Olet täällä

Täysi aloittelija kysyy kuukausisäästämisestä - 14.1.2021 09.13

Understood, sir, kiitän!

Ei voi kuin hattua nostaa sille, että kaikissa sijoitusryhmissä joissa olen ollut, on kohdeltu tyhmien kysyjiä arvokkaasti, eikä alettu vinoilemaan tai räyhäämään niin kuin monesti suomi-foorumeilla käy.

Näytä koko viesti
Täysi aloittelija kysyy kuukausisäästämisestä - 14.1.2021 07.03

Entä olisiko euromääräinen siitä vinkkelistä parempi, että se ei ole vain yhden maan valuutta ja näin se on vähemmän riskikkäämpi? Jos esim. säästän 15v tuohon kruunumääräiseen ja Ruotsin talous alkaakin mennä alamäkeen (mitä epäilen) ja kruunun arvo laskea, niin silloinhan kruunumääräisestä tulee tappiollisempi. (?)

nimim. yhteiskuntaoppi kutonen

Näytä koko viesti
Täysi aloittelija kysyy kuukausisäästämisestä - 14.1.2021 06.03

Aloin sitten säästämään Nordean kautta vain yhteen kohteeseen, SPP global -rahastoon. Rahastoa suositteli vsquid-nimimerkki yllä (loistava vinkki, kiitos).

Pikkunen kysymys vielä: rahaston merkintävaluutta on EUR, mutta rahastosarja SEK. Se on siis kruunumääräinen. Nordnetissä on tismalleen sama rahasto sillä erotuksella, että se on euromääräinen. Olisiko euromääräinen rahasto ollut parempi vai onko asialla sen kummemmin merkitystä? 

 

SPP Aktiefond Global A SEK           SE0000671919

SPP Aktiefond Global A EUR          SE0013801453

 

 

Näytä koko viesti
Täysi aloittelija kysyy kuukausisäästämisestä - 29.11.2020 10.49

Kiitos kaikille kommenteista, näkee että täällä on pitkänlinjan ihmisiä ja keskustelu asiallista.

Ton suomi-rahaston puolesta puhuu se, et siinä on nolla-kulut.

Mutta jos ei sitä silti kannata ottaa, niin mitäs siihen keksisi tilalle? Jos ois maailma 70 %, kehittyvät 15%, niin oisko kolmanneksi toi koko maailmaan sijoittava SSP Aktiefond global hyvä, jonka nimimerkki vsquid jo mainitsikin aikaisemmin? Vai pelkästään maailma ja kehittyvät?

 

Näytä koko viesti
Täysi aloittelija kysyy kuukausisäästämisestä - 27.11.2020 07.23

Kiitos tyypit, täällähän on hyvä meno!

Kyllä se pitää sitten himmeli laittaa pyörimään niin sanotusti. 

Onko toi kuvio "buy and forget" -tyylinen homma vai pitääkö olla skarppina joka kuukausi ja reagoida johonkin? Jos pitää, niin mihin pitää reagoida?

Näytä koko viesti