Olet täällä

Reddit Wallstreetbets - 2.2.2021 06.38

Robinhood nosti rajoituksia 20->100, kurssi tuplaantui alle tunnissa.

Oma ostohinta vajaa 300€. Mielummin rahat siihen kuin oopperalippuihin. Uusia synteettisiä shortteja taas ilmassa.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 1.2.2021 09.24

Kurssimanipulaation esimerkki. Miettikää, jos esimerkiksi Nordea, Osuuspankki ja Nordnet estäisivät ostamasta Nokian renkaita jos omistat enemmän kuin yhden osakkeen. Vaikea keksiä tapoja, jotka käytännössä laskevat hintaa nopeammin. Mutta ilmeisesti tällainen on sallittua ja laillista tai ainakin sen hyödyt on isommat kuin mahdollinen sanktio, koska näin tehdään.

Robinhood Will Let You Buy Only 1 Share of GameStop

Online trading app Robinhood received tremendous blowback from investors last week after blocking purchases of GameStop (NYSE: GME) stock. While it said traders could sell their shares, Robinhood wouldn’t let anyone buy the stock.

Although it eventually relented, the trading app has announced it is issuing new rules because of the market volatility, and it will let you buy only one share of GameStop’s stock.

In what will surely anger traders further, the limit is an aggregate total, not per-order. That means if you already own one or more shares of GameStop, you cannot buy any more. It also limits traders to owning just five option contracts. It won’t sell any stock or contracts you own in excess of the limit, but it won’t let you buy more.

(Lähde: https://fromthetrenchesworldreport.com/robinhood-will-let-you-buy-only-1...)

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 1.2.2021 09.11

Osako joku selittää Failure to Deliver -dataa.

Vaikuttaa, että GME:tä myydään paljon, mutta myytyjä osakkeita ei toimiteta clearance-taholle. Mistä ilmiö kertoo? Mistä syystä osakkeet jätetään toimittamatta? Eikö osakkeita ole, vai eikö niitä haluta toimittaa? Paljonko tuosta on odotettavissa sakkoja? Mihin asti ilmiö voi edetä, voiko se kaksinkertaistua nykytasosta, 5-kertaistua, 10-kertaistua, 100-kertaistua? Onko tällä vaikutusta siihen onko squueze ylipäätään toteutettavissa?

Olen muutaman tunnin koittanut kaivaa tietoa failure to deliver -datasta, mutta siitä ei paljoa löydy.

"Please note that fails-to-deliver can occur for a number of reasons on both long and short sales. Therefore, fails-to-deliver are not necessarily the result of short selling, and are not evidence of abusive short selling or “naked” short selling. For more information on short selling and fails-to-deliver, see http://www.sec.gov/investor/pubs/regsho.htmhttp://www.sec.gov/divisions/marketreg/mrfaqregsho1204.htm, and http://www.sec.gov/rules/final/34-50103.htm."

Uusin rivi Failure-to-deliver datasta:

Settlement date | CUSIP | Symbol | Quantity (Fails), total failure-to-deliver-shares | Description | Closing price on precious day

20210114 | 36467W109 | GME | 621483 | GAMESTOP CORP (HLDG CO) CL A | 31.40

 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 1.2.2021 09.03

Indrid Cold kirjoitti:

sääliksi käy niitä jotka nyt ostaa osaketta holdiin kuvitellen sen nousevan vielä tästä, peli on hävitty

GameStop (GME) Stock Short Interest Plummets in Sign Traders Covering Bets - Bloomberg

Olen yksi niistä, jotka lähtivät mukaan tänään. Ei silti tarvi sääliä.

En yksinkertaisesti voi katsoa vierestä, kun järjestelmä kusee piensijoittajaa silmään. Toki piensijoittajien puolella on myös isoa rahaa, mutta GME:n takana silti poikkeuksellisen paljon piensijoittajia. Näitä on kustu silmään tavoilla, joita ei ole ennen nähty. Se, että joku taho vastaa yli puolesta ostoista, mutta tältä taholta estetään ostaminen, mutta ei myymistä on paksuinta kurssimanipulaatiota mitä voi nähdä. Tällä hetkellä robinhoodin kautta ei voi ostaa lisää, jos omistaa yli 4 neljä osaketta (tilanne voi toki muuttua koko ajan).

Esimerkkejä kusetuksista.

  • Ostorajoitukset, joiden voimalla kurssi käännetty väkisin laskuun
  • Vääristelevä uutisointi (hesari, yle)
  • Välittäjien (Robin Hood) valehtelu piensijoittajille
  • Sääntöjä koettelevat shortit / fail to deliver

Fail to deliver data: https://www.sec.gov/data/foiadocsfailsdatahtm

Tiedän, että systeemi on rigged. En sijoittanut enempää kuin voin hävitä. Tiedän, että on iso riski menettää kaikki.

Silti, kaikki hinnat yli 100$ tasolla on mielestäni yhtä mahdollisia. Ei ole syytä miksi hinta pystyi nousta 100$ -> 200$ ja 200$ - 400$, mutta ei 400$-> 800$ tai 800$ -> 1600$. Kaikki perustuvat vain squeezen uhkaan. Shorttaajien lisäksi vaikuttaa, että välittäjät ovat tehneet omia epävirallisia shorttejaan. Tai osaako joku muu avata mistä tuo failure to deliver -data kertoo? Ne pitää sulkea ilmeisesti 13 päivän aikana. Ja jokainen päivä jolloin hinta on kova on siis jollekin taholle kallis.

Silti, jos käy niin, että rajoitukset puretaan poliittisen paineen alla ja short squueze onnistuu, niin haluan olla osa tätä. Jos taas ei onnistu, niin olen osa sitä joukkoa, jota iso raha on kussut silmään muuttamalla sääntöjä omaksi edukseen. Toisaalta oma osto pieneltä osin auttaa hintoja pysymään ylhäällä hetken. Enkä ole yksin, WSB:ltä voi lukea koko ajan uutisia siitä, miten piensijoittajat eri puolilta EDELLEEN ostavat, pääosin kai ideologisista syistä. Toki kurssilasku jatkunee, koska rationaalinen raha näköjään vetäytyy kuten täällä monet ovat tehneet.

Silti pyyntö kotiuttajille, älkää kotiuttako kaikkea. Jättäkää ainakin pieni positio tueksi liikkelle, joka on tehnyt teille voittoja.

 

Näytä koko viesti