Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.6.2022 08.23

Celsiuksella on myös melko paljon ETHiä sijoitettuna suoraan validaattoreihin, joka on täysin epälikvidiä mergen valmistumiseen asti ja siten pahentaa likviditeettiongelmaa. Puhutaan myös että Celsius olisi vaikeuksissa tehtyään isoja tappioita ainakin Stakehound-fiaskon kanssa, joten voi olla että putiikilla on pahempiakin ongelmia kuin stETH/ETH -epätasapaino.

Voi sanoa että Celsiuksen positio on käytännössä short ETH, long stETH ja se on tehnyt saman virheen kuin LTCM 90-luvulla eli olettanut että instrumentit joiden "pitäisi" olla suunnilleen saman arvoisia eivät juuri poikkea pariteetista.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.11.2021 06.00

ETH 2.0 -steikkauksessa ei ole unstaking-mahdollisuutta. Siitä pääsee ulos vasta sitten kun beacon-ketju ja nykyinen pääketju yhdistyvät. Joustavampi ratkaisu on ETHin lainaaminen joko cefi-palveluissa kuten yllä ehdotettiin tai sitten defi-puolella. Kokeneemmat defi-tekijät yleensä käyttävät ETHiä vakuutena stablecoin-lainoille ja hakevat niille sitten korkeampaa tuottoa.

Näytä koko viesti
Citycon - 3.11.2021 08.28

Ostotarjouksen tekeminen olisi periaatteessa hyvä liike mutta Katzmanilla ei ole varaa onnistua sellaisessa. Neliömetreillä laskettuna Citycon on 46% emoyhtiönsä Gazit-Globen omistuksista. Gazit on ottanut velkaa jonka kovenantti kieltää velkaantumisasteen nostamisen yli 75%:iin (nyt 52%). Joten ostotarjousta ei liene tulossa lähivuosina.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.6.2021 04.42

Jeans kirjoitti:

Ne omistettaisiin vaan netissä, tuottaisi palvelunsa netissä, eikä kenenkään tarvitsisi tietää ketä muut omistajat tai asiakkaat ovat. Kaikki vaan pyörisi itsestään 24/7 koodin avulla.

Esimerkkejä tästä on ollut olemassa jo useampia vuosia. Näistä käytetään nimitystä DAO, decentralized autonomous organization. Toki koodin avulla automaattisesti pyörivistä projekteista suuri osa toimii perinteisesti, kuten Aave, jota varten on rekisteröity brittiläinen osakeyhtiö. Sen sijaan esimerkiksi Yearn Finance on "aito" DAO, jonka tiimi on anonyymi ja taustalla ei ole mitään virallista rakennetta.

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 10.12.2020 07.24

NYG kirjoitti:

Paremmin toimii muuten autoissa algot jotka analysoi suuntaa. Jos lähtee liiraan esim. nukahtamisen takia niin herättää. Suunta liikkeeseen saadaan nopeasti vahva autokorrelaatio ja siitä päättely että nyt ei mene kaikki hyvin.

Olen itse konenäköalalla. Väsymyksen tunnistaminen kameran avulla on sinänsä yksinkertainen homma, jollaisen olen joskus antanut tehtäväksi äskettäin valmistuneelle uudelle koodarille. Tietysti tehtävä vaikeutuu huomattavasti kun pyritään 95% tarkkuudesta 99.9% tarkkuuteen.

Vakiintunut tapa väsymyksen tunnistamiseen on silmää tarkkailevan kameran avulla kerätty PERCLOS-muuttuja, joka mittaa sitä miten paljon kuljettaja sulkee silmiään (nykyään sitä käytetään yhtenä parametrina muiden joukossa). Väsyneenä silmiä tulee räpyteltyä useammin ja lisäksi silmä pysyy suljettuna kauemmin, joten väsymys voidaan havaita jo ennen kuin ajokyky heikkenee huomattavasti. Yllä kuvattu auton suuntaan perustuva järjestelmä (joka havaitsee väsymyksen vasta kun ollaan vastaantulijoiden kaistalla) on auttamattoman hidas.

Olen nähnyt kiinalaisen kilpailijan (autoon asennettavan, erikseen ostettavan) laitteen jossa on vierekkäin infrapuna- ja tavallinen optinen kamera, ideana siis se että laite vaihtaa niitä automaattisesti olosuhteiden mukaan. Toki pilkkopimeässä optista kameraa ei voi käyttää joten sen tarve on minusta kyseenalainen.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 27.8.2020 06.38

Rogue kirjoitti:

Eli tuo 90% vuosituottoko perustuu siis hedgefundin tuotosta saatavaan siivuun? Mitä tarkoittaa markkinaneutraali hedgefund tässä tapauksessa ja mihin se sijoittaa?

90% on siis tämänhetkinen tuotto kyseiseen "rahastoon" sijoittaville ja syy sen nopeaan kasvuun. Markkinaneutraali tarkoittaa että vault ei osta ja pidä (tai shorttaa) mitään instrumenttia, vaan sijoittaa vain dollareita (stablecoineja). Tuottojen pääasiallinen alkuperä on Curve-protokolla.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.8.2020 09.13

Riskiä on toki tässä kuten kaikissa sijoituksissa, joten hirveän suurella painolla ei tällaisia kannata salkkuun ottaa.

