Sijoitustiedon kysymysketju -

Olen ostanut uuden tietokoneen arvo vajaa 2000€ voisiko tämän osittain vähentää  tulonhankkimismenoina pääomatuloista. Toki minun kaupankäynti määrällä tämä ei todellakaan ole kuin sivu tulo ja naurettavan pieni sellainen verrattuna palkkatyöhön. Olen silti onnistunut alkuvuoden myynnin ansiost tekemään muutaman tonnin voittoa. Onko teidän mielestä mahdollisuus tälläisessä tilanteessa vähentää verotuksessa uuden tietokoneen hankkiminen. Teen siis osakekauppoja ehkä muutaman kuukaudessa. Verottajan sivuilta luin, että jos on näyttöä jonkinlaista työkäytöstä voisi vähentää 50% ostohinnasta. Tuleehan kaupankäynnillä näyttöä, mutta minkä verran on riittävä en osaa siihen sanoa juuri mitään. Olen myös ostanut sijoitus kirjoja 150 eurolla saako nämä vähentää kokonaisuudessaan?

 

Pääomatuloista vähennettäviä tulonhankkimismenoja voivat olla esimerkiksi

  • puhelinkulut
  • atk-kulut, kuten tietokone tai nettiyhteys
  • ammattikirjallisuuden hankkimisesta syntyneet kulut.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Terve,

Mistä saisin käsiini Fortumin pörssikurssien historia tiedot? Useasta paikasta näkyy vain 10v ja joskus löysin pidemmältäkin aikaväliltä, mutta en muista sivustoa.

Minulla on ollut Fortumin osakkeita jostain 1995-1998 väliltä ja olen nyt myynyt niitä itselleni tuntuvan summan pois. Pitäisi päästä tarkistamaan kannattaako minun käyttää hankintameno-olettamaa vai ei verotuksessa. Pitääkö minun itse ilmoittaa tämän vuoden veroilmoituksessa käyttäväni hankintameno olettamaa, sitten kun se veroehdotus valmistuu? Olen melkoinen amatööri näissä verotus hommissa osakkeissa vaikka olen sijoitusta harrastanut jo lähes 10 vuotta. Nämä Fortumin osakkeet ovat tulleet minulle jo lapsena. En oikein sitäkään tiedä, että mikäli käytän Fortumin verotuksessa hankintameno olettamaa niin voinko niistä veroista vähentää muita osakekaupassa syntyneitä tappioita? Tappiollisia osakkeitakin on salkussa, joita voisi myydä pois. Olen enemmänkin tälläinen osta ja pidä sijoittelija.

Muuten olen lueskellut sijoitustietoa jo alusta asti. Peesannutkin muutamia käyttäjiä ihan onnistuneesti.

Näytä koko viesti