Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 13.2.2020 11.13

Tinggeli kirjoitti:

Kevytkuorma-autokortin (C1) saa korotettua B kortista vähän yli tonnilla. Taisi maksaa 1200 euroa viime vuonna, kun kaveri korotti kortin. Ei ole iso rasti, mutta vaatii myös lekurin luvan (ja säännöliset tarkastukset). Oikeaan C korttiin korotus maksaa jo pari tonnia.

Kevytkuorma-autossa nopeudenrajoitin on pakollinen varuste koko EU:n alueella. Rajoittaa nopeuden max 85 km/h. Kaikissa oloissa. Ei salli ylitystä edes ohittaessa. Ja ajoneuvon max nopeus on 80 km/h. Kaikilla teillä koko Euroopan alueella.

https://www.liikenneturva.fi/fi/kysymykset-ja-vastaukset/muu-liikennemuo...

Ikävästi Tesla ei kerro ajoneuvon painoa teknisissä tiedoissa. Kuten jo aiemmin kritisoin, niin tiedot on aivan riittämättämät. Ei siis ole tietoa Teslan painosta, mutta kaksivetoisen vetokyvystä (7500 paunaa eli 3400 kg) voisi jotain päätellä. Painoa lienee yli 3,5 tonnia. Tulisiko EU alueelle kevyempi versio, Jenkeissä kun painola ei ole merkitystä?

Juuri tämä nopeusrajoitus on se iso ongelma ja sen lisäksi harva varmaan on edes miettinyt, että pitää mennä autokouluun, jotta saisi ajaa kevyt kuorma-autolla. Paljonkos tuossa Cybertrukissa on akkuja? Oletan sen olevan niiden takia painavampi kuin esim. F-150 (ja sitäkin myydään samanpainoisena joka paikkaan).

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 13.2.2020 09.15

hauturi kirjoitti:

 

Roope1248 kirjoitti:

Olenko ainut Cybertruckin tilannut vai onko muitakin tilanneita täällä palstalla? 

 

Itse en avolavaa tarvitse (vaikka harrastan mm. hirvenmetsästystä, mutta ruhot lähtee kaatopaikalta paljon paremmin traktorilla, monesti kaatuvat esim. pehmeään peltoon, jonne nelivetotraktori menee heittämällä, mutta cybertruckilla ei olisi mitään asiaa), joten en ole tilaamista edes harkinnut. Jos tarvitsisin, niin luultavasti en silti tilaisi. Veikkaan, että palstalaisista aika harvalla on tarvetta avolavalle. Sitten kun Tesla (tai mikä tahansa muu merkki) esittelee tilavan pakettiauton, jolla on vähintään 650km range, harkitsen erittäin vakavasti.

Mikäli Cybertruk on F-150 Fordin kokoinen, niin suomessa se on kevytkuorma-auto, jonka ajamiseen tarvii siis kuorma-autokortin. Veikkaisin, että kortillisilla city-hipstereillä on korkeintaan b-kortti ja tästä on heille yllätyksiä luvassa.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 24.10.2019 07.08

Anton kirjoitti:
Anton kirjoitti:
Anton kirjoitti:

Joku uskoo ja saadaan 5-10miljardia lisärahoitusta   --> tarina jatkuu vuosia? (megoilla ei päästä pitkälle)

Nyt on alkanut nousu kohti 300 taas vaihteeksi, katotaan jos osuu 14.päivä model-y pumpun möytä

 

 

Short squeeze on riski mitä pitää ottaa huomioon ja suojata vastaan jos tätä shorttaa 

"Smart Summon-related deferred revenue recognition" ja muu kikkailu sai q3 voitolle. Samalla paljon pumppuja seuraavat 12kk

Story continues.. 

Mitä "Smart Summon-related deferred revenue recognition" ja muu kikkailu tarkoittaa?

Näytä koko viesti
Finda - 30.1.2017 08.33

Aki kirjoitti:

Findassa on menossa iloinen valtataistelu. Pienomistajana toivotan valtataistelut perinteisesti tervetulleiksi.

Riipivä taistelu DNA:n suurimman omistajan määräysvallasta.

Markkinatalousihmisenä toivon Aurejärven veljeksien voittavan. Luuri Oy:lle aikoinaan suunnattu anti oli lähinnä varastamiseen verrattava operaatio.

 

Aki,

erinäisissä lehtijutuissa ja haastatteluissa yms. kirjoituksissa on kerrottu, että tällä valtataistelulla, tai oikeammin sillä miten se päättyy, on vaikutuksia DNA:n osakkeeseen. Kukaan ei tosin kerro, että millaisia vaikutuksia voi olla (ja kuinka todennäköistä se on). Itse en ymmärrä tätä vaikutusmekanismia tarpeeksi ja koska tuota ei ole avattu selkeästi, niin kuulostaa lähinnä pelottelulta. Selvennätkö (joko tässä tai vaikka kolumnissa) milaisia vaikutuksia voi olla ja avaatko tuota mekanismia niin, että tällainen sunnuntaisijoittajakin ymmärtää syy-seuraukset? Itselläni on DNA:ta salkussa ja lisää tekisi mieli hankkia, mutta nuo lukemani kirjoitukset laittaa miettimään. Ei liene järkevää ostaa, jos ei ymmärrä mitä on ostamassa. 

Niin, ja saa toki muutkin kuin Aki tätä avata.

Näytä koko viesti