Olet täällä

Kindred - 23.7.2021 02.06

Indrid Cold kirjoitti:

 

Iso ajuri alaspäin Betssonilla ja Kindredilla on tuleva Norjan DNS-blokkaus, noita kahta ja Come On:ia lukuunottamatta muut ulkomaiset vedonlyöntifirmat ovat kyllästyneet jatkuvaan tilien blokkauksiin ja jättäneet norjalaiset pois asiakasryhmästään. DNS-blokkaus kyllä lopettaa pelaamisen Norjasta ulkomaille aika lailla 100-prosenttisesti kun blokkauksesta tulee lakisääteinen ja teleoperaattorien ja muiden internet-tarjoajien on sitä noudatettava. Lakiehdotus tullee käsittelyyn joskus syksyllä ja sille on tarpeeksi laaja kannatus yli puoluerajojen. Arvioisin että nuo 3 firmaa menettävät yhteensä vähintään 300-400 miljoonaa euroa pretax profit vuositasolla. Kindredin osakekurssi ennen pandemiaa kesällä 2019 oli n. 75 kr eli niitä targetteja voi ehkä hieman alkaa viilailla alaspäin

DNS-blokit on paljon helpompi kiertää kuin maksublokit. Käytännön vaikutus DNS-blokeilla 0, kokemuksia on muissa markkinoissa riittävästi. Vanha blokataan, uusi sisälle, ja uudelleenohjaukset hoituu automaattisesti. Unibet toimi Liettuassa ja ennen kuin lopettivat, heille kertyi parisensataa eri domainia.

Näytä koko viesti
Global Gaming - 17.6.2019 06.45

Harkitsen elämäni ensimmäisen suoran (listaamattoman) osakesijoituksen tekemistä tähän yhtiöön. Kun saa samaan hintaan, mitä kassassa on oletettavasti rahaa jäljellä...

Onhan tämä vuosisadan mahalasku, mutta tuosta voi toimenpiteillä saada vielä toimivan bisneksen.

  • Vähintään 80% työvoimasta pitää toivotella uuden työn hakuun. Lähes 150 työntekijää on aivan liikaa sen kokoiselle firmalle, mikä Global Gaming jatkossa tulee olemaan. Onnistuneella ulkoistamisella tämä pyörisi 10 työntekijän voimin, mutta ehkä 30 on realistisempi. Vain yksi konttori voi jäädä.
  • Firman johtoon tulee saada alan yrittäjiä. Firman luonne pitää muuttaa (takaisin?) boostrappingiksi. Nyt ei olla enää pörssissä (henkisesti) vaan luomassa tyhjästä toimivaa firmaa.
  • Ruotsissa pitää jatkaa Viron lisenssin voimin. Jos se ei ole mahdollista (pitäisi olla), tulee siirtyä takaisin Curacaon lisenssiin. Teknisiä keinoja ruotsalaisten estojen kiertämiseen kyllä löytyy. Mikään niistä ei ole täydellinen, mutta kaikki parempia kuin brändin ja valtavien markkinointipanostusten hukkaan heittäminen.
  • Jos Trustly velvoittaa toimimaan Ruotsin lakien ja asetusten mukaan, tulee paynplay-konseptista luopua. Mielellään vain Ruotsissa, tarvittaessa kaikkialla muuallakin. Paynplay:n vahvuus on ollut suuri pelaaja-arvo, mutta sen panosrajoitukset tappoivat täysin. Siitä jäi siis vain huonoja puolia (kallis, osa asiakkaista jää rannalle).
  • Ruotsin lisenssiä ei pidä ottaa takaisin, vaikka se tulisi mahdolliseksi. Koko markkina on kuollut. Spelpaus leikkasi tuloja heti. Panosrajoitukset veivät loputkin. Ninjan "joka päivä eri bonus" -konsepti toimii hemmetin huonosti maassa, jonka regulaation keskipiste on "vain yksi bonus yhdelle asiakkaalle, koskaan".
  • Firmaan tulee saada teknistä osaamista. Migraatiot, olkoon kuinka hankalia tahansa, eivät vain voi mennä mönkään. Jatkuvat uutiset teknisistä ongelmista eivät voi olla sattumaa.

Jos päädyn ostamaan, lyön vetoa sen puolesta, että omistajat alkavat toteuttamaan jotain tämän listan suuntaista. Ehkä odottelen vielä pari päivää ja kuulostelen ensimmäiset elonmerkit firmasta. Jos viesti on se, että "kaikki jatkuu ennallaan ja lähdemme käräjöimään lisenssipäätöksestä", jätän 100% varmasti väliin.

Näytä koko viesti