Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus -

Farseer wrote:

Ilmeisesti Saksasta ei Nordnetin asiakkaana onnistu paikallisten liikaverojen takaisinperintä enää? Vaativat ilmeisesti jonkin saksalaisen finanssitoimijan todistuksen mitä Nordnet ei pysty asiakkailleen toimittamaan.

Tuonne siis päivitetty: http://downshiftaaminen.blogspot.com/2018/03/saksalaiset-lahdeverot-takaisin.html

On kyllä aivan syvältä nämä "hyvien EU-kumppanien" käytännöt, missä ei edes kahdenvälisiä sopimuksia kunnioiteta.

Juuri tuli todettua tämä itsekin. Saksan verottaja, 19 kk odottelun jälkeen, vaivautui viimein kirjeitse kertomaan, etteivät lähettämäni dokumentit kelpaa eivätkä maksa senttiäkään takaisin. Nordnetin asiakaspalvelu ei osannut auttaa. Oikeassa oli Rädyn Seppo. Kieltämättä on syvältä. Tieto kyllä kulkisi, mutta sehän ei verottajia kiinnosta. Eikä ole välittäjänkään ongelma. Ei tässä piensijoittajan etua kukaan vahdi, ja piensijoittajalla saattaa olla mielekkäämpääkin puuhaa.

Vähissä on EU-maat, jotka eivät tuollaista perseilyä harrasta. Suomi ja Ruotsikin käsittääkseni vaativat jonkin sortin todistusta kotimaasta, tai lähdevero on 30%. Nordnet onneksi hoitaa tuon automaattisesti. Niinköhän EU:ssa ainoa maa, joka verottaa oikein eli 15%, on Alankomaat?

Näytä koko viesti
Ponsse -

Käsitykseni mukaan Ponssen tilauskanta oli ennen Venäjän toimintojen lopettamista ajallisesti suuruusluokkaa vuoden. Siis aika tilauksesta toimitukseen. Vaikka tämä alkuun kuulostaa ihan positiiviselta ongelmalta, niin asiakkaan näkökulmasta voisi kuvitella, että katselisi muitakin toimittajia ihan vakavasti jos on vähänkään kiire saada koneet käyttöön.

Venäjän toimintojen lopettaminen nähdäkseni helpottaa tuota toimitusruuhkaa. Vaikea sanoa, mihin tuo pitkällä tähtäimellä asettuu. Mutta näkisin, ettei tilanne ole niin paha, kuin 20% liikevaihdon menetys ensisilmäyksellä antaa ymmärtää. Omasta mielestäni kurssilasku vuonna 2022 tuntui aika rajulta reaktiolta, vaikka ehkä katselen tätä savolaistunein omistajan silmin. smiley Saattaisin harkita jopa lisäostoja, mutta tässä lapussa on vaihto niin pientä, ettei kovin iso positio houkuttele. Seuraan tilannetta.

Näytä koko viesti
Indeksirahastot vertailussa: kulut ja muut ominaisuudet -
Longrun kirjoitti:

Kaikessa hiljaisuudessa Nordnetin indeksirahasto kehittyvät markkinat ja Ruotsi ovat muuttuneet ESG indeksiä seuraaviksi.

Paska uudistus, kun rahaston sääntöjä muutetaan lennosta... eikä edes tiedoteta asiasta.

Kiitos tämän postaamisesta, en itsekään tätä huomannut. Enkä tykkää.

Kyselin Nordnetilta mikä idea tässä on ja mikä meininki tulevaisuudessa. Sverige indeksirahasto on tosiaan 1.6. vaihdettu seuraamaan OMXSBESG-indeksiä OMXSBGI:n sijaan. Nordnet haluaa muuttaa omat rahastonsa kestävän kehityksen mukaiseksi, eli olisko joku markkinointikikka.

Ei toi sisältö nyt ihan radikaalisti muutu:

https://indexes.nasdaqomx.com/Index/Weighting/OMXSBGI vs https://indexes.nasdaqomx.com/Index/Weighting/OMXSBESGGI

Mutta tosiaan tekisin tällaiset päätökset mieluummin itse. Olisivat mieluummin tehneet uudet rahastot.

