Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

Esitteitä pari päivää takaperin selatessa tuli hieman fiilis, että olisin ostamassa sikaa säkissä. Salkunhoitajaksi merkitty Estlander & Partners Oy hämmensi kovasti myös itseäni. Kokonainen yhtiö salkunhoitajana on kuitenkin niin ympäripyöreä ilmaisu, että oikea salkunhoitaja voisi vaihtua yhtiön nimen takana vaikka viikottain. PYN Eliteen verrattuna yhtiön sivuillakin lukee suoraan "PYN Fund Management Oy on perustettu hallinnoimaan PYN Elite -rahastoa." ja rahaston salkunhoitajaksi on silti henkilöity nimenomaan Petri. Varainhoito on kuitenkin henkilöbisnestä ja itselläni ainakin mahdollisen merkkaamisen taustalla olisi luottaa juurikin Kyllönen & Alhanko -parivaljakkoon. Kummankaan nimeä ei kuitenkaan dokumenteista löydy kertaakaan. 

Kenties joku rahastosta enemmän tietävä voisi avata tätä lisää?

Näytä koko viesti
Z-sarjalaisen sijoitussekoilut -

Huhhuh, lomilla taas! Tuli tässä välissä jo kerran lomilla käytyäkin, mutta väsymys vei voiton niin mitään värssyä ei tullut kirjoitettua. Aukki on mennyt oikein soljuvasti, pari fyysisesti vähän rankempaakin settiä takana. Yli vuorokauden ja 50km+ pitkän marssin jälkeen jalka ei meinannut enää kestää inttiarkea, lomat tulivat kuitenkin juuri sopivasti. Ilmeisesti mahd. rasitusmurtumankin pahenemiselta vältyttiin parin viikon täyslevolla.

Suunnitelmissa on ostella 20% painoon asti reittejä, Pfizerin muuten mukavat rokoteuutiset kuitenkin hankaloittavat toteutuspuolta. Parinkymmenen pinnan päivänousujen jälkeen ostonappia on vähän vaikeampi perustella kun kaikista räikein alennus on jo purkautunut. Pitkällä tähtäimellä varmasti nämäkin hinnat ovat vielä hyvin perusteltavissa, mutta rakettimaisen päivänousun jälkeen laskullekin on tilaa. Yhden erän kuitenkin onnistuin Avalonbay Communitiesia sipaisemaan ennen nousuja @135,37. 

Muuten on aika kaksijakoinen fiilis pörssistä. Rokoteuutisten jälkeen teki mieli kauhoa vähän kaikkea salkkuun näkymien selkiytyessä. Olin eilen kuitenkin myyntilaidalla ja käteispaino tuli nostettua 20% asti. Kryptoista tuli jo aikaisemmin otettua pieni siivu käteiseksi mahdollisia dippejä silmälläpitäen, eli mitään erityisen raakoja peliliikkeitä pörssissä ei kuitenkaan tullut tehtyä. Lähinnä pari hutikutia tuli siivottua salkusta sekä kuutit lähtivät ulkoilutukseen. Huhtamäen ja Nesteen johto on pistänyt laitaan omia osakkeitaan viimeisen viikon aikana sen verran, että myynnit oikein huutavat näkemystä ylihintaisista osakkeista. Vaikka näitä kahta ei salkusta löydykkään niin imo tällaisille täytyy edes pieni painoarvo päätöksenteossa ja markkinanäkemyksessä antaa. 

Näytä koko viesti
Z-sarjalaisen sijoitussekoilut -

Kiitos paljon, intissä tosiaan on verrattain paljon poikkeusjärjestelyitä näin korona-aikaan. Itselle tämä uusi 2+2+2-rytmi (kaksi viikkoa kasarmi-maasto-loma) sopii vallan mainiosti, kahden lomaviikon aikana akkuja pääsee lataamaan paljon paremmin kuin nopeiden viikonloppulomien aikana. Arki kasarmilla on kuitenkin vähän kiireisempää juurikin pitkien lomien vuoksi ja kuukauden kiinniolon jälkeen väsymys alkaa jo painamaan.

Eiköhän kuitenkin mennä blogin ytimeen, eli itse sijoituksiin:

Kryptovaluutat ovat viimeisten laskupäivienkin jälkeen vielä selvässä ylipainossa, suurelta osin Chainlinkin viime kuukausien performoinnin takia. Esimerkiksi Bitcoinkeskukselta löytyy hyvä opas linkistä tarkemmin kiinnostuneille. Potentiaalia projektilta löytyy, mikä sai meikänkin aikanaan hyppäämään mukaan. Tarkoituksena on pienentää kryptojen osuutta salkusta merkittävästi panostamalla muihin omaisuusluokkiin. Olen kuitenkin valmis tätä riskiä salkussa kantamaan, sillä sijoitusuran alkupäässä kyseisen position mahdollinen kuoppaaminen ei harmituksen lisäksi vaikuta merkittävästi vielä mihinkään. 

Osakesalkun selkäranka koostuu suuremman kokoluokan yhtiöistä (Berkshire, Industrivärden ja Investor, Sampo, Fortum jne.) ja monialayhtiöt tarjoavat samalla hyvän hajautuksen vähän joka suuntaan. Esimerkiksi Raisio puolestaan on päätynyt salkkuun hyväksi havaittujen tuotteiden ansiosta. Olisi vaikea perustella minkään yhtiön pitämistä salkussa, jos ei itse suostuisi yhtiön asiakkaaksi. Erityismaininnan ansaitseva yhtiö salkussa on ehdottomasti One Stop Systems (OSS). Pieni, noin $40M market capin omaava yritys valmistaa HPC-järjestelmiä ja on alallaan monessa tuotekategoriassa sitä kirkkainta kärkeä. Tulevaisuuden käyttökohteita HPC-järjestelmille ovat esimerkiksi autonomiset autot, joiden keräämän datan valtameressä vaaditaan suurta laskentatehoa. Partnereiden lista (https://www.onestopsystems.com/partners) on suoraan sanottuna naurettava tämän kokoluokan yhtiölle. 

Kulta löysi tiensä salkkuuni vasta aivan hiljattain, mutta fyysisen kullan lisääminen salkkuun on ollut suunnitelmissa jo vuoden päivät. Inflaatiomörkö, rahan printtaaminen ja EU:n yhteisvastuulliset elvytyspaketit riittänevät jo perustelemaan ostopäätöksen. En allekirjoita kaikista synkimpiä ennustuksia nykyisen järjestelmän tuhosta ja nurkan takana odottavasta ahdingosta, mutta varmasti verrattain moni kyseenalaistaa nykyisen toiminnan kestävyyden pitkässä juoksussa. Kun en kerran tiedä mihin suuntaan tulevaisuudessa mennään, niin varaudun vähän kaikkeen.

Salkun käteiset ovat tällä hetkellä kiinni TietoEVRY-treidissä tiukalla stop-lossilla, ajatuksena oli laittaa se seisova käteinenkin välillä töihin jos sille jotain liikkuja keksii. Turhaa veivaamista yritän kuitenkin välttää toimeksiantojen ollessa sen verran pieniä, että kulupuoli täytyy ottaa huomioon. Lapsena saatu OP Euro A -rahastopossa on pitänyt lunastaa jo aikoja sitten, mutta jokaisellahan on niitä juttuja joita ei vain ole saanut aikaiseksilaugh

Näytä koko viesti