Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
RaimoRaitis kirjoitti:

 

tomjar kirjoitti:

Laitoinkin jo tuohon aikaisempaan viestiin, että voimailutuloksilla keuliminen turhaa, enkä puhunut omista voimailutuloksistani sanaakaan, koska se olisi keulimista.

Tais siis mennä pointti ohi. Voihan toki olla, että täällä foorumilla 95kg penkki herätää kunnioitusta, ihan samalla tavalla kuin kehuskelisi omaa vm. -87 Nissan Sunnya. Saahan niitä toki tuloksia kysellä, mutta jos reagointi on "aika kova" tai "sun kokoiselle kaverille ihan hyvä", niin silloin se referenssi on pahasti pielessä, koska ne on yhtä kovia kuin tuo Sunny automarkkinoilla.

 

 

Ihan mielenkiinnosta, mitä veikkaat suomalaisten 40-50v miesten mediaanipenkkitulokseksi? Entä millä tuloksella kuvittelet päästävän tulosten ylimpään desiiliin?

Tämä täysin tyhjänpäiväinen pullistelusi vertautuisi sijoitusmaailmassa varmaan jotakuinkin siihen jos osakeharrastelija iloitsisi miljoonan osakesalkusta ja kommentteihin tulisi joku spede 10M salkulla keulimaan että "ei kuulkaa pojat miljoona ole missään piireissä mitään!"

 

Edelleenkään en ole puhunut sanaakaan omista tuloksistani vaan antanut palautetta siitä, että Teerenpelissä käydyt penkkipunnerruskeskustelut ovat koomisuudessa jo myötähäpeää aiheuttavia, koska referenssit on niin pielessä. Näköjään tällä palstalla ei saa antaa minkäänlaista palautetta tai opetuslapset tulevat kiivasti puolustelemaan ylipappia ja hänen vieraitaan.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Laitoinkin jo tuohon aikaisempaan viestiin, että voimailutuloksilla keuliminen turhaa, enkä puhunut omista voimailutuloksistani sanaakaan, koska se olisi keulimista.

Tais siis mennä pointti ohi. Voihan toki olla, että täällä foorumilla 95kg penkki herätää kunnioitusta, ihan samalla tavalla kuin kehuskelisi omaa vm. -87 Nissan Sunnya. Saahan niitä toki tuloksia kysellä, mutta jos reagointi on "aika kova" tai "sun kokoiselle kaverille ihan hyvä", niin silloin se referenssi on pahasti pielessä, koska ne on yhtä kovia kuin tuo Sunny automarkkinoilla.

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Teerenpelit on oikein viihdyttäviä, mutta ne penkkipunnerrus- ja muiden voimailutuloksien kyselyt voisi jättää pois. Ne tulokset kun ovat olleet "kovimmillakin" vierailla niin vaatimattomia, että ne lähinnä aiheuttaa myötähäpeää. 

Vähän sama kun voimailuvideossa haastattelija kyselisi: "Paljonko sulla on tämän vuoden tuotto? No viidenkympin tuottoa tavoittelin, mutta kakstoista euroa sain. No se on ihan hyvä."

Jos aikuinen mies ei nosta vähintään 2 x omaa painoaa penkistä sillä ei kannatia ihan hirveesti keulia. Eikä voimailutuloksilla kannata tosin muutoinkaan keulia. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
hauturi kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

Luulisi että joku hälytys soi, kun väitetään koronarokotusten aiheuttavan kuusinkertaisesti kuolemia siihen nähden, mitä ehkäisevät

 

Tämä ei nyt välttämättä liity enää Meuroon, mutta yleisesti ottaen nykypäivän ihmisten ongelma on juuri se, että mikään hälytys ei soi, vaikka annettaisiin kuinka virheellistä tietoa, tahallaan tai vahingossa. Tuossa kohtaa iso-/valtaosa ihmisistä miettii "kuus kertaa, on se kyllä aika paljon" sen sijaan että miettisivät että "tuo kuulostaa kyllä aika väärältä luvulta, voiko mitenkään pitää paikkaansa"

