Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan -

Kun Fake Tencent on perustettu, Real Tencent tekee monimutkaisen verkon laillisia sopimuksia, joiden ainoa tarkoitus on antaa Fake Tencentille oikeus vaatia osuus Real Tencentin voitoista ja oikeus hallita sen taseessa olevaa omaisuutta. Sopimukset eivät kuitenkaan anna oikeutta omistaa taseomaisuutta ja sitä kautta yritystä.

Fake Tencentin ainoa omaisuus ovat nämä sopimukset.

Fake Tencent listautuu sen jälkeen NYSE:een ja alkaa myydä osakkeitaan nimellä Tencent ADR, koska sen kotipaikka on Cayman-saaret. Wall Streetin pankit tienaavat miljoonia listaamalla Fake Tencentin ja sadat investointitalot ja sijoittajat ostavat Fake Tencentiä, joka todellisuudessa on kuoriyhtiö, ainoana omaisuutenaan paperisopimukset.

Maksaako tämä epä-Tencent kuitenkin osinkoja mannerkiina-Tencentin voitoista?

Näytä koko viesti
Miten innostuit sijoittamisesta? -

Hieman eri tarina kuin muilla tässä...

Vuonna 2001 jouduin muuttamaan pois opiskelija-asunnosta kun 7 vuoden kiintiö tuli täyteen. Siinä vaiheessa olin ymmärtänyt että markkinavuokrien maksaminen ja omaan asuntoon säästäminen samaan aikaan ei ollut realistista, joten olin säästänyt jonkin verran etukäteen ja erinäisillä muilla takauksilla ostin 29 m² asunnon itäisestä kantakaupungista hintaan 60 k€. Tässä oli pieni diskonttaus koska tiedossa oli jo putkiremppa (joka tuli 8 vuotta myöhemmin ja maksoi 13k€).

Vuonna 2015 oli aika vaihtaa isompaan ja asunto oli jo melkein velaton. Totesin että elämää helpottaa huomattavasti että voin ostaa seuraavan asunnon suoraan ilman mitään ehtoja edellisen myynnistä, joten ostin seuraavan yksinkertaisesti 100% velkarahalla. Tämän jälkeen asuntosijoittaminen ikään kuin tipahti pyytämättä ja kysymättä syliin... pistin edellisen kämpän vuokralle ja rempattuun yksiöön hyvällä sijainnilla oli erittäin helppo saada vuokralainen.

Vuonna 2020, koronakeväänä, vuokralainen lähti ja juuri samaan aikaan kaikki airbnb-kämpät luopuivat toivosta ja tulivat yleisille vuokramarkkinoille. 7 sovitun ja 5 toteutuneen näytön jälkeen löytyi taas ideaalivuokralainen, nuori yliopisto-opiskelija jolla oli vanhemmat jotka eivät missään tapauksessa antaisi jälkikasvunsa joutua maksuvaikeuksiin.

Vuonna 2021 vuokralainen kuitenkin päätti jo lähteä ja päätin pistää asunnon myyntiin. Kolme syytä: 1) toteutunut vuokratuotto oli vain 2.8% 2) mielestäni itäisen kantakaupungin pitkään jatkunut aliarvostus oli korjautunut 3) olematon hajautus koska koko sijoituspääoma oli kiinni yhdessä ainoassa kappaleessa

Asunnon myynnistä jääneen (en tietenkään maksanut nykyisen kämpän asuntolainasta euroakaan pois tällä) pääoman heitin 10 päivän aikana pitkän tähtäimen osake- ja ETF-markkinoille. Kohteiden perusidea bogleheads.org:sta, mutta en kuitenkaan sijoittanut korkotuotteisiin koska en ole amerikkalainen kohta eläköityvä henkilo.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -
Crusader kirjoitti:

Näin maallikon silmin katsottuna niin Tesla on tehnyt huippuasioita ja ylittänyt välillä odotukset, mutta onhan toi arvostus aivan älytön. Ilmaa on ja paljon osakkeessa. Katsokaahan vain kun sakemannit ja japsit ja korealaiset rupeaa painaa kunnolla sähköautoteknologiaan niin menee vasemmalta ja oikealta ohi että hujahtaa.

