Vinkit osakesalkun joulusiivoukseen -

Onko kellään kokemusta miten noita ruotsalaisten erikoisella menetelmällä maksettuja osinkoja käsitellään kun tuota 1000e verotonta rajaa lasketaan?

Esimerkkinä siis vaikka Bettsson, jossa osakkeesta irtoaa tuo "osinko-osake", jolla voi käydä pari viikkoa kauppaa ja sitten se lunastetaan pois? Jos näitä holdaa lunastukseen asti, niin vieläkö päälle saa myydä 999 eurolla verovapaasti?

Näytä koko viesti
Degiro -

Onkin tullut ihmeteltyä, kuinka ulkomaiset palveluntarjoajat ovat voineet tarjota suomalaisten osakkeiden säilytystä suomen kansalaisille.

Kotimaisten osakkeiden säilyttäminen hallintarekisterissä on suomalaisilta yksityissijoittajilta aika yksiselitteisesti kielletty. Olisiko tähän joltain viranomaistaholta herätty. 

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt -
TuuriTuuli kirjoitti:

Niin joo. Google on ystävämme. Lunastussumma on vakio. https://www.netent.com/en/netent-share-split-and-automatic-redemption-pr...

Eeh. Olenko vähän sekavassa mielentilassa viikonlopulta ylijääneiden virvoitusjuomien ansiosta, vai onko tuo redemption sharen tuotto tosiaan parikymmentä prosenttia nykyhintaan nähden?

 

Linkki vuodelta 2016, joten ihan tuommoista osinkotuottoa ei ole tulossa.

Alla esite tämän vuoden redemption share ohjelmasta.

https://www.netent.com/en/wp-content/uploads/sites/2/2016/01/redemption-program-netent-ab-publ-information-brochure-english.pdf

Kyseessä on ruotsalaisten outo tapa maksaa osinkoa, eli osakkeesta irtoaa suhteella 1:1 tuo redemption share, joka tullaan myöhemmin lunastamaan hintaan SEK 1,00 / kpl. Lunastusosakkeet ovat kaupankäynnissä 25.5. asti, joten ne voi myydä pois jo ennen tuota lunastusta. Mikäli lunastusosakkeita holdaa lunastukseen asti, hoitaa yhtiö lunastuksen automaattisesti. Tässä tapauksessa säilyttäjäpankki yleensä perii suomalaisilta asiakkailtaan 15% lähdeveron, samalla tavalla kuin ruotsalaisista osingoistakin. 

 

 

 

Näytä koko viesti
Kilpailu: Sijoitustiedon osakehaaste -TULOKSET -

Amer Sports, Neste Oil, Nokia

Näytä koko viesti