Samoin uutisissa yms. törmää jatkuvasti tietoihin, joissa esim. kilot ja tonnit, kilometrit ja metrit jne menevät sekaisin. Seurauksena tuhatkertainen virhe, ja useimmat eivät huomaa yhtään mitään, vaikka ihan pienellä arvioinnilla voisi havaita että luku on pielessä. Suurin osa ei vaan välitä, ja sitten on osa joka ei tajuaisi vaikka välittäisikin.

 

Tätä samaa numerotaidottomuutta olen ihmetellyt itsekin täällä. Eli puolin ja toisin (rokotteiden vastustajat ja toisten yksilönvapauksia eli rokotuksia vaativat) on täysiä puusilmiä numeroiden kanssa. Voi sitä kiihkoa millä väitetään kaikkien rokottamattomien joutuvan sairaalaan koronan takia (se ei tapahtunut ennen rokotteita, eikä rokotteiden lanseerauksen jälkeen). Ymmärrän, että osalla on p*ska on housussa aina kun tulee uusi influenssa, koska ei ole terve ja ainoa tapa hoitaa terveyttään on ottaa tarjottu lääke. Heidän pitää muistaa, että kaikki suomalaiset eivät ole riskiryhmäläisiä vaan iso osa on täysin terveitä ja osa todella hyväkuntoisia, joille korona, influenssa tms. ei ole vaarallinen ja ei vie heitä sairaalaan.

 

Vielä kun joku palstalla kertoisi millä tilastollisella menetelmällä ja otoskoolla erottaa, että perusterveen, ei ylipainoisen alle neljäkymppisen todennäköisyys sairaalaan joutumiselle putoaa 0,004%:ta --> 0,002%:in, kun ottaa koronarokotteen? Niinpä, ei millään. Ja käytännössä tuota muutosta on vielä vaikeampi (mahdoton) erottaa. Sitten samalla kiihkolla voi perustella lasten rokotukset, joihin ei ole mitään tilastollista perustetta.

 

Nyt laitan sekuntikellon päälle ja odotan milloin nimimerkki Turms (joka on kaikkein toivottomin korona"keskustelija") vastaa, eikä edes yritä puhua numeroista, vaan keskittyy rienaamaan henkilöä, kuten aina tekee. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
Tinggeli kirjoitti:

 

tomjar kirjoitti:

Kun katsotaan THL:n tilastoja, niin edelleenkään alle 30-vuotiaita ei ole kuollut koronan kanssa yhtään, nolla (viime viikolla 30-39-v 8kpl ja 40-49-v 13kpl). Näin olle, miten me voimme muuttaa kuolleiden ja vakavasti sairastuneiden jakaumaa rokottamalla ei-riskiryhmään kuuluvia?

 

Sivuutat kuitenkin sen, että se alle 30 vuotias voi saada tartunna vaikka ei siihen kuole ja päädy tilastoihin. Siis mielestäsi alle 30 vuotiaiden tartunnan saaneen ainoa kansanterveydellinen ongelma on mielestäsi se, että hän kuolee, muuten ei ole ongelmaa? Ymmärsinkö nyt sanomasi oikein? Eli et näe ongelmana alle 30 vuotiaan muihin ihmisiin levittämää koronaa tai sairaanhoidon kuormitusta saati long korona oireet? Tartunnan saamiseen ja sen levittämiseen muihin BMI:llä ja fillaroinnilla ei liene mitään merkitystä - vai oletko toista mieltä?.

