Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 23.9.2020 05.03

PelleSnuslos kirjoitti:

Etkö sä vieläkään ymmärrä että toi on aivan mielipidekysymys kuka voittaa väittelyn? Tossa arvatenkin lyödään vetoa kenet joku taho julistaa väittelyn voittajaksi ja betsarit ymmärtävät että nämä ovat täysin puolueellisia Bidenille joten kertoin on fine.

Totta kai se on mielipidekysymys, mutta niin on vaaleissa äänestäminenkin? Multa menee aivan yli hilseen trumpettien logiikka, jonka mukaan Bidenin johtoasema sulaa, koska tämä häviää väittelyt, joskin väittelyiden jälkeen Biden julistetaan voittajaksi CNN:n gallupilla (jolla siis ratkaistaan vedot), mutta tälläkään ei ole väliä koska äänestäjät äänestävät gallupissa suosikkiaan riippumatta siitä, kumpi oikeasti "voitti" väittelyn. Mikä osuus tässä yhtälössä on se, jossa Trump kääntää vaaliasetelman edukseen? Minä kun olisin hölmönä olettanut, että Trumpin pitäisi sentään voittaa äänestäjien silmissä väittely, jotta väittely voisi edes teoriassa kääntää tappioasemansa ympäri, mutta ei ilmeisesti sitten laugh  Tähän siis odotan ekeltä ja muilta profeetoilta vastausta. Sama se minulle, kumpi väittelyn ns. oikeasti voittaa, kummankaan ehdokkaan kelkassa en ole muuten kuin vetomielessä.

PS. Kun nyt vauhtiin pääsin niin osoitanpa toisenkin aukon trumpistien logiikassa. Bidenhän on tunnetusti kuulemma kykenemätön presidentiksi, koska kaveri on liian seniili/dementoitunut. Missä vaiheessa tämä on tapahtunut? Bidenin mahdollisuudet demokraattien ehdokkaaksi ennen maaliskuun super tuesdayta olivat ~15%. Tässä vaiheessa olisi siis voinut jättäytyä vähin äänin pois, kun toivoakaan ei kauheasti vaikuttanut olevan, jos olisi tullut dementiadiagnoosia tai huomannut/huomattu, että käy hitaalla. Uskallan väittää, että näin olisi myös tehty, jos tällaisesta olisi ollut pienintäkään viitettä. Aika nopeasti ovat siis kaverin aivot tässä kuudessa kuukaudessa ilmeisesti rappeutuneet? Dementiassa jo pelkästään "mild cognitive decline" vie 2-7 vuotta, ja trumpistien mukaan nämä oireet olisivat rysähtäneet aika monta pykälää "mild"-tasoa pahemmaksi noin 10 kertaa nopeammin, kuin lääketiede väittää mahdolliseksi.

Alla tuorein Bidenin puhe muutaman päivän takaa (alkaa 14min kohdalla). Kuunnelkaapa äänenpainot 41:00 -->, haluaisin nähdä dementikon joka tähän pystyy. Tässä on trumpeteille vielä ikävä yllätys tiedossa debateissa, kun odotetaan Bidenin kuolausta ja housuun kusemista, mutta kaverilla onkin realistiset mahdollisuudet pyyhkiä jopa Trumpilla lattiaa, jos factcheckauspuoli on kunnossa. Todennäköisin lopputulos toki, että kaksi pappaa höpöttelee, merkitys vaaleihin olematon ja Biden lipuu vaivattomasti presidentiksi. Hykerryttäisi kyllä, jos Trump onnistuisi kaiken muun lisäksi häviämään debatitkin pystyyn, koska siinä iskisi ekelle ja kumppaneille sen luokan maansuru etteivät taitaisi päästä poteroistaan ylös ennen seuraavia vaaleja. Mutta se olisi kirsikka kakun päällä, otan mielelläni tylsän suhtkoht tasapelin debateista ja lähes varman presidenttiyden Bidenille.