Yearn alkoi alkuvuodesta ja perustuu aiempaan iEarn-projektiin, joten sillä on ikää enemmän kuin YFI-kryptolla. Tavallaan siis "osakeanti" pidettiin vasta kun projektilla oli jo toimiva tuote: ulkopuolisia sijoituksia oli hallittavana tuolloin 8 miljoonaa dollaria. Osinkoa voi seurata täältä mutta vain peruutuspeilistä (ts. nyt jaossa olevat rahat on siirretty jaettavaksi aiemmin). Päätuote on Vault, joka on periaatteessa automatisoitu markkinaneutraali hedge fund. Suurimmassa näistä (yUSD Vault = yCurve Vault) on nyt sijoitettuna 98 miljoonaa dollaria. Yearn kerää 5% palkkion tuotoista (ja 0.5% nostoista, mikä ei tuottopalkkioon verrattuna ole olennainen).

Kasvu on nopeaa, koska tuote tekee tällä hetkellä noin 90% vuosituottoa eikä ole tehnyt vielä yhtään negatiivista päivää. Luonnollisesti varojen kasvaessa tuotto laskee, ja kilpailijoita on varmasti tulossa runsaasti, joten ikuista kasvua ei ole tiedossa.

En omista peruskryptoja kuten bitcoinia ollenkaan, mutta olen viime aikoina vähitellen siirrellyt sijoituksia kryptoihin koska yield mining -trendi on tuonut mukanaan valtavasti uusia mahdollisuuksia. Jos se ennen pitkää hiipuu, siirryn muualle, ehkä juuri Sammon omistajaksi, mutta juuri nyt kannatta mielestäni takoa kun rauta on kuumaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.8.2020 06.23

Artsipappa kirjoitti:

Mutta se pitää tiedostaa että kyse ei ole muusta kun uhkapelistä.

Jokaisella on oma osaamisensa, riskinsietokykynsä jne. joten kaikki ei sovi kaikille. En juuri ymmärrä paikallispuhelinyhtiöitä, joten ne eivät sovi minulle. Aki sen sijaan on tehnyt niillä takavuosina hyvät tuotot. Alaa tuntemattomana en kyllä lähtisi julistamaan että siihen sijoittaminen on uhkapeliä.

Aiempana mainittu Yearn maksaa nyt osinkoa noin 8 dollaria viikossa, joten jos joku sai sitä ostettua ensimmäisenä päivänä, hänelle tulee monen sadan prosentin vuosituotto vaikka omistuksia ei myisi koskaan. (Varat osinkoihin taas tulevat varainhoidon palkkioista, ts. ulkopuolisilta asiakkailta.) Kyse ei ole siis tyypillisestä ponzista jossa täytyy aina löytää seuraava ostaja. Olen seurannut projektin kehitystä jatkuvasti ja osaan lukea Solidity-kieltä, joten minulla on jonkin verran infoetua. Toki samanlaista etua on monilla omiin kiinnostuksen kohteisiinsa, esim. joillakin Sijoitustiedon lukijoista on syvällinen tuntuma Suomisen toimintaan.

En suosittele palstalaisille Yearnia tai mitään muutakaan sijoitusta, koska on parasta tutkia asiat itse eikä luottaa anonyymien nettivinkkeihin. Sen sijaan suosittelen kyllä mielen pitämistä avoimena. Potentiallisia sijoituskohteita on lukemattomia, kiinteistöistä osakkeisiin ja kryptovaluutoista johdannaisiin. Riittää hyvin kun löytää muutaman jotka itse ymmärtää, mutta ei kannata lokeroida niitä muita huijauksiksi tai uhkapeleiksi niihin perehtymättä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 23.8.2020 08.07

Meuro kirjoitti:

Siinä DeFin kuumimpiä nimiä tällä hetkellä.
Arvo noussut kuukaudessa 34 taalasta kohta ohi bitcoinin....
https://www.coingecko.com/en/coins/yearn-finance

Hieman yllättää että Sijoitustieto-nimisellä foorumilla kukaan ei kommentoi (tai ehkä edes tutki) näitä projekteja syvemmin. Jos osakemarkkinoilla olisi sellainen sijoitus kuin Yearn nyt on (AUM-kasvu 85x viimeisen 6 kk aikana ja P/E 9), ostajista muodostuisi jono korttelin ympäri kuten 90-luvun internet-osakeboomin aikaan. Toki kaikki sijoitukset eivät sovi kaikille.

Näytä koko viesti
Citycon - 25.7.2020 09.34

Wereldhaven salkussa on runsaasti ö-luokan kauppakeskuksia taantuvilla alueilla, joten alennus osin korjautuu sitä kautta että kiinteistöjen hinnat laskevat. Cityconia pitäisi vertailla yhtiöihin joilla on samantasoinen kiinteistökanta, kuten aiemmin tässä ketjussa yritin tehdä Gazit Globen kanssa.

Näytä koko viesti