Suomessa 20-30 vuotiaat ovat kuitenkin yliedustettuna koronasairaissa. Tämä ryhmä on suurin tartunnan saaneista. Levittää tehokkaasti virusta ja aiheuttaa terveydenhoitoon kuormitusta. Esim. työterveyshuolto Helsinki on tälläkin hetkellä edelleen hyvin kuormitettuna Koronan takia ja tästä syystä kaikkia pakollisia ja lakisääteisiäkään terveystarkastuksia ei ehditä tekemään. Eli alle 30 vuotiaiden rokotus helpottaisi tätäkin ja pääsisin vihdoin tänä vuonna lakisääteiseen työterveyshuollon vuosittaiseen tarkistukseen.

 

Number of coronavirus (COVID-19) cases in Finland as of August 13, 2021, by age group

Lähde: https://www.statista.com/statistics/1103926/number-of-coronavirus-cases-...

 

THL:n lukuja en alkanut etsimään, koska tilastollisesti saadaan parempi näkymä kun kasvatetaan otantaa ja nämä löysin helpommin. Tässä USA:ssa Koronaan kuolleet ikäryhmittäin.

Ja alla sama taulukkona

Lähde https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm

Eli kyllä korona voi olla fataali myös alle 30 vuotiaalle. Tuossa tilastossa on tuhanisa kuolleita alle 30 vuotiaita.

 

Ja taas ihan sama juttu kuin ennenkin, ei ymmärretä tilastoista hevonhelvettiä ja niputetaan terveet ja sairaat yhteen. Jaottele tuosta sairaat ihmiset pois ja katso moniko terveistä kuolee. Ei kuole. Miten ihmeess tuollaisella matemaattisella kyvyllä pääsee yläasteen matematiikasta läpi? 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
Tinggeli kirjoitti:

 

il Pirata kirjoitti:

Osaako joku kiihkottomasti perustella, miksi alle 30 vuotiaan terveen ihmisen kannattaa tämän nykytiedon valossa ottaa rokote?

 

Lainataan osavastaukseksi suoraan Iltalehden jutusta osa:

Taysissa valtaosa hoidetuista rokottamattomia

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanteessa on nähtävissä tasaantuminen. Sairaanhoitopiirin alue on kuitenkin edelleen leviämisvaiheessa.

Taysissa on hoidettu kesä–elokuun aikana 67 koronapotilasta. Hoidetuista on ollut rokottamattomia 51 potilasta. 13:lla on ollut yksi rokotus ja kolmella täysi rokotussarja. Sairaalahoidossa kesällä olleista 85 prosenttia on ollut alle 60-vuotiaita. Näistä noin puolet ovat olleet alle 40-vuotiaita.

– Tämä viestii siitä, että kaksi rokotetta kannattaa ottaa, jotta tästä epidemiasta halutaan eroon. Lasten tartuntoja ei voida kokonaan estää, ellei yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus nouse, sanoo ylilääkäri Jaana Syrjänen.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/62ced288-d7d4-4973-890a-4a3c970ea0cb

 

Eli jos halutaan ettei alle 30 vuotiaat kuormita sairaanhoitoa ja levitä virusta muille, niin ne kaksi piikkiä täytyy nyt ottaa (ja kolmas varmaan myöhemmin). Eli yhteiskunnan avaamisen kannalta rokotekattavuus tulee saada riittävän suureksi. Sitten voidaan bailata taas baareissa.

Sitten kuva samasta jutusta. Kun katsoo viimeisiä pylväitä (kaikki) niin ei tämä kyllä mikän normaali flunssa ole. Erikoissairaanhoitoon ja teholle on sen verran väkeä on tälläkin hetkellä (siis oli 11.8.) teholla ja erikoissairaanhoidossa suhteessa perussairaanhoitoon.

