Stockmann (Lindex) -
Aki Pyysing kirjoitti:

Miulla ja muillakin oli paljon kysymyksiä. Latvanen on käynyt saman esiintymiskoulutuksen kuin nykypoliitikotkin: Vaikeisiin kysymyksiin ei vastata, vaan puhutaan jostain aivan myystä. Kysyin itse Lindexin 2024 valmistuvasta logistiikkakeskuksen investoinnin ajoituksesta ja budjetissa pysymisestä. Ajoituksesta ei vastausta ja budjetissa pysymiseenkään ei oikein. "Etenee suunnitelmien mukaan" voi tarkoittaa mitä tahansa. Sama kaikissa muissa vähänkään hankalissa kysymyksissä. "Paljonko käytät aikaa Lindexiin ja paljon Stockmanniin" ei pitäisi olla kovin hankala, mutta siihenkin selitettiin organisaatiokaavoita eikä vastattu suoraan. Puhe ei tauonnut hetkeksikään, mutta vastaus ei välttämättä liittynyt kysymykseen. Etelä-Karjalassa tätä kutsuttaisiin paskanpuhumiseksi.

 

Korkataas tämä keskustelu myös täällä sijoitustiedon puolella kun Aki on synkistellyt siitä että mitä Latvanen tekee.cool

 

Itse olen webcastien ja muiden Jarin puheiden perusteella saanut sellaisen käsityksen että Jari keskittyy melkein sataprosenttisesti saamaan Stockmann divisioonan kääntymään plusmerkkiseksi ja näin ollen Lindexin naiskaksikko pääsisi toimimaan suhteellisen vapaasti omien mielitymystensä mukaisesti ja hyvinhän tuo työnjako varsinkin Lindexin suhteen näyttää menevän.

Tässä juuri ennen pandemiaa äänitetyssä erinomaisessa jaksossakaan ei Jari montaa sanaa Lindexille antanut ja kaikki intohimo tuntui keskittyvän tavarataloihin.

https://areena.yle.fi/podcastit/1-50300870

Stockmannikin on lähiaikoina laajentunut Woltiin suhteellisen suurella valikoimalla ja toivottavasti tämä siirto tekisi Stockmannista taas hieman enemmän relevantimman liikkeen myös nuoremman väestön keskuudessa myös sillä tavalla että he asioisivat useammin kivijalassa kun nimi pysyy paremmin mielessä.

Eiköhän tuo retailikin tuosta hieman parempaan suuntaas taas käänny kun Itiksessä päästään pienempiin tiloihin vuoden alkupuolella ja toivottavasti suhteellisen lyhyellä aikaperiodilla Stockmann pääsee myös kokonaan irtaantumaan Itiksestä kun se ei taida voitollinen tavaratalo olla.smiley

Lyhyellä tähtäimellä positiiviset kurssiajurit ovat tosiaan kiven alla mikäli saneerauksen oikeudenkäynneistä ei mitään uutisia saada.

Näytä koko viesti