Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -
Arthur kirjoitti:

SVOP-sijoituksessa on se etu verrattuna lainaan, että se kasvattaa yhtiön nettovarallisuutta ja näin saat edullisemmin verotettua osinkoa yhtiöstä ulos enemmän (8% svopista).

Juuri näin, mutta ajatuksena siis siirtää varat lainana (isompi käteispotti alkuun ja jatkossa esim. 5 te / vuosi), ja jos vaikka 5 v kuluttua yhtiöllä pääomalainaa 50 te niin tässä vaiheessa ainakin nykylainsäädännöllä voi konvertoida tuon koko potin SVOP-sijoitukseksi, jolloin nettovarallisuus laskennallisesti sama kuin tilanteessa, jossa jo alkuvaiheen pääomitus tehty SVOP-sijoituksilla?

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -
vsquid kirjoitti:

Yritystilin saisi ilmaiseksi Holvista, mutta noiden käyttöehdot kieltävät sen käytön sijoitusten vastatileinä ja tarinoiden mukaan välittäjiltä saapuviin rahoihin on saattannut tulla 20 e rankaisumaksuja. Normipankissa maksaa tosiaan luokkaa 10 e/kk. Tämän lisäksi kannattaa huomioida, että osa pankeista veloittaa asiakkuuden avaamisesta muutaman satasen.

Terve,

pienen salkun yhtiöittäminen pyörinyt myös itsellä mielessä, sikäli kun tämän järkevällä kulurakenteella saisi toteutettua. Onko tästä yo. Holvin tilin käyttämisestä vastatilinä käytännön informaatiota enemmän? Ts. jos esim. Nordnetin säilytyksestä siirtäälunastaa joskus tulevaisuudessa varoja yhtiön holvin tilille tai tilille saapuu osinkoja, onko maksut luokkaa 20 € / tapahtuma?

Toinen itselle hieman epäselväksi jäänyt asia liittyy henkilökohtaisten varojen siirtämisestä yhtiölle, olisiko suorassa SVOP-sijoituksessa jotain etuja siihen nähden, että lainaisi rahan suoraan yritykselle ja mahdollisesti myöhemmin konvertoisi lainan SVOP:hen, kun osinkojen nostaminen joskus vuosien kuluttua tulisi ajankohtaiseksi? 

Näytä koko viesti