 

Jos ymmärtää edes auttavasti tilastollisista menetelmistä niin ymmärtää ettei rokottamattomat ole yksi ryhmä vaan sen sisällä on ikäluokkien lisäksi eri riskitason ryhmiä. Ja samalla kun valikoi uutisia ja ei osaa yhtään kyseenalaistaa lehtien kommentteja, niin voi miettiä millainen riskitaso on terveellä nuorella ihmisellä ja sairaalloisen lihavalla nuorella ihmisellä (BMI40 tai yli), joista jälkimmäisiä on sairaalassa valtaosa. Kun katsotaan THL:n tilastoja, niin edelleenkään alle 30-vuotiaita ei ole kuollut koronan kanssa yhtään, nolla (viime viikolla 30-39-v 8kpl ja 40-49-v 13kpl). Näin olle, miten me voimme muuttaa kuolleiden ja vakavasti sairastuneiden jakaumaa rokottamalla ei-riskiryhmään kuuluvia? Jos tuo tuntuu mysteeriltä, niin sitä se onkin, koska sillä ei saada jakaumaan minkäänlaista muutosta. Täysin sama juttu olisi, jos ilman kypärää pyöräilevien kuolintilastoja yritetään muuttaa pakottamalla kävelijät käyttämään kypärää. Ei se siis auta. Ja sillä ei ole väliä yritetäänkö muuttaa tartuntatautien käyrää vai jonkin muun suureen käyrää, jos toimenpiteet kohdistetaan jakauman ulkopuolelle. Ja edelleen, älkää vaan tuijottako tartuntoja ja suhteuttakaa sairaalassaolevien määrät populaatioon ja samalla voitte mietiskellä, että miten äärimmäisen tarttuva ja tappava tauti on testien mukaan tarttunut puolentoistavuoden aikana vain 1,8%:in suomalaisista (ts. 98,2%:in ei) kuinka pieni luku tuosta 1,8% on oikaissut jalat lopullisesti (koronan kanssa, ei koronaan) ja heidän mediaani-ikänsä on korkeampi kuin eliniänodote.

 

Edelleen olen huolestunut miten huonosti täällä palstalla ymmärretään lukuja ja tilastollisia menetelmiä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
Artsipappa kirjoitti:

 

Trolli kirjoitti:

Ongelma muodostuu, jos baarit saavat itse päättää tarvitaanko passia vai ei. Sitten tullaan taas ongelmaan, miten se voidaan kirjata lakiin, jotta se on oikeudenmukainen.

 

Miksi tämä olisi ongelma? Eikös yksityinen elinkeinonharjoittaja voi vaatia rokotustodistusta jos niin haluaa. Ei varmasti olisi lain vastaista(?)

Noin niin kun periaatteessa koronapassi voitaisiin implementoida, ja yksityinen puoli saa itse päättää vaativatko sitä vai ei?

Eikö olisi lainvastaista?

 

Suomen perustuslain mukaan ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Yhdenvertaisuuslaissa kielletään sekä suora että välillinen syrjintä. Syrjintä kielletään lisäksi myös muun muassa rikoslaissa ja kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa.

 

Minkä takia nousee aina kauhea haloo, jos ravikansaa ei päästetä baariin tai ihminen jää ulos, kun pigmentti ei miellytä portsaria? Juuri tuon yllä olevan takia.

 

Lisäksi oikeusoppineet ovat todenneet syrjinnän lisäksi, että mikäli rokote ei estä tartuttamasta (eikä se sitä estä), niin se ei voi olla senkään puolesta passin peruste. Kaikki varmaan ymmärtää, että passilla ei tällöin ole perustetta, koska silloin tietty tartuttava porukka kokoontuu yhteen, kun heillä on "papukaijanmerkki" mukana. Lentokentälläkin passillinen on lähtökohtaisesti terve (vaikka ei välttämättä ole) ja passiton lähtökohtaisesti sairas (vaikka ei välttämättä) ole, kun todellisuudessa tilanne voi olla toisinpäin ja toisella on vain luvallinen oikeus levittää tautia ja toisella ei ole terveenä lupaa liikkua ilman todistustaakkaa. 

