Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.12.2022 04.16

himolaskihomer kirjoitti:

Mielenkiintoista. Onko listan alkuperästä tarkempaa tietoa?

Hyvä kysymys. Vuodettujen luottamuksellisten dokumenttien kanssa on se ongelma että niiden aitoutta ei voi helposti tarkistaa, vaikka tulisivatkin yleensä luotettavasta lähteestä (kuten tässä tapauksessa). On täysin mahdollista että lista on feikki tai muokattu. Linkittämäsi artikkeli on selvästi uudempi, ottaen huomioon että esim. Deribit (DRB Panama) sanoi aiemmin saataviensa olevan noin $80m. Saatavat olivat ETH-määräisiä, joten dollarimäärän lasku johtunee hinnan muutoksesta.

Asian voisi luultavasti tarkistaa pesänhoitajan selvityksestä, ja yritinkin vilkuilla sitä läpi, mutta siinä on yli 1100 sivua, joten siitä ei löydä yksittäistä velkojaa aivan helposti.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.12.2022 05.42

Yllättävää että Coinmotion sai tietää tappioista vasta äskettäin, ja että mikään medialähde ei näytä tietävän tappioiden alkuperää. Minä sain tämän Three Arrows Capitalin konkurssipesästä vuodetun velkojaluettelon heinäkuussa ja siitä näkyy hyvin millaiset turskat Tesseractille kertyi 3AC:lle annetuista lainoista.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.12.2022 04.05

XAUT on ollut olemassa jo lähes kolme vuotta, EURT yli vuoden. Uutinen koskee vain niiden listaamista Huobi-pörssiin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.8.2022 04.02

Casteliero kirjoitti:

Eihän ne nyt ole lähelläkään samalla viivalla. Tässä koko kevään on selvitelty sotkuja, kun kryptofundit on saanut vakuudettomia miljardien lainoja

Siis käyttäjät ovat samalla viivalla DeFi-palveluissa, kuten esimerkkisikin vahvistaa, vakuudettomat lainat kun olivat 99%:sti tradfi-puolella. Suurissa DeFi-palveluissa, joita esim. 3AC ja Celsius käyttivät, ei muille käyttäjille koitunut tappioita.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.8.2022 01.31

Casteliero kirjoitti:

No tuohan onnistuu pyöräyttämällä varat jonkin pörssin kautta vaikka 3-5 uudelle tilille.

Hassua kyllä, tällä samalla kaverilla jäi vuosia sitten suuri osa sijoitusomaisuudesta jumiin seychelliläiseen pörssiin, joka jäädytti varat. Hän nosti asiasta kanteen, voitti, ja sai rahansa ulos. Siinä vain kesti pari vuotta ja taisi olla välillä melkoisen stressaavaa, joten lienee ymmärrettävää että sellaisen kokemuksen jälkeen pörssien kautta pyöräyttämiseen on tiettyjä varauksia. Yleensäkin tämä on tilanne jossa riskit tiedostaa vasta sitten kun ne osuvat omalle kohdalle.

Casteliero kirjoitti:

Jos tarkoitat sitä, että Wall Street -pankit pyrkisivät sääntelyllä lopettamaan lohkoketjuteknologian kehityksen, niin eihän se pidä paikkaansa.

Viittasin enemmän kulttuuriin kuin teknologiaan. Tarkoitan siis sitä että pankit pyrkivät viime kädessä neutralisoimaan uhkat omille bisneksilleen. Riski on se, että nykytilanne jossa esim. lainapalvelun asiakkaat ovat kaikki samalla viivalla (korko ja likvidointiehdot ovat samat kympin ja miljardin tallettajilla) korvautuu lopulta pankkimaailman kopiolla, jossa proof of authority -ketjua pyörittää luottoluokittaja, joka profiloi käyttäjiä lähinnä compliance-riskiä välttääkseen.

Casteliero kirjoitti:

Kyllä kehittyneissä länsimaissa pitää pystyä pankkeihin luottamaan, niihin on luotettu jo pidemmän aikaa.

Minusta taas olisi edistystä, jos ihmiset lakkaisivat luottamasti mihinkään oletusarvoisesti ja miettisivät riskejä myös pankkien kohdalla.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.8.2022 06.09

Casteliero kirjoitti:

Tuo tornado cash juttukin on sellanen, ettei sille kyllä ihan älyttömästi ole tarpeellisia, järkeviä ja laillisia käyttökohteita.