Suomi ja Tanska tulee perässä myöhemmin kesäkuussa.

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -
Hynägrande kirjoitti:

Näinpä. Ja kuten kaikessa sijoittamisessa, virheitäkin tulee, eikä Berkshirekään onnistu 100%. Tämän liikkeen lopputulosta en osaa arvioida, mutta en näe tarvetta huolestua.

Omat Berkshiren osakkeeni ovat kohta tuplaantuneet noin kolmessa vuodessa, mikä on ihan hyvä tulos minusta. Luotan vanhoihin patukoihin edelleen ja pidän firman maanläheisestä toimintatavasta. Isoja rahoja pyörii, mutta pääkonttoriin ei palkata kaikenlaisia turhia huuhaa-johtajia. 

Totta. Osa sijoituksista on väkisinkin huonompia kuin toiset, ja Berkshiren track record on kyllä vähintäänkin loistava. Voisin jopa luonnehtia, että parempi kuin omani. smiley Ja onhan tässä odotusarvo selvästi parempi kuin siinä, että istutaan valtavan käteisposition päällä vuosikaudet.

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -

No joo, omassa kuplassa ei välttämättä tajua mihin maailma on oikeasti menossa. Tupakkafirmojenkin piti olla historiaa, vaan niin vain PM ja kaverit paukuttavat uutta EPS-ennätystä jatkuvasti. Samoin kaikenlaiset "disruptiot" eivät yleensä tule ihan niin nopeasti kuin monet rummuttavat. Paperiton elämä alkaa kyllä omalla kohdalla olla jo hyvinkin todellisuutta.

Jos vaan HPQ pystyy pitämään tuloksensa nykyisellä tasolla niin onhan alle 10 P/E ihan kohtuullinen hinta vakaasta ja ennustettavasta kassavirrasta. Tämä jää nähtäväksi.

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -

Pääpiirteissään olen hyvinkin samoilla linjoilla aliisan_avaimien kanssa.

Vaikea kuvitella tietotyöläisen pystyvän samaan mobiililaitteella kuin PC:llä. Elän ehkä omassa koodarin kuplassani, mutta tarvitsen kyllä oikean näppäimistön, ison näytön tai mieluummin kaksi, ja tarpeeksi tehokkaan koneen. Toki se, onko se kone HP, Dell, Lenovo tai joku muu on loppujen lopuksi aika sama. Suurin piirtein yhtä hyvin tai huonosti se duuni niillä kaikilla hoituu. Firman kannalta sitten voi vaikuttaa saatavuus, hinta, ylläpitosopparit jne. HPQ:lla ei nähdäkseni ole mitään etua tai altavastaajan asemaa tässä. En näe mitään isoja muutoksia markkinoiden koossa lähitulevaisuudessa.

Kuluttajana kotiin taas... no, olen ehkä liian nörtti arvioimaan asiaa, mutta osa noista gadgeteista on ihan mielenkiintoisia (Reverb G2 on ollut mielessä jonkin aikaa).

HPQ:n tuloista karkeasti kolmasosa tulee printtereistä, joka kyllä omaan korvaan kuulostaa uskomattomalta. Käytän itse (työpaikan) printteriä tasan kerran vuodessa, kun mangun Saksan verottajalta omiani takaisin. En ole koskaan nähnyt kenenkään muun käyttävän sitä yhtä ainoaa printteriä. Ehkä maailmassa on paljon valtion virastoja, joiden täytyy saada budjetti käytettyä vaikka sitten uusiin printtereihin jos eivät muuta keksi. Joku päivä vielä digitalisaatiovimma iskee sielläkin ja sitten rahat kerää HPQ:n sijaan joku muu. En ymmärrä.

Itselle HPQ ei kyllä ole millään muotoa mielenkiintoinen eikä oman rahan sijoittaminen sinne tunnu hyvältä idealta. Nyt Berkshire teki päätöksen puolestani ja vähän kyllä epäilyttää, että tässä käy niin kuin IBM:n kanssa.

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus -

En tiedä Ruotsista, mutta Norjaan kelpasi aikoinaan IB:n activity statement. Filtteröin siitä pois kaiken mikä ei liittynyt norjalaisiin osinkoihin. Sekään ei ensin kelvannut, mutta intin, että siitä on kaikki heidän pyytämänsä tieto ja hyväksyivät sen sitten.

