Olet täällä

Sijoituslaina - Mistä edullista velkavipua ja millä ehdoilla? - 12.9.2018 10.19

Puolenvuoden päästä erääntyy bullet Osuuspankissa. Kuulemma enää ei saa jatkoa (en jaksanut normivirkailijan kanssa jatkaa inttämistä, joten lopetin siihen). Onko porukka kysellyt viimeaikoina bulletlainoja? Millä marginaalilla ja ehdoilla on tarjottu ja mistä kannataisi kysellä? Vakuudet/kassavirta on kunnossa.

Näytä koko viesti
Osakkeita lapselle - pitkänaikavälin sijoitus - 18.7.2016 03.38

 

JR kirjoitti:

 

Aykazu wrote:

 

Henk.koht olen tankkaillut rahastoja pojalle 50e joka kuukausi menee http://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0GBR04HO9 . Olen kyllä ajatellut, että jossain kohtaan pitäisi ottaa jotain 100% osakerahastoa, mutta en ole vielä saanut aikaseksi.

 

 

Juoksevat kulut 1,86%, eli tota ei kannata kyllä pitää vaihtoehtona jos kertasijoitukset on sen kokoisia, että on jotain muita vaihtoehtoja...

Tämmönen on aika kiva ETF: iShares Core S&P 500 UCITS ETF, isoimmat jenkkiyhtiöt ETF, kulut 0,07% ja sijoittaa osingot takaisin, eli verojen suhteen hyvä kohde suomalaiselle hyvin pitkään säästöön. Ainakin joku aika sitten noista sai rakennettua Nordnetillä kuukausisäästöohjelman jossa niitä sai merkata kuluitta, eli onnistuis vajaalle 200 eurolle kuukaudessa minimissään.

Tuo vaikuttaa ihan hyvältä, tosin kurssit aika tapissa jenkkilässä. Pitää katsella vastaavia ETF:ä

Näytä koko viesti
Osakkeita lapselle - pitkänaikavälin sijoitus - 18.7.2016 03.36

 

Donkchamp kirjoitti:

Voit lahjoittaa verottomana 4k€ 3 vuoden välein. Muuten menee ylittävästä osasta 1.veroluokan mukaan veroa. Toki jos mahdollista niin kukin vanhempi voi lahjoittaa saman verran, jolloin päästään jo 8k€ 3 vuoden välein. Helposti kustannustehokkain ja paras vaihtoehto lähteä kartuttamaan lapselle varallisuutta on Nordnetin superrahastot. Niillä saat hajautettua salkkua helposti, myös ajallisesti.

Lähtiessäsi 4k€:lla liikkeelle, et saa ostettua kustannustehokkaasti montaa osaketta kerralla. Näin salkun sisällön hajautus jää turhan pieneksi ja ajallista hajautusta on mahdoton tehdä kustannustehokkaasti. Varallisuuden karttuessa vuosien mittaan tilanne on toinen.

Jos/kun haluat veronmaksuilta välttyä niin aloitat kuukausisäästämisen siten, että joka kolmas vuosi kertyy sijoituksia tuon 4k€ edestä. Eli pyöreästi 110€/kk. Tällä keinolla saat myös ETF rahastoja salkkuun halutessasi. (Nordnetissä ETF kk säästäminen tiettyihin kohteisiin oli muistaakseni kulutonta. Myynti toki ei.)

Veropuoli hallinnassa, lahjoittajana useampi henkilö. 

 

Näytä koko viesti