaltevan rekrytoinnista - se meni nyt imo hiukan vihkoon. ;) En usko että tosta olisi kukaan journalisti rakentanut mehukasta piknikkiä kun vastapuolella ei ole eväitä mukana.  Ota vaikka Daytraderin kanssa Part 2 tai haastattele itse itseäsi (ihan oikeasti, me voidaan keksiä kysymykset?) jos ensi kerralla meinaa tulla vastaava tilanne niin taso pysyy totutun korkeana.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit 15 - Eero Oksanen -

Mulle ei ihan aukea tämän podin idea? Kaverin puheet täysin diibadaabaa ja jos tässä halutaan valmistella kierrosta niin toivotan kaikille mukaan lähteville kaikkea hyvää. Ainakaan julkisten tietojen perusteella rahaa ei liiku tässä putkassa vaikka toimintaa ollut useamman vuoden.

PS. Ja jos jotain on Akin kirjoituksista tarttunut pokerin ja sijoittamisen yhtäläisyyksistä niin se on pelaajan lukeminen (riidien ottaminen), eli puhuuko tuo ukkeli mitään sellaista jossa on tolkkua ja johon uskon. Noh... Mutta toki isot kv hankkeet.

Näytä koko viesti