Usa Vaalit 2020 -

Nyt kun voitot on maksettu ja tämäkin sirkus ohi, kuittaan vaalikeskustelun omalta osaltani tähän Slaten hyvään artikkeliin. Kävi kuten täälläkin spekuloitiin, eli Trumpia hakattiin niin mielipuolisesti sisään, että bookkerit joutuivat pitämään hintaa keinotekoisesti alhaalla. Trumpin voitonmahdollisuuksia ei ainakaan tätä juttua varten haastatelluilla bookkereilla pidetty kaksisina. Kai tämä efekti sitten lopulta piti Betfairinkin linjaa Biden-betsareille suotuisina, kun bookkerit joutuivat varmistelemaan positiotaan lyömällä isompaan markkinaan Trumpia.

https://slate.com/news-and-politics/2020/12/trump-betting-markets-sport…

Too much money bet on one side is a liability. And in this case, there was so much money on one side: Trump’s.

“We needed Biden big,” Mason of BetOnline says. “We needed him huge.”

Throughout the year at Bovada, Morrow says, the money coming in was around 2-to-1 for Trump. At BetOnline, around 60 percent of bettors were on Trump, though the total money was closer to 50-50, meaning Biden backers placed some large bets.

For most of the year, Trump’s short odds to win (requiring bettors to risk more money for smaller winnings) were not a reflection of inside political knowledge, or of the oddsmakers being MAGA guys. Bookmakers were taking on so many Trump bets that they consistently tried to discourage people from betting on him.

“The Trump guys were just out in full force,” Mason says. “According to the true odds, they probably could’ve got a better price, but us and probably every other book kept it lower than it should, just because we were all so exposed on it.”

Ei voi ainakaan sanoa, ettemmekö olisi yrittäneet tätä eräillä nimimerkeille kertoa... mutta mukava oli olla oikealla puolella tätäkin hulluutta. Tänä jouluna syödään kinkun lisäksi kaviaaria.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Onko jossain vaiheessa kannattanut? laugh

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Betfairilla on jo yli 10 miljoonan euron latinkia tarjolla Biden 1.05 laugh Siitä jollekin rahamiehelle helpot 500 000€.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Aki Pyysing kirjoitti:

Heitin lottokupongin vetämään.

 

Ohhoh, pahoittelut ajanhukasta. Sinulla on kyllä tosiaan tili pahasti takalukossa, vaikka Betfair todella kyseenalainen firma onkin niin en ole koskaan aiemmin kuullut että Twitter-aspan kautta eivät ongelmat ratkeaisi.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Laita Aki niille @BetfairCS Twitterissä yksityisviestiä, niin tili on auki vartissa ja limitit nostettu. Tiedän että kuulostaa hyvin epäuskottavalta, miten ne jonkun Twitterin kautta muka avaisivat jos ei kerran mailitse onnistu. Tämä on yksi suuria elämän mysteereitä, mutta jostain maailman syystä niin se Betfairilla menee.

Huom: nimenomaan siis @BetfairCS eli se aspan puoli, ei pelkkä @Betfair.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Shaksukan ainoastaan puoliksi kieli poskessa heitetty älä kokeile tätä kokona -sijoittamisstrategia:

1) Myy koronarokoteuutisen myötä eniten pompanneet osakkeet topissa
2) Siirrä rahat Betfairille ja lyö Bidenin presidenttiyden puolesta, jahka kerroin on entisestään noussut (eiköhän sieltä ainakin 1.15 vielä tule)
3) Odota
4) Kun Betfair maksaa vedot, siirrä rahat valmiiksi odottelemaan osakkeenostosaumoja
5) Odota, että pörssi laskee lisää Trump-show:n lisäämän epävarmuuden seurauksena
6) Osta samat osakkeet takaisin halvemmalla

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Anssi A kirjoitti:

Olen samaa mieltä siitä, että tää lause "This market will be settled according to the candidate that has the most projected Electoral College votes won at the 2020 presidential election." on se tärkeä. Näen vain ongelmaksi sen, että Jos Biden kuolee ensi yönä, silloinhan Harrisille "projectataan" ne demokraattien valitsijamiesten äänet ja tässä tapauksessa kyse ei ole mistään faithless electoreita, vaan electoreita jotka tekevät juuri sen mitä kuuluukin. Vaaleissa myös äänestetään kai Biden-Harris valintaa, ei Biden-valintaa, jolloin Harris olisi myös ollut yksi ehdolla olevista ehdokkaista vaaleissa.