Esimerkki Tornadon "normaalista" käytöstä: tutullani on huomattava omaisuus Ethereum-ketjussa. Hänet on "doxxattu", ts. oikea henkilöllisyys on löydettävissä netistä. Hänen lompakkonsa on merkitty omistajan mukaan esim. Nansenissa, joten kaikki liikkeet tulevat julkisiksi. Niinpä hän on siirtänyt suurimman osan varallisuudesta Tornadoon jotta voi käyttää niitä ilman julkisuutta. Muuntaessaan varoja fiat-valuutaksi hän voi näppärästi esittää todisteet varojen alkuperästä, koska Tornadossa on compliance tools -osio, jossa voi kryptografisesti todistaa että on sekä tallettaja että nostaja. (Kukin voinee miettiä, olisiko tällainen osio edes olemassa jos rahanpesu olisi todella Tornadon ainoa käyttötarkoitus.) OFAC-päätös tekee hänen elämästään vaikeampaa, vaikka varoihin ei liity mitään laitonta.

Sääntely seuraa yleensä vähitellen sitä uraa, johon lobbaajat sen ohjaavat. Wall Street -pankeilla on paljon resursseja sellaiseen. Krypto säännellään hengiltä jos yhteisö ei varaudu pahimpaan. On ymmärrettävää että jos on jo taloudellisesti riippumaton ei ehkä jaksa jatkuvasti kuunnella libertaarien juttuja, mutta minusta niitä ei kannata jättää täysin omaan arvoonsakaan.

Näytä koko viesti
Kiina - 6.8.2022 07.05

Bidenin hallinnossa ei ole paljoa kehuttavaa, mutta tässä tapauksessa Bingo53:n syytökset menevät väärään osoitteeseen. Biden yritti itse asiassa estää Pelosin matkan siinä onnistumatta (Bloomberg), koska pelkäsi sen aiheuttavan ulkopoliittisen kriisin, kuten sitten tapahtuikin.

Newt Gingrich vieraili Taiwanissa vuonna 1997 ollessaan edustajainhuoneen puhemies. Sellaisten vierailujen välttäminen nyt osana "status quota" on kiinalainen keksintö.

Minusta on naiivia kuvitella että Pelosi (joka on ollut Kiina-kriittinen ainakin vuodesta 1989) ei olisi ymmärtänyt vierailunsa seurauksia. Todennäköisempää on että 82-vuotias Pelosi halusi uransa päätösvaiheessa jäädä historiaan oman polkunsa kulkijana joka ei pelkää uhkauksia, vaikka tiesi hyvin millaisen kohun aiheuttaisi.

On myös melko ilmeistä että matkan peruminen olisi ollut propagandavoitto Kiinalle, joka olisi käyttänyt sitä todisteena siitä että se käyttää ulkopoliittista valtaa Taiwaniin. Asioilla on yleensä kaksi puolta, ja analyysi joka päätyy siihen että yksi osapuoli on yksinomaan naiivi ja ymmärtämätön on harvoin oikeassa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.6.2022 08.23

Celsiuksella on myös melko paljon ETHiä sijoitettuna suoraan validaattoreihin, joka on täysin epälikvidiä mergen valmistumiseen asti ja siten pahentaa likviditeettiongelmaa. Puhutaan myös että Celsius olisi vaikeuksissa tehtyään isoja tappioita ainakin Stakehound-fiaskon kanssa, joten voi olla että putiikilla on pahempiakin ongelmia kuin stETH/ETH -epätasapaino.

Voi sanoa että Celsiuksen positio on käytännössä short ETH, long stETH ja se on tehnyt saman virheen kuin LTCM 90-luvulla eli olettanut että instrumentit joiden "pitäisi" olla suunnilleen saman arvoisia eivät juuri poikkea pariteetista.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.11.2021 06.00

ETH 2.0 -steikkauksessa ei ole unstaking-mahdollisuutta. Siitä pääsee ulos vasta sitten kun beacon-ketju ja nykyinen pääketju yhdistyvät. Joustavampi ratkaisu on ETHin lainaaminen joko cefi-palveluissa kuten yllä ehdotettiin tai sitten defi-puolella. Kokeneemmat defi-tekijät yleensä käyttävät ETHiä vakuutena stablecoin-lainoille ja hakevat niille sitten korkeampaa tuottoa.

Näytä koko viesti
Citycon - 3.11.2021 08.28

Ostotarjouksen tekeminen olisi periaatteessa hyvä liike mutta Katzmanilla ei ole varaa onnistua sellaisessa. Neliömetreillä laskettuna Citycon on 46% emoyhtiönsä Gazit-Globen omistuksista. Gazit on ottanut velkaa jonka kovenantti kieltää velkaantumisasteen nostamisen yli 75%:iin (nyt 52%). Joten ostotarjousta ei liene tulossa lähivuosina.

Näytä koko viesti