Tuorein puhe: https://www.youtube.com/watch?v=D6vsf9t-pSc

Biden demokraattien väittelyssä 7kk sitten: https://www.youtube.com/watch?v=CC-eqMXl7uY&

Sääliksi käy niitä hyväuskoisia, jotka ovat tarkistamatta uskoneet somessa ja ekejen näppäimistöillä pyöriviä salaliittovideoita Bidenin "dementiasta" ja panostaneet rahojaan Trumpille pahimmalla alikertoimella vuosikausiin. Täälläkin ketjussa spekuloidaan, että Biden jättäisi debatit väliin, miksi ihmeessä jättäisi? Vastassa huru-ukko joka ei pysty puhumaan minuuttiakaan valehtelematta, ja Bidenille riittää 80% varmaan presidenttiyteen paikalle saapuminen.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.9.2020 02.34

eke kirjoitti:

Mitä sä hourit? Itse lyön vetoa ihan muista lähtökohdista kuin luottamuksesta bookkereihin.

Juu ei ole agendaa, mitä nyt täällä mussutat...

blush

Eke: "Bookkerit ovat oikeassa, fiksu raha lyö Trumpia vaalien voittajaksi" (vaikka kerroin luokkaa kaksinkertainen alikerroin)

Eke myös: "Trump on suosikki väittelyissä"

Kun Ekelle kerrotaan, että Trump on bookkereilla 33% väittelyn voittajaksi: "Lyön vetoa ihan muista lähtökohdista kuin luottamuksesta bookkereihin"

Loogista hommaa. No, lähtökohta sekin tietysti on että häviää tahallaan rahojaan.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.9.2020 12.23

Biden to win first debate 1.50 joka bookkerilla. Nytkö niihin bookkereihin ei voikaan enää luottaa? Ainoastaan silloin voi, kun kertoimet sopivat omaan agendaan?

Itselläni ei ole mitään agendaa, isot betsit Bidenille joiden toivon ja oletan osuvan mutta niiden lopputulokseen en voi vaikuttaa. Aivan, kuten tällä debatilla ei voi juuri vaikuttaa vaalien lopputulokseen. Söpöä kyllä tämä debattipoikien naiivius.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.9.2020 10.28

Aina väärässä kirjoitti:

 

shaksuka kirjoitti:

Samalla täällä ehkä säästyttäisiin päivittäiseltä salaliittovideospämmiltä, ja voitaisiin keskustella vaaleista.

Kerrotko millä tavalla vaaliväittelyt Trump vs. Biden syksyllä 2020 eivät liity vaaleihin? 

Jos tosiaan puhuttaisiin niistä vaaliväittelyistä, eikä postailtaisi YouTuben pissivaippasalaliittolinkkejä.

Väittelyissä etukäteistilanne lienee pikkuisen Bidenin eduksi. Kaksi höperöä siellä keskustelee, ja pahaa tekee joka tapauksessa katsoa riippumatta siitä, kumpi on äänessä. Bidenin jutut ovat overall enemmän kartalla, mutta ulosanti heikompaa. Lopputulos on ilman ihmeitä se, että trumpistit huutavat Bidenin olevan liian seniili presidentiksi ja bidenistit toteavat Trumpin valehdelleen 200 kertaa tuntiin. Lopputulos on, että mikään ei muuttunut ja Bideniä betsanneet ratsastavat taskut täynnä seteleitä auringonlaskuun.

Narsin valloituksen jälkeen vanhoista höppänöistä se tupeellinen siirtyi muuten hehkuttamaan USA:n uusia super-duper -ohjuksia. Tarkka sitaatti: "I call it super-duper. 'Cause super-duper is easier for people to understand than hydrosonic." Sanaa hydrosonic tämä käytti moneen otteeseen, oletan että kyse oli ilmeisesti hyperääniohjuksista (hypersonic), sillä moisista vesikiitureista en ainakaan ole koskaan kuullut. Ymmärrettävää, että Trump loi itselleen tällaisen muistisäännön, onhan super-duper nyt helpompi muistaa kuin vaikeat sivistyssanat.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.9.2020 09.29

Ootteko Eke ja Aina Väärässä kuulleet pikaviestimistä? Luulen, että saisitte keskenänne tosi aktiivisia ja hyviä keskusteluja aikaiseksi, joissa voisitte komppailla toisianne. Samalla täällä ehkä säästyttäisiin päivittäiseltä salaliittovideospämmiltä, ja voitaisiin keskustella vaaleista.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.9.2020 08.23

Mitä "uutta lockdownia", ei täällä ole ollut vielä ensimmäistäkään?