Se olennainen osa on kuitenkin varsinainen kysymyksenasettelu: Who will be elected to be the next President of the United States of America as a result of the 2020 presidential election?

Kaikki muu on sitten tätä ihmisiä sekoittavaa pientä pränttiä. Irrottakaa itse vetokohteen kysymys noista tarkennuksista, niin valkenee helpommin. Se, mistä lyödään vetoa on kuka valitaan vuoden 2020 presidentinvaaleissa annettujen äänien perusteella tulevaksi presidentiksi. Vuoden 2020 presidentinvaaleissa tulevaksi presidentiksi valittiin Joe Biden. Hän on se, joka oli "elected to be". Jos hän kuolee, hän oli silti "elected to be". Kamala taas on "elected to be" varapresidentiksi, ei koskaan presidentiksi.

Tuon sanan "projected" voi tosiaan käsittää kahdella tavalla, mutta huomioiden itse vedon kysymyksenasettelun ei sitä kyllä minusta voi tulkita mitenkään muuten kuin ainoastaan tarkentamaan sitä, ettei faithless electorseilla tai vallankaappauksella ole merkitystä vedon ratkaisemisessa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Minulla on kanssa hämärä muistikuva, että Betfairin alkuperäisissä ehdoissa olisi ollut tuo CNN-pykälä. Monta kertaa niitä on tässä ainakin sorvattu, ja joka kerta sekavampaan suuntaan. Myös kaikissa aiemmissa vaaleissa (ainakin niin kauan kuin itse muistan) nimenomaan medioiden julistettua voittajan vedot on ratkaistu, sitä en muista oliko kyseessä AP vai CNN. Ja niin olisi ratkaistu tämäkin, elleivät olisi menneet muuttamaan ehtojaan kun vetoja oli jo lyöty 9-numeroisella summalla. Se onkin hyvä kysymys, miksi ihmeessä niitä ehtoja alun perin muuttivat. Luultavasti sen takia tässä kestää vielä vähän kauemmin ja haluavat olla aivan varmoja, ennen kuin settlaavat. Mutta toisaalta se ehkä jopa vieläkin vähentää sen mahdollisuutta, että Betfair settlaisi markkinan jotenkin väärin. Sehän nimittäin vasta lystiä olisikin, kun ihmiset ovat ensin lyöneet vetoa tietyillä ehdoilla, ehtoja on muutettu vedon lyömisen jälkeen ja sitten vedot maksettaisiin uusien ehtojen perusteella vastapuolelle.

Kirjoitit niin vakuuttavasti, että voit hyvin olla oikeassa. Itse olen vaan ymmärtänyt, että ne valitsijamiehet oikeasti on ne jotka valitsevat sen presidentin ja voisivat halutessaan äänestää vaikka vastapuolta. 

Jos olet oikeassa, niin oli minulta typerin 10e betsi ikinä.

Kyllä, niin ne voivat tehdä. Tässäkin tapauksessa vetojen voittaja on Biden, kuten faithless electors -pykälässä hyvin selvästi lukee.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Onhan tuo Betfairin asettelu vähän hämäävä, mutta syy miksi ihmiset hämääntyvät on oikeasti markkinan nimi "Next president" vaikka siitähän nimenomaan ei lyödä vetoa.

Tämä on villakoiran ydin:

Who will be elected to be the next President of the United States of America as a result of the 2020 presidential election?

This market will be settled according to the candidate that has the most projected Electoral College votes won at the 2020 presidential election. Any subsequent events such as a ‘faithless elector’ will have no effect on the settlement of this market. In the event that no Presidential candidate receives a majority of the projected Electoral College votes, this market will be settled on the person chosen as President in accordance with the procedures set out by the Twelfth Amendment to the United States Constitution.

"Who will be elected to be" = tässä vaiheessa Trumpin vallankaappaus, Bidenin kuoleman kautta tapahtuva Harrisin valinta jne ovat jo poissuljettuja. Oikeastaan tätä pidemmälle ei tarvitsisi edes lukea. Valittu (elected to be) on Biden, ei Harris. Trump on vielä teoreettisesti mahdollinen voittaja, jos jonkun aivan käsittämättömän tapahtumaketjun seurauksena Bidenin saamia ääniä mitätöitäisiin tarpeeksi.