 

Mutta, jos ei mitään muuta ole tullut selväksi, niin ainakin se, että fasismi on näköjään vain yhden nuhan päässä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Kahden viikon flattening the curve on vaihtunut koronapassiksi ja täälläkin sille hurrataan. Kuinka sinisilmäisiä osa ihmisistä onkaan. Alunperin koronapassin mainitseminenkin haukuttiin foliohattuiluksi ja salaliittoteoriaksi (vaikka virallisten EU-dokumenttien perusteella rokotepassia on suunniteltu vuodesta 2018 saakka), nyt foliohatuksi haukutaan, kun vastustaa koronapassia. 

 

Kyse ei ole siitä oletko ottanut rokotteen vai et, kyse on kontrollin ja henkilökohtaisten tietojen luovuttamisesta valtiolle/poliitikoille/päättäjille tai tahoille, joille se ei kuulu. Kun koronapassi kerran tulee, se ei poistu mihinkään ja tämä on täysin länsimaisen vapausaatteen vastaista.

 

Koronarokotus ei estä taudin saamista tai sen levittämistä, näin ollen on siis ok levittää tautia, kun on koronapassi. Mikä on siis passin hyöty? Katsokaa Gibraltarin, Islannin tai vaikka Thaimaan ja Israelin koronatartunnat, kaikissa iso määrä rokotettuja. Gibraltar taitaa olla "täysin rokotettu".

 

Pari tärkeää kysymystä:

Miksi koronapassissa on vain koronarokotus tai miksei influenssaa tai jotain oikeasti vaarallista tautia, esim. HIViä? Pian toki siinä passissa on vaikka mitä muutakin tietoa. Briteissä siihen yritettiin saada (vaikka toista luvattiin) mm. auton rekisterinumero, rikosrekisteri yms. kontrollointivipua ja henkilökohtaista tietoa, joka auttaa liikkumisen seurannassa sekä pisteytyksessä. Samaa tullaa yrittämään täälläkin.

 

Miksi koronapassi halutaan linkittää maksukorttiin? Koska silloin sillä pystytään seuraamaan ja kontrolloimaan ihmisten tekemisiä (Kiinassa näin jo tehdään).

 

Kaikki koronapassi-intoilijat, googlettakaa Social Credit System. Kiinassa tämä on jo totta ja samaa ajetaan tännekin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
ttr kirjoitti:

 

tomjar kirjoitti:

Kyllä, koronatilanne on ollut hyvä jo pitkään, mutta se mikä ei ole hyvin:

 

- ihmiset eivät vieläkään tajua kuinka mitättömästä riskistä koronassa on kyse terveille ihmisille

- nämä samat ihmiset ovat edeleen paniikissa ja pelkäävät muita terveitä ihmisiä sekä kulkevat maskit päässä (olipa sitten rokotettu tai ei)

- lisäksi ihmiset suorastaan iloitsevat koronapassista, jolla jaotellaan ihmisiä tavalla, joka ei ole missään muussa asiassa hyväksyttävää ja samalla mahdollistetaan liikkumisen kontrollointi (ja johon halutaan kytkeä myös digitaalinen valuutta eli ollaan menossa kiinalaiseen systeemiin).

- Kaiken tämän päälle talouden tuhoaminen.

 

Pelokkaat ihmiset ovat antaneet vapautensa pois ja eivätkä edes tajua, että niitä vapauksia ei saada takaisin.

 

Näin ollen, ihmisten olisi tarvinnut ymmärtää vain pari perusasiaa: vapauksia ei anneta milloinkaan pois (koska niitä ei saada takaisin kuin tappelemalla) ja valtion tehtävä ei ole suojella meitä viruksilta vaan turvata perusoikeudet.

 

Tässä on nyt kyllä mielestäni aika voimakkaasti yleistetty ja kärjistetty. Henkilökohtaisesti en tunne yhtään ihmistä, joka "iloitsisi" koronapassista. Tai olisi paniikissa. Useampi kyllä käyttää maskia. Ja eikös liikkumista (ja monia muitakin asioita) kontrolloida jo tavallisellakin passilla/henkiötodistuksella (tämä oli retorinen kysymys). 