Vähän jäi sellainen olo, että tekevät tuosta tahallaan vaivalloista, jos vaikka porukka jättäisi hakematta palautuksia. Päädyinkin siihen, että myin kaikki pois, tapelkoot muiden kanssa.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus -
ersotil kirjoitti:
ersotil kirjoitti:
stalker kirjoitti:

Näin ainakin Interactive Brokersilla. Kesäkuussa osingot tulivat jostain syystä ensin puntina, peruttiin ja sitten uudestaan euroina. En tiedä mistä oli kyse, maaliskuussa kaikki meni normaalisti.

 

Kyse on siitä, että Unilever muutti 2020 yhtiörakennettaan kahdesta emoyhtiöstä yhteen, joka on UK:ssa (aiksemmin myös NL). Damissa noteerataan adr:ää vastaava instrumentti, jolle maksetaan osinko euroina ilman lähdeveroa.

  • isin tunnus identtinen mainituilla  eurooppalaisilla markkinoilla eli kyse lienee samasta osakkeesta samoin oikeuksin
  • itse prospektuksessa ei ilmeisesti mainita, että Eurolandiassa osinko maksetaan euroissa mutta euromääräisyys todetaan yhtiön kotisivuilla*

Niin, siis tätä ihmettelin aiemmassa viestissäni. Amsterdamissa listatun Unilever PLC:n osingot maksettiin puntina, vaikka oletin saavani euroja. Seuraavana päivänä punnat peruttiin ja sain euroja. Liekö IB tehnyt virheen juuri samasta ISIN:stä johtuen.

Eli ostin Unilever NV:tä. Joulukuussa 2020 osingot euroina 15% lähdeverolla. Laput vaihtuivat Unilever PLC:n osakkeiksi. Maaliskuussa sain osingot euroina 0% lähdeverolla. Ja kesäkuussa ensin puntina 0% lähdeverolla, sitten euroina 0% lähdeverolla. Kaikki muuten ok, paitsi yhden päivän. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

ersotil kirjoitti:
  • lähdevero osingosta lienee 0 %

Joo.

Jos ADR:iin sortuu niin osingon maksun yhteydessä luultavasti menee joku palkkio. Ei siis vero, vaan ADR:n liikkeellelaskija laittaa omaan taskuunsa pienen siivun.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus -
tj_hodl kirjoitti:

Onko foorumilaisilla kokemusta tai näkemystä Alankomaissa listatun Unilever PLC:n osinkojen ennakonpidätyksestä?
Meneekö kuten pitää, eli 0% ennakonpidätyksellä (pääkonttori UK:ssa)?

Joo on, kyllä nämä 0% lähdeverolla menee. Ostin alunperin Unilever NV:tä, jossa lähdevero oli 15%, mutta nyt yhdistymisen jälkeen lähdeveroa ei peritä.

Näin ainakin Interactive Brokersilla. Kesäkuussa osingot tulivat jostain syystä ensin puntina, peruttiin ja sitten uudestaan euroina. En tiedä mistä oli kyse, maaliskuussa kaikki meni normaalisti.

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus -
distrotrader kirjoitti:

Harrastan kirjeshakkia Norjan verottajan kanssa. Ainoa saavutukseni pelistä tähän mennessä on tietoisuus siitä, että mikään ei ole selvää ennen kuin lihava lady Trondheimistä on laulanut. Ja settilistalta löytyy yllättäviäkin kappaleita.

Kokeilin myös tuota kirjeshakkia joskus enkä tykännyt. Onneksi suostuivat sähköpostishakkiin, kunhan olivat saaneet dokumentit paperisena, muuten olisin varmaan luovuttanut. Osingon maksupäivästä meni noin 27 kuukautta, ennen kuin ylimääräiset lähdeverot oli palautettu. Totesin, ettei minulla ole joka vuosi intoa lähteä tuohon leikkiin pikkurahojen takia. Ihan mielenkiintoisia firmoja olisi, mutta on niitä muuallakin. Pitäkööt turskansa!

Näytä koko viesti