Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 16.5.2019 06.22

Akille lohdutukseksi:

Malediivit ei tule hukkumaan. Atollisaarten luonteeseen kuuluu, että niiden korkeus seuraa meriveden pinnan korkeutta. Niinpä (jos) meriveden pinta nousee, niin myös atollisaaret tulevat nousemaan samassa suhteessa. Tämän havainnon teki jo Darwin aikanaan, mutta nykyään ilmastohysteriassa sekin on iloisesti unohdettu. Kävin muuten Malediiveilla jo melkein 30 vuotta sitten. Taitaa saarten korkein kohta olla alle 2 m merenpinnasta, niin nykyään kuin silloinkin. Nykyisin tosin rannat on rakennettu täyteen luksusbungaloveja, joista osa on veden yllä, suunnilleen metrin pinnan yläpuolella. Todellinen ongelma siellä on lähinnä holtiton suhtautuminen turismin jätteisiin, merenpinnan nousu tuskin. Tyynellä valtamerellä on joitakin atolleja, jotka ovat pienentyneet, mutta tämä on luonnollista vaihtelua. Samaan aikaan lukumääräisesti suurempi osa atolleista on kasvanut. Tämä on nähtävissä mm. Tuvalulla, jonka pinta-ala on kasvanut 40 viime vuoden aikana n 73 hehtaaria (melkein 3 prosenttia). Kolme neljäsosaa saarista kasvoi, ja yksi neljännes pieneni. Hesarin toimittaja tietysti kirjoittaa niistä pienentyneistä atolleista. Kannattaa muistaa, että merenpinta on noussut viime jääkauden jälkeen lähes 130 metriä, mutta atollisaaret ovat edelleen matkailijoiden ilona.

 

Näytä koko viesti
Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 12.2.2019 02.07

Eikös nämä jenkki-etf ole kaikki nykyään boikotissa, eli niitä ei pysty normivälittäjien kautta ostamaan? Fiva suuressa viisaudessaan sai tämän aikaan, kun rahastoesitteitä ei ole saatavissa suomeksi. Kokeilin kuitenkin Nordnetissä toimeksiantoa instrumentille "ISHARES TRUST BARCLAYS 7-10 YEAR TREASURY BOND ETF (IEF)" ja sain yllättäen herjan: "liikkeellelaskijan mukaan tämä instrumentti ei sovi sijoittajaprofiiliisi" WTF???

Olen joutunut Nordnetissä noita sijoittajatestejä tekemään jostakin syystä aina välillä, ja viimeksi tänään valitsin kaikki riskisimmät vaihtoehdot, jotta saisin pikkuerän Nordnetin omaa Smart10- rahastoa (mulle tarjottiin Smart5 rahastoa kun olin valinnut vähemmän riskiä, eli en päässyt antamaan edes toimeksiantoa). Huvittavaa touhua kaiken kaikkiaan, alkaa kohta hermo mennä tuon NN kanssa.

 Ja nyt tämä??

Onko kenellekään muulle  käynyt vastaavaa, itselle ei 10 vuoden aikana ole tullut vastaan. Lieneekö bugi Nordnetissä vai mistä on kyse?

Näytä koko viesti
Nordic American Tankers – öljyä koneeseen. - 13.4.2015 06.00

Nuo osingot verotetaan noin ilmeisesti vain verosopimuksen puuttumisen takia. Lopullinen vero määräytyy siis ansiotuloverotuksen mukaan, eli palkkatuloja omaavalle ei kovinkaan hyvä vaihtoehto. En sen tarkemmin ole tätä viitsinyt edes selvitellä, järjestely sopii hyvin. Verotuksessa näin on mennyt jo monen vuoden ajan (ainakin Bermuda ja Marshall- saaret kokeiltu).

Henkilöverotuksen käsikirjassa 2012 s.234 todetaan "Muusta kuin suomalaisesta, verosopimusvaltiosta tai EU-alueelta tulevasta yhtiöstä saatu osinko on kuitenkin kokonaan veronalaista ansiotuloa riippumatta yhtiön julkisesta noteerauksesta."

Pitääpä katsella tuota Scorpio Tankersia myöskin. Tosin se taitaa olla jonkinmoisella painolla Odin Maritimissa, jota joskus (ikävä kyllä) tuli hankittua. Turskalla vieläkin, vaikka ollu salkussa jo monta vuotta....NATtia ostin vähän lisää 12,05 USD.

Näytä koko viesti
Nordic American Tankers – öljyä koneeseen. - 9.4.2015 04.20

NATin osingoista muuten kannattaa huomata, että ne lasketaan tuloverotuksen piiriin, ei siis pääomaverokannalla. Itselleni tämä sopii mainiosti, koska palkkatuloja ei ole oikeastaan ollut 15 vuoteen. Alle 20k osingot kannattaa muutenkin ottaa tuloveroprosentin mukaan. Nämä Bermudalle, Marshall- saarille jne rekisteröidyt laivafirmat kuuluvat siis tähän kategoriaan, monet maksavat aika muhkeita osinkoja. Omaa salkkuni olenkin säädellyt tuohon suuntaan, koska tavoite ainakin jossakin vaiheessa on nostella osinkoja ja elellä niillä. Viimeksi NAT osingot tulivat 10. helmikuuta, ja ainakin Nordnet maksaa ne ilman ennakonpidätystä. Oma NAT potti keskihintaan 10,50 saa ehkä lähiaikoina täydennystä, jos saan sopivaan hintaan. Oletko Petteri muuten analysoinyt CPLP myöskin ??

Näytä koko viesti
3d-printtausosakkeet - 4.2.2015 04.22

Toi Mycronic on tänään 25% nousussa. Hyvä tulos tuli, myynti kasvanut, marginaali samoin. Perhana kun ei ollut tätä huomannut, vasta tänään vilkaisin. Asikainin salkku surffaa?? Onnea omistajille!

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 30.10.2014 02.46

Joo, ei kai ebola niitä helpoimmin tarttuvia ole. Toisaalta ei kai siitä ole vielä täyttä varmuutta. Kuitenkin jos riittävän moni panikoi, sillä on merkitystä. Tuo Lakeland Industrien on tänään avaamassa 40% ylös, eli noin 16 taalaan. WSJn uutisointi varmaan vaikuttaa asiaan.

http://online.wsj.com/articles/orders-for-protective-suits-flood-into-lakeland-industries-1414625473

Tilaukset miljoonasta suojapuvusta, ja tuotanto pitäisi kaksinkertaistaa.

Tuohan kävi jo 30 taalassa, ja tuli siitä alas noin 11,50 tasoille, ja nyt taas uuteen nousuun, eli aika moni tuntuu olevan sitä mieltä, että homma ei ole vielä taputeltu. Omassa salkussa noita ei vielä(kään) ole.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 17.10.2014 04.14

Hazmat pukuja ajattelin itsekin tuon Ebolan takia salkkuun hankkia. Vaan menikö juna jo, esim. Lakeland Industries noussut 3 kk yli 200%?

https://www.google.com/finance?q=NASDAQ%3ALAKE&ei=sBJBVNmAEsT3wAODiYCwCg

Toisaalta markkina-arvo tuolla narikalla edelleen vain 120M. En ole tutkinut mitään tunnuslukuja tsm. Jos jotakuta kiinnostaa raportoida tänne niin mielenkiinnolla seurataan.

Näytä koko viesti