Päättäjät ovat yhtä pihalla kuin keväälläkin, jolloin Suomen pelasti tuuri, kevään tulo ja kansan massapanikoituminen. Nyt ollaan pää niin syvällä puskassa, että rysähdys tulee olemaan huomattavasti pahempi kuin keväällä ja lopputulos taloudelle katastrofaalinen.

Jonnet ei enää muista, mikä oli paniikin taso Suomessa taudin lähtiessä leviämään maalis-huhtikuussa: Vessapaperi loppui kaupoista ihmisten hamstratessa sitä maapoteroihinsa ja uusi, pelottava uhka ahdisti niin paljon, ettei lenkillekään meinattu lähteä. Ei tarvinnut paljon rajoituksia iskeä, kun ei kukaan uskaltanut tehdä mitään muutenkaan. Verrataanpa nykyhetkeen: Ketään ei kiinnosta lainkaan, vaan yökerhoissa riittää väkeä, liiga-kausi alkaa 4500 hengen kapasiteeteilla, opiskelijatapahtumissa reivataan jne. Nyt olisi perusteet tehdä jopa tiukempia mutta paremmin kohdennettuja rajoitustoimia, ja ne olisi kannattanut tehdä mieluummin ajoissa kuin liian myöhään, kuten nyt on vähemmän yllättäen tapahtumassa.

En tiedä, onko meillä vielä olemassa pää- tai sosiaali- ja terveysministeri, mutta ei ole pahemmin julkisuudessa näkynyt. Median viesti oli keväällä "tuhansia ruumiita sairaalan käytävillä", nyt se on suht neutraali. Miksi kukaan suojautuisi, kun ei viestitetä että kannattaisi suojautua? Ruumiit tulevat viiveellä, ja sitten on jo liian myöhäistä. Tähän vielä syyskelit päälle, kuivat hengitystiet ja se efekti, kun siirrytäänkin ulkotiloista sisätiloihin eikä toisin päin kuten keväällä kriittisellä hetkellä. Tätä ei pysäytä mikään muu kuin viranomaisten väliintulo, ja sitä ei taida olla tulossa.

Mitä pitäisi tehdä: Kohdennettuja rajoitustoimia talous edellä ja talouden pelastamiseksi. Rahaa tuntuu kassassa riittävän, joten maksakaa nyt mieluummin ne yökerhot kiinni ja massatapahtumat säppiin. Parempi niin kuin 100x isompi lasku, massatyöttömyys ja konkurssiaalto muutaman kuukauden päästä. On täysin järjetöntä, että voitaisiin saada aikaan tyyliin 50% toivotusta efektistä sillä, että suljettaisiin pienenpienenpieni siivu kaikista Suomen yrityksestä, ja korvattaisiin heille ruljanssi tuilla, jotka olisivat yksi kärpäsenpaska valtion budjetista. Valitettavasti rahankäyttö tai talouden ymmärtäminen ei nykyhallituksen osaamisalueisiin kuulu.

Mitä tehdään: Ei mitään. Rajat meni tosin jo käytännössä kiinni, kun Virokaan ei enää kelpuuta suomalaisia ilman karanteenia. Hyvällä tuurilla tulee kuukauden päästä joku varhiloitu maskisuositus, jossa maskia saa käyttää yökerhossa jos haluaa mutta vain jos ei käytä alkoholia tms, koska maskin käyttö humalassa olisi terveysriski. Sitten jouluna ihmetellään, että mitenkäs tässä näin kävi kun päivätartunnat lasketaan tuhansissa, päivittäiset kuolinluvut ovat mallia Ruotsi keväällä, kulutus laskee nolliin ja joudutaan paniikissa sulkemaan pikkuyrityksetkin.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.9.2020 12.26

Mitä shaksuka edellä, sitä Nate Silver perässä. smiley

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 20.9.2020 10.42

Tässä siis asia pähkinänkuoressa. Jos ei jaksa lukea Politicon artikkelia, voi lukea ingressin:  "Democrats are vowing to hit back at Republicans if they fill the vacant Supreme Court seat before January."