Eikä talous ole mielestäni vielä tuhoutunut. En väitä, etteikö niin voisi vielä tapahtua.

Vaikuttaa kyllä siltä, että samanaikaisesti kun valitamme holhousvaltiosta ja sääntö-Suomesta, huudamme kuitenkin sen perään.

 

Se koronapassin hyväksynnän ja panikoinnin määrän voi varmaan laskea tuosta mun aikaisemman viestin ylä-/alapeukkusuhteesta.    

 

Poliitikot ovat innoissaan koronapassista, sitä vaati myös elinkeinoelämän edustajat kannanotossaan (ml. Kauppakamari) ja netti on täynnä ihmisiä, joiden mielestä se on ainoa keino avata Suomi (perverssi ajatus, että rajoittamalla avataan, mutta toisaalta sota on rauhaa ja vankeus vapautta jne.). Iso osa ihmisistä ei liiku normaalisti ja terveet nuoret ihmiset rokottautuvat tautia vastaan, joka ei tapa tai edes kunnolla sairastuta terveitä ihmisiä. Katsokaa niitä tilastoja. Suomessa kuolee vuodessa noin 56000 ihmistä, miksi se reilu prosentin osuus tuosta varastaa kaikki otsikot ja saa maan kiinni tai vähintäänkin rajoitustoimet päälle? Mitä muuta se on kuin paniikkia?

 

Tuon retorisen kysymyksen analogiasi ontuu kuin Martti Ahtisaari. Passin saamisen edellytyksenä ei ole terveydentila tai hoitotoimenpiteet, nyt liikkumisvapauden eli perusoikeuden saa, kun on ottanut rokotteen, jota ei tarvitse terveydellisten syiden vaan poliittisten syiden takia. Käsittääkseni terveydenhuollon toimenpiteitä ei oteta poliittisista syistä vaan terveydellisistä syistä. Tänään oli Daily Mailissa juttu, jossa todettiin, että Britteihin koronapassia ei tule (siellä on ollut isoja mielenosoituksia pitkään, viimeisimmät viikonloppuna). Samassa jutussa taidettiin todeta, että EU yrittää vielä saada moista passia aikaan, se on sitä vapautta se.  

 

Katsokaa youtubesta (absurdeja katugallupeja) tai kysele tutuilta ihmisiltä miksi he käyttävät maskia, niin saat ihmeellisiä syitä joukkokäyttäytymisestä ja pelosta, olipa heillä sitten rokotuksia tai ei. Ja kun maskeista ei ole todennettu olevan hyötyä (ei pysäytä aerosolia) niin miksi maskeja sitten pidetään? Ei ainakaan hyödyn takia. Ja jos joku vielä kehtaa väittää, että maskit auttavat niin voi verrata käytännön elämän koetta eri maissa eli maskipakkojen aloitusajankohtaa sekä tartuntakäyrien käyttäytymistä, ei minkäänlaista korrelaatiota. Lisäksi voi lukea koosteita erilaisista maskitesteistä (vaikka ensimmäiseksi se Marjukka Mäkelän kooste), joissa yksiselitteisesti kerrotaan hyödyn olevan parhaimmillaankin kyseenalainen. Ja muistaa, että tiede ei ole muuttunut, vain politiikka maskien suhteen on muuttunut. Lisäksi vuoden verran ihmisillä on ollut mahdollisuus tutustua PCR-testiin ja ymmärtää, että positiivinen testitulos on eri asia kuin sairas (jolla on siis oireita). Silti otsikot huutaa tänäänkin 355 tartuntaa, vaikka kyseessä on positiivisten testitulosten määrä. Oikeat kysymykset olisivat: montako sairasta, moniko niistä joutuu sairaalaan, moniko niistä joutuu teholle jne. Mut siitä ei saa otsikoita ja paniikkia.

