Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 10.1.2016 02.36

Talebilta on tullut luettua myös musta joutsen ja fooled by randomness, lukemisen arvoisia molemmat, vaikkakin vähän samoja juttuja niissä toistetaan ja hieman ärsyttävällä tavalla. Jensinä lukisin mielummin mustan joutsenen, jos jotain haluaa Talebilta lukea (myöhemmistä kirjoista ei oo kokemusta).  Koin myös RVP:n mainitseman ison dropin Talebin arvostuksessa kun about vuosi sitten löysin nuo keskustelut uskonto vs tiede-taisteluista. Ei se nyt täysin syö sen kirjojen merkittävyyttä, mutta meni kyllä myös lukulistan viimeiseksi Talebin uudemmat teokset... Arvostan myös Sam Harrisia todella korkealle ja etenkin uskonto ja/tai tiede-keskusteluissa kaikki neljä hevosmiestä on/oli kovaa valuuttaa (Dennet, Dawkins, Harris ja Hitchens). Talouskeskusteluissa kyseiset herrat eivät ole muistaakseni vakuuttaneet, mutta todella harvoin niihin lähtevätkään.

Kahnemanista ja Thinking fast and slow :sta, todella hyvä kirja. Pitäisi olla jokaisen lukulistan kärjessä, ei muuta.

Ja kiitos sarjasuosituksesta, 3 jaksoa jäljellä ja on kyllä aivan uskomatonta touhua koko keissi....

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.11.2014 09.22

Joo on peräisin lukemistani kirjoista ja ilmeisesti myös reilun 50 vuoden mittaisesta tutkimuksesta kertyneistä tuloksista alalta.

Ja joo, samaa veikkaan minäkin ja sen takia tietämättömänä kysyinkin, jos ammattilaiset tai muuten vain asiaan paljon perehtyneet osaisivat kertoa asian paremmin. Tuossa nyt kumminkin ensimmäisenä googlesta tullut linkki, jos et ole vielä törmännyt aiheeseen: http://www.marketwatch.com/story/almost-no-one-can-beat-the-market-2013-...

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.11.2014 03.33

Mahtavaa, seuraantaan lähtee!

Itsekin opiskelen vasta sijoittamisen perusteita ja tällä hetkellä - lähinnä Nassim Talebin ja Daniel Kahnemanin kirjojen lukemisen jälkeen - mietityttää, että miksi sijoittaa aktiivisesti (ja nähdä valtava vaiva alan opiskeluun ja analysointiin) jos juuri kukaan ei biittaa markkinoita pitkässä juoksussa - ei edes salkunhoitajat? Onko tuurilla paljon isompi merkitys mitä sijoittajat luulevat?

Pokerissahan (ainakin tähän asti) kovalla opiskelulla, kassanhallinnalla ja työnteolla saa huonollakin varianssilla kohtuullista tulosta aikaan pitkässä juoksussa, mutta onko sama sijoittamisessa? Kertokaahan kokeneemmat sijoittajat ajatuksianne tästä täysin tietämättömälle.

Näytä koko viesti