Oli se hit-back nyt sitten missä muodossa tahansa ja miten todennäköistä tai epätodennäköistä tahansa, niin yhtä asiaa se vaatii: Senaatin voittamista takaisin. Jos siis olet liberaali ja haluat estää USA:n muuttumista konsevatiiviseksi trumppilaksi, sinulla on tasan yksi vaihtoehto: äänestää marraskuussa. Mitään kantaa en ota siihen, miten todennäköistä tätä on oikeasti saada pysäytettyä (tai no, vaikeaa se tulee olemaan), pointtinihan koski vain äänestäjien motivoimista.

Nyt täytyy siirtyä pehkuihin. Yöpalaksi hauska gallup: Trumpin oman tv-kanavan tekemän gallupin mukaan useampi pitää Bideniä kuin Trumpia täysjärkisenä. Tämä ei olisi mikään uutinen, ellei gallupia olisi tehnyt Fox News itse. https://www.newsweek.com/fox-news-poll-shows-americans-saying-biden-more...

(en saanut toista linkkiä toimimaan)

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 20.9.2020 10.39

madgecko kirjoitti:

 

shaksuka kirjoitti:

Lottovoitto-teoriaasi en osta ollenkaan. Vaaleissa äänestetään kuitenkin tulevaisuudesta, eikä kiitellä menneisyydestä. Tuskin kukaan tuomariehdokas on niin suosittu, että kovin isot laumat äänestäisivät Trumpia vain kiittääkseen nimeämisestä. Siksikin olisi minusta paljon järkevämpi strategia todeta odottavansa vaalien yli, ja sitten heilutella sopivaa ehdokasta sopivasti targetoiduille kansanryhmille (vaikka nyt sitten jotain Floridan latinoa) jonka lupaa nimetä jos tulee valituksi uudelleen. Ja jos häviää vaalit, niin toteaa että fuck this shit ja nimeää tietenkin ehdokkaansa joka tapauksessa, aikaahan on edelleen se 2kk.

 

Ok, mä en vain ymmärrä tätä mikä merkitys asialla on kun tottakai republikaani presidentti hommaa republikaanituomarin korkeimpaan oikeuteen. 

Kumpikaan puolue ei jättäisi käyttämättä tilaisuutta nimittää omansa elinikäiseksi tuomariksi. 

Tämä on varmaan täysin selvää äänestäjille.  Joten miten se nimitetäänkö tuomari ennen vai jälkeen vaalien vaikuttaisi siihen kuinka moni sleepy joen pilviveikoista jaksaa uurnille? 

Enemmänkin vaa'ankieliosavaltiossa on nimityksellä joku merkitys ja siellä Trump voi ehkä saada etua tekemällä nimityksen ennen vaaleja.

*Puolueena* republikaanien totta kai kannattaa nimeät tuomari niin nopeasti kuin ikinä mahdollista, siinä ei epäselvää.

Liberaaleilla on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä vaaleissa, koska samalla äänestetään senaatista. 9 SCOTUS-tuomaria ei ole mikään määrä, mitä ei voisi kumota. Harris, Warren ja monet vaikutusvaltaiset demokraatit ovat ennenkin puhuneet siitä, että määrää pitäisi nostaa, ja nyt tätä tietenkin vasta ajetaankin. Eli tuomarin nimeäminen kumottaisiin tavallaan sillä, että tuomarien määrää nostettaisiin 9-->15. Mitä tähän tarvittaisiin? No, ensi alkuun pitäisi voittaa senaatti. Miten se voitetaan? Äänestämällä presidentinvaaleissa. 60 senaattorin äänet siihen käsittääkseni tarvittaisiin.