 

Numerotaidottomuus näyttää olevan täälläkin vallitseva ominaisuus. Jos katsotte sairaalassa olevien määrää, rokotettujen määrää ja mietitte miksi meillä on rajoituksia sekä miksi ihmiset pelkää ja pitää maskeja, niin kaikkia lukijoita pitäisi ihmetyttää. Olen niin yllättynyt ja hieman pettynyt, että täällä on ihmisiä, jotka osaavat laskea tuotto-odotuksia, todennäköisyyksiä yms. mutta koronariskin laskeminen on ylivoimaisen vaikeaa. Tai sitten vaan tällä forumilla kirjoittelee vain yli kasikymppisiä monisairaita ihmisiä, jotka siis kuuluvat riskiryhmään. Epäilen kuitenkin. Itselläni riski kuolla koronaan on 0,02% ja sairaalaan päätyminen 0,04% luokkaa, joten vaikea minun on noilla luvuilla pelätä. Enkä itse aio pelätä sen takia, että teitä pelottaa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
ttr kirjoitti:

 

tomjar kirjoitti:

Kyllä, koronatilanne on ollut hyvä jo pitkään, mutta se mikä ei ole hyvin:

 

- ihmiset eivät vieläkään tajua kuinka mitättömästä riskistä koronassa on kyse terveille ihmisille

- nämä samat ihmiset ovat edeleen paniikissa ja pelkäävät muita terveitä ihmisiä sekä kulkevat maskit päässä (olipa sitten rokotettu tai ei)

- lisäksi ihmiset suorastaan iloitsevat koronapassista, jolla jaotellaan ihmisiä tavalla, joka ei ole missään muussa asiassa hyväksyttävää ja samalla mahdollistetaan liikkumisen kontrollointi (ja johon halutaan kytkeä myös digitaalinen valuutta eli ollaan menossa kiinalaiseen systeemiin).

- Kaiken tämän päälle talouden tuhoaminen.

 

Pelokkaat ihmiset ovat antaneet vapautensa pois ja eivätkä edes tajua, että niitä vapauksia ei saada takaisin.

 

Näin ollen, ihmisten olisi tarvinnut ymmärtää vain pari perusasiaa: vapauksia ei anneta milloinkaan pois (koska niitä ei saada takaisin kuin tappelemalla) ja valtion tehtävä ei ole suojella meitä viruksilta vaan turvata perusoikeudet.

 

Tässä on nyt kyllä mielestäni aika voimakkaasti yleistetty ja kärjistetty. Henkilökohtaisesti en tunne yhtään ihmistä, joka "iloitsisi" koronapassista. Tai olisi paniikissa. Useampi kyllä käyttää maskia. Ja eikös liikkumista (ja monia muitakin asioita) kontrolloida jo tavallisellakin passilla/henkiötodistuksella (tämä oli retorinen kysymys). 

Eikä talous ole mielestäni vielä tuhoutunut. En väitä, etteikö niin voisi vielä tapahtua.

Vaikuttaa kyllä siltä, että samanaikaisesti kun valitamme holhousvaltiosta ja sääntö-Suomesta, huudamme kuitenkin sen perään.

 

Se koronapassin hyväksynnän ja panikoinnin määrän voi varmaan laskea tuosta mun aikaisemman viestin ylä-/alapeukkusuhteesta.    

 

Poliitikot ovat innoissaan koronapassista, sitä vaati myös elinkeinoelämän edustajat kannanotossaan (ml. Kauppakamari) ja netti on täynnä ihmisiä, joiden mielestä se on ainoa keino avata Suomi (perverssi ajatus, että rajoittamalla avataan, mutta toisaalta sota on rauhaa ja vankeus vapautta jne.). Iso osa ihmisistä ei liiku normaalisti ja terveet nuoret ihmiset rokottautuvat tautia vastaan, joka ei tapa tai edes kunnolla sairastuta terveitä ihmisiä. Katsokaa niitä tilastoja. Suomessa kuolee vuodessa noin 56000 ihmistä, miksi se reilu prosentin osuus tuosta varastaa kaikki otsikot ja saa maan kiinni tai vähintäänkin rajoitustoimet päälle? Mitä muuta se on kuin paniikkia?

