Olet täällä

Arsin matka vapaaherraksi - 23.1.2016 05.44

Pakko kommentoida asuntosijoittamiseen ja velkavipuun liittyen. Itse käytän suurimman osan työajastani rahoitusneuvotteluihin asiakkaiden kanssa ja sijoitusasuntolainojen kysyntä on kyllä kasvanut jatkuvasti. Tämän hetken korkotaso (kaikki euriborit joko miinuksella tai hyvin lähellä sitä) tarjoaa melko oivan ympäristön vivun käyttöön. Koronnoususta ihan lähikuukausina ei pitäisi olla huolta, ennusteen mukaan eletään vuoden 2018 joulukuuta, ennen kuin 3kk euribor nousee plussan puolelle. Pankit tarjoavat nykyään jopa ihan kohtalaisia korkosuojauksia, mikäi haluaa sen rahoitusriskin minimoida tuossa vivun käytössä. Kun pohdit aikaisemmin sitä, että millainen vaikutus sijoitusasuntoluotolla on mahdollisen oman kämpän ostoon, niin mikäli lyöt käteistä itsekin kiinni noin 20-25 % ostettavaan sijoitusasuntoon, niin sulla on vakuuspuoli täysin ok jatkossakin.

Nykyään pankeilla on myös systeemi, että mikäli asuntosijoittaja omistaa yli 5 sijoitusasuntoa, katsotaan sijoittaminen ammattimaiseksi ja tällöin marginaalit ovat täysin eri.. ja siis paskemmat.

Usein puhutaan siitä, että vipusijoittamisesta aletaan jauhaa silloin kun markkinat ovat ylikuumina. Tästä huolimatta nyt olisi imo erittäin otollinen hetki sijoittaa pienellä vivulla osakkeisiin! Korkotaso nollissa ja tulevan vuoden aikana mahdollisesti useampi ruma miinuspäivä, ellei jopa putki, pörssissä. Hyviä ostopäiviä siis!

Näytä koko viesti
Nordea - 17.1.2016 08.44

Pätevää pohdintaa, nykypäivän "kivijalkapankkien" lähitulevaisuuden suurimmat haasteet liittyvät edellämainittujen asioiden osalta myös digitalisaatioon. Maksuliikenteen digitalisointi, sähköinen allekirjoitus ym. Pankeilla on mieletön määrä kilpailijoita ja lisää tulee jatkuvasti. Resurssien keskittäminen oikeisiin asioihin tulee ratkaisemaan voittajat lähivuosina.

Tuottojen saaminen antolainauksen puolelta tulee olemaan tässä korkoympäristössä jatkuvasti haastavampaa, tämän takia panostus varainhoitoon on koko ajan kasvamassa. Asiakkaiden saaminen konttoriin neuvotteluihin, tai edes verkkotapaamisiin on jatkossa yhä vaikeampaa ja tätä kautta tuotot katoavat muille palveluntarjoajille. Pankin neuvoja tarvitsevat sijoittajat ovat auttamattoman iäkkäitä ja muutaman vuoden kuluessa nykypäivän 30v asiakkaat eivät tule tarvitsemaan henk.koht. käyntejä pankeissa?

Näytä koko viesti