Jos senaatti hävitään republikaaneille nyt kun kuudes tuomari nimetään, se on liberaaleille täydellinen katastrofi. Ei varmaan tarvitse erikseen havainnollistaa, miksi liberaalien elämästä tulee helvettiä jos korkeimmassa oikeudessa on 6 konservatiivia, republikaanit hallitsevat senaattia ja kirsikkana kakun päälle presidentti on Trump. Katastrofaalinen tilanne on demokraateille tietenkin jo nyt, mutta puhtaasti presidentinvaalien kontekstissa siis tämä vaikea tilanne houkuttelee nimenomaan demokraattiäänestäjiä, ettei sentään hävitä senaattiakin. Nyt olisi todella otollinen tilanne ottaa senaatti haltuun, koska haavoittuvaisia republikaanisenaattoreja on monessa osavaltiossa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 20.9.2020 10.10

madgecko kirjoitti:

 

shaksuka kirjoitti:

Lähinnä nyt kuitenkin viittasin edellisen nimimerkin viestiin, jonka mukaan latinot ja mustat tekevät merkittävän osan aborteista, eli jos nämä ovat yliedustettuina aborttien tekijöinä niin en nyt pitäisi kauhean fiksuna heitä suututtaa.

 

Abortti tehdään, koska on pakko ja eikä sitä etukäteen suunnitella. 

Ei ihminen ajattele, että koska olen ryhmässä jossa tapahtuu paljon abortteja, niin äänestän aborttimyönteisesti. Abortti on häpeä ja surullinen asia. Tälläinen ihminen voi aivan hyvin vastustaa aborttia ideologisesti vaikka itse sattui joutumaan sellaisen syystä tai toisesta tekemään.

Suurin osa aborttien vastustajista ovat niitä, jotka eivät ole koskaan joutuneet tekemään aborttia.

Tämä on aivan reilu pointti, enkä väitä sinänsä vastaan. Vähän kuitenkin offtopic isomman kysymyksen kannalta, eli edellisessä viestissä alleviivaamani. Tämän mukaan 61% jenkeistä sanoo, että abortin pitäisi olla laillinen ja 38% mukaan laiton. Uskallan väittää, että tästä 38%:sta on aika järisyttävän suuri osa Trumpin kelkassa jo valmiiksi. Mutta Bidenillä ei tosiaankaan ole vielä 61% kansan äänistä, eli saavutettavaa on tässä paljon enemmän. Väitän myös, että vastaava efekti varjostaa tätä koko tuomaricasea Trumpin näkökulmasta. Nimeät tuomarin -> konservatiivit saavat täydellisen yliotteen korkeimmassa oikeudessa -> demokraattien tehtävä motivoida liberaaleja äänestämään 3.11. helpottuu, kun taas Trump ei *uusia* äänestäjiä voi tuolla pahemmin saada.

Edit: Vastaus toiseen viestiisi: Koska senaatinvaalit ovat samalla kuin presidentinvaalitkin. Liberaalit voivat vaikuttaa tulevaisuuteensa yhdellä tavalla: äänestämällä republikaanisenaattoreja ulos marraskuussa, ja niitä paikkoja on vaakalaudalla monessa osavaltiossa. Tietysti samasta syystä myös republikaanit vaivautuvat uurnille, mutta demokraateilla ne ongelmat motivoida ihmisiä äänestämään olivat viimeksikin. On käsittääkseni ihan yleistietoa, että mitä useampi äänestää, sitä huonommat Trumpin mahdollisuudet ovat.

Lottovoitto-teoriaasi en osta ollenkaan. Vaaleissa äänestetään kuitenkin tulevaisuudesta, eikä kiitellä menneisyydestä. Tuskin kukaan tuomariehdokas on niin suosittu, että kovin isot laumat äänestäisivät Trumpia vain kiittääkseen nimeämisestä. Siksikin olisi minusta paljon järkevämpi strategia todeta odottavansa vaalien yli, ja sitten heilutella sopivaa ehdokasta sopivasti targetoiduille kansanryhmille (vaikka nyt sitten jotain Floridan latinoa) jonka lupaa nimetä jos tulee valituksi uudelleen. Ja jos häviää vaalit, niin toteaa että fuck this shit ja nimeää tietenkin ehdokkaansa joka tapauksessa, aikaahan on edelleen se 2kk.

Lisäys: Reuters/Ipsos mukaan 61%-23%. Tämä jos pitää paikkansa, niin varmaan hahmottaa vielä selvemmin sen mitä ajoin takaa.

Näytä koko viesti