 

Tuon retorisen kysymyksen analogiasi ontuu kuin Martti Ahtisaari. Passin saamisen edellytyksenä ei ole terveydentila tai hoitotoimenpiteet, nyt liikkumisvapauden eli perusoikeuden saa, kun on ottanut rokotteen, jota ei tarvitse terveydellisten syiden vaan poliittisten syiden takia. Käsittääkseni terveydenhuollon toimenpiteitä ei oteta poliittisista syistä vaan terveydellisistä syistä. Tänään oli Daily Mailissa juttu, jossa todettiin, että Britteihin koronapassia ei tule (siellä on ollut isoja mielenosoituksia pitkään, viimeisimmät viikonloppuna). Samassa jutussa taidettiin todeta, että EU yrittää vielä saada moista passia aikaan, se on sitä vapautta se.  

 

Katsokaa youtubesta (absurdeja katugallupeja) tai kysele tutuilta ihmisiltä miksi he käyttävät maskia, niin saat ihmeellisiä syitä joukkokäyttäytymisestä ja pelosta, olipa heillä sitten rokotuksia tai ei. Ja kun maskeista ei ole todennettu olevan hyötyä (ei pysäytä aerosolia) niin miksi maskeja sitten pidetään? Ei ainakaan hyödyn takia. Ja jos joku vielä kehtaa väittää, että maskit auttavat niin voi verrata käytännön elämän koetta eri maissa eli maskipakkojen aloitusajankohtaa sekä tartuntakäyrien käyttäytymistä, ei minkäänlaista korrelaatiota. Lisäksi voi lukea koosteita erilaisista maskitesteistä (vaikka ensimmäiseksi se Marjukka Mäkelän kooste), joissa yksiselitteisesti kerrotaan hyödyn olevan parhaimmillaankin kyseenalainen. Ja muistaa, että tiede ei ole muuttunut, vain politiikka maskien suhteen on muuttunut. Lisäksi vuoden verran ihmisillä on ollut mahdollisuus tutustua PCR-testiin ja ymmärtää, että positiivinen testitulos on eri asia kuin sairas (jolla on siis oireita). Silti otsikot huutaa tänäänkin 355 tartuntaa, vaikka kyseessä on positiivisten testitulosten määrä. Oikeat kysymykset olisivat: montako sairasta, moniko niistä joutuu sairaalaan, moniko niistä joutuu teholle jne. Mut siitä ei saa otsikoita ja paniikkia.

 

Numerotaidottomuus näyttää olevan täälläkin vallitseva ominaisuus. Jos katsotte sairaalassa olevien määrää, rokotettujen määrää ja mietitte miksi meillä on rajoituksia sekä miksi ihmiset pelkää ja pitää maskeja, niin kaikkia lukijoita pitäisi ihmetyttää. Olen niin yllättynyt ja hieman pettynyt, että täällä on ihmisiä, jotka osaavat laskea tuotto-odotuksia, todennäköisyyksiä yms. mutta koronariskin laskeminen on ylivoimaisen vaikeaa. Tai sitten vaan tällä forumilla kirjoittelee vain yli kasikymppisiä monisairaita ihmisiä, jotka siis kuuluvat riskiryhmään. Epäilen kuitenkin. Itselläni riski kuolla koronaan on 0,02% ja sairaalaan päätyminen 0,04% luokkaa, joten vaikea minun on noilla luvuilla pelätä. Enkä itse aio pelätä sen takia, että teitä pelottaa.

Näytä koko viesti