Olen seurannut sähköautojen kehitystä jonkin aikaa ja ainoa pysyvä, merkittävä etu joka Teslalla on puolellaan on Elon Muskin henkilökultti. Akut ja moottorit ovat aika lailla samoja kaikilla valmistajilla. Jotain pienehköjä eroja on, mutta ei joku 10% vaikuta vielä merkittävästi kuluttajan ostopäätökseen ja porukka joka oikeasti välittää siitä kuinka paljon alle 3 sek auto kiihtyy 0-100 km/h on aika marginaalinen. Itse fyysisessä autonvalmistuksessa Teslalla on ollut aika paljon haasteita pelkästään saavuttaa muut valmistajat. Ja autonominen ajo? No, siitä ei ole tulemassa mitään mainostettuun tarkoitukseen käyttökelpoista nykyisellä lähestymistavalla.

https://www.caranddriver.com/news/a35785277/tesla-fsd-california-self-d…

"After years of touting its long-awaited Full Self-Driving feature, Tesla is telling California regulators a different story about its capabilities."

Autonominen ajohan on jo sinänsä täysin ratkaistu ongelma - tässä esimerkki kuinka Oltermanni liikkuu täysin automaattisilla trukeilla: https://www.youtube.com/watch?v=vVXQU68W9NM

Vaatimuksena vain sattuu olemaan se, että toimintaympäristö on täysin tunnettu ja hallittu ja ajoneuvoilla on sensorit, jotka takaavat että törmäyksiä ei tapahdu. Näistä sensoreista keskeisin on LIDAR, joka tuottaa luotettavan kuvan kaikesta mitä ajoneuvon ympäristössä on. Tieliikenteessä toimintaympäristö on kaikkea muuta kuin tunnettu ja hallittu, ja Tesloissa ei ole kustannussyistä ole sensoreita jotka voisivat luotettavasti tunnistaa ja reagoida yllättäviin tilanteisiin liikenteessä. Tesla luottaa enimmäkseen kuvantunnistukseen, josta on todella hankala tuottaa luotetavaa käsitystä edessä olevasta tilanteesta. Tämän takia on sattunut useita kuolonkolareita Teslojen ajettua täyttä vauhtia kohteisiin, joita algoritmi ei sattunut tunnistamaan (esim. liikenteenjakajat ja paloauton peräpäät). 

Tässä Teslan AI-pääkehittäjä Karpathy kertoo enimmäkseen siitä kuinka vaikea tehtävä tämä on: https://www.youtube.com/watch?v=IHH47nZ7FZU

Useissa artikkeleissa mainitaan kuinka Tesla kerää dataa miljoonista ajoneuvoistaan ja käyttää tätä hyödyksi autonomisen ajon kehittämisessä. No, kaipa siitä jotain hyötyä on, mutta ei auton sensoreiden tuottamaa raakadataa pysty mitenkään siirtämään autoista Teslalle mobiilidatayhteyden kautta, ja vaikka pystyisi, niin ei tekoalyn kouluttamiseen riitä että sille näyttää miljoona videota joissa auto ei ajanut paloauton perään. Tarvitaan mieluummin puoli mijoonaa videota jossa auto ajaa paloauton perään ja puoli miljoonaa jossa ei, ja kun näille annetaan sopivat painoarvot niin kone voidaan opettaa olemaan ajamatta paloauton perään. Ehkä. Tai sitten voidaan pistää autoon LIDAR joka tunnistaa kaikki edessä olevat esteet riippumatta siitä mitä ne ovat, mutta se maksaa rahaa. (Ja senkin voi mokata, kts. case Uber)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

On kyllä melkoinen idea... tästä tulee monta skenaariota mieleen...

1. Koska verkoston osalliset sekä luovat testit että päättävät konsensuksellaan oikeat vastaukset, joku päivä siellä on kuin onkin enemmistö jäsenistä deep learning AI:ta. Jaskalla ihmisenä onkin ongelma... "Kaverit hei, mä en enää tajua näistä mitään! Jos seuraava testi menee pieleen niin tili menee sulkuun ja mun lohkoketjukaupalla ostettu asunto lunastukseen!"

2. Koska kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuuksia osallistua maailmanlaajuisesti juuri tietyllä minuutilla testiin, niin kyllä sen voi proxyttää kolmannelle osapuolelle. Tulevaisuudessa alan johtava toimija työllistää useimmat Korean Starcraft 2 -pelaajat joilla APM >200. 

3. Testeistä tulee sellaista meemeilyä että ainoastaan r/idenaflipbets:n aktiiviset lukijat tietävät mitä ihmettä testeissä ajetaan takaa milläkin kierroksella

Näytä koko viesti