"as a result of the 2020 presidential election" = vuoden 2020 presidentinvaalien seurauksena. Vaalit pidettiin ja niiden tulokset ovat selvillä (kohta virallisestikin). Jos ei tule uusia vaaleja, se on ihan sama mitä Trump yrittää sillä oletuksella (ja tämä tapahtuu ehkä kerran miljoonasta) että vaaleissa ei ole ollut satojentuhansien äänten todistettavaa vilppiä useassa eri osavaltiossa.

"projected" = äänet, jotka valitsijamiehen antaisivat (ei siis antavat) osavaltiokohtaisten tulosten perusteella. Kun osavaltiokohtaiset tulokset on vahvistettu, tämä on paketissa. Toistaiseksi niitä odotellaan vielä kahdeksasta osavaltiosta, joista tosin ainakin seitsemän tulos on jo sinänsä varma ja Arizonassa Trumpilla on ehkä 5%. Virallisesti nämä vahvistetaan joulukuussa, mutta Betfairhan on jo settlannut kaikki muut osavaltiomarkkinat paitsi nämä 8. Kunhan settlaavat vielä muutaman lisää ja Biden on niiden seurauksena yli 270, settlataan päämarkkinakin. Ei sillä, että Trumpilla olisi mitään mahdollisuutta jatkaa presidenttinä, mutta 1/100000-tyylisistä mahdollisuuksista ehkä todennäköisin on se, että saa tällä lokakampanjalla valitsijamiehet äänestämään muuta kuin äänestäjät halusivat. Mutta tässäkin tapauksessa vedot settlataan Bidenille, joten ei sen puolesta kannata vetoa lyödä.

"any subsequent events..." = jos jotain hulluuksia tapahtuu, ne eivät vaikuta vedon tulokseen. Lisäksi on hyvä hoksata, että jos näissä vaaleissa olisi jotain järjestelmällistä vilppiä jonka myötä tuloksen voisi oikeasti asettaa kyseenalaiseksi, eiköhän sieltä tulisi uudet vaalit ja silloin koko kohde peruttaisiin.

Itse veikkaan, että Betfair maksaa nämä jopa aika pian. Vaikka markkina tuottaa heille edelleen paljon rahaa, ei se heillekään hyvää tee että tilanteen pitkittyessä yhä useampi alkaa tehdä omia tulkintojaan, eivätkä markkinan koko huomioiden myöskään halua riskeerata sitä, että voitonmaksua Bidenille voisi oikeasti alkaa kyseenalaistaa ja olisi edes pienenpieni mahdollisuus että joutuisivat voidaamaan vielä koko kohteen. Aika hulluksi tämä on mennyt jo nyt, ja jos Trump on ehtinyt lietsoa tarpeeksi epävarmuutta joulukuuhun mennessä siellä on kohta tuhannet maga-hatut haastamassa Betfairia oikeuteen vaalipetoksen tukemisesta ja ties mistä. Siellä varmaan stallataan siksi, että virallisia tuloksia ei vielä ole joilla Biden pääsisi yli 270, koska Wisconsin, Georgia ja ehkä kohta myös Arizona ovat sen recount-marginaalin sisällä. Ilman noita ei pääse kuin 269 asti.

Mutta kivaahan tämä on, kun vieläkin tarjotaan ilmaista korkoa tapahtumasta, jonka lopputulos on jo selvillä. Jos muuten meinaa jänistää, niin popular votesta voi hakea edelleen ilmaisen 3% koron. Parhaat kertoimet Bidenista saikin näköjään vaalien jälkeen, mitä en olisi kyllä etukäteen uskonut laugh

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Anssi A kirjoitti:

Koska tuo Betfairin 'Next President' kohde on niin epäselvä, oli kyllä pakko ostaa vähän mielenrauhaa ja hedgettää Bidenin positio Harriksella, käytännössä 0.0025 pudotus Bidenin kertoimeen niin ei nyt ihan mahdottomia maksanut. Trumpia en näe mitään syytä betata kun miehen oddsit olla seuraava presidentti on IMO todella paljon huonommat kuin Harriksella.

Betfairin säännöillä Harris tosin ei voi voittaa ko. kohdetta, mutta Trump voi.

Näytä koko viesti