Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.4.2016 03.36

Jotenkin outo väittely, sillä pitäisi olla päivänselvää, miksi small capeista on helpompaa löytää väärin hinnoiteltuja osakkeeita kuin large capeista, mikäli EMH ei pidä paikkaansa. Sama ilmiö on vedonlyönnissä ja pokerissa ja varmaan kaikessa mihin voi sijoittaa rahaa ja missä taidolla on merkitystä tuloksiin. Otan kuitenkin kantaa asuntosijoittajan väitteeseen siitä, että yksittäisissä small cap-osakkeissa houkuttelevan osakkeen alhainen hinta voi olla seuraus sisäpiiritiedosta, eikä merkki EV+-spotista. Tämä riski on todennäköisesti suurempi yksittäisten osakkeiden osalta kuin large capeissa, muttei tarkoita sitä, etteikö myös väärinhinnoitteluja toiseen suuntaan löytyisi large capeja enemmän.

Muutama kirjoittaja kyseenalaisti miten Jeans pystyy määrittämään mahdollisen edgensä, mutta tuntuu, etteivät nämä tajua kuinka hyvät perusedellytykset juuri tähän Jeansilla on menestyvänä pokerinpelaajana. Ehkä fundamentaalisin asia pokerissa on juuri se täydellinen objektiivisuus ja omien olettamuksien jatkuva kyseenalaistaminen, sekä metodien keksiminen näiden mahdollisimman nopeaan testaamiseen - asioita, joissa Jeans on aivan maailman eliittiä.

---

Pistetään vielä disclaimerina et itekin käyn Hankenia. Puhuit Jeans arvioiduista työtunneista / kurssi niin täytyy vaan sanoa et tietty ne on väännetty aivan yläkanttiin perus- ja suurimman osan kandikurssien osalta. Maisteritasolla on sit työläämpää, ainakin natikassa.

 

Näytä koko viesti
PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 21.3.2016 09.07

Mielestäni tuo 500 vedon otos kertoo vähemmän varianssista kuin siitä, että otos on vaan todella pieni - vähän sama kuin katsoisi 10k käden otosta (netti)pokerista. Esim. 500 vedon otos tasapanoksin, RoT 4 %, ka. kerroin 2,5 -> todennäköisyys sille, että kyseinen rekordi saavutettu tuurilla on ~23 %. Laskin tosin olettaa, että betsaamalla markkinatoppeja päästään 100 % tehokkuuteen, mikä ei pidä paikkaansa jos pystyy pelaamaan vain Pinnaclella/Aasiassa/vetopörsseissä/Veikkauksella, joten lukema on todellisuutta synkempi. Silti, kun suurin osa tipsaajista vinkaa muutama sataa vetoa kaudessa, on selvää että vuoden otokset eivät tule riittämään tipsaajan edgen luotettavaan arvioimiseen. Tämä takia isoissa lajeissa minusta Pinnacle/Aasian CL on hyvä mittari, vaikkei olekaan lopullinen totuus. Toisaalta, kuinka paljon olisit valmis maksamaan siitä, että pääsisit lyömään vetoja jotka keskimäärin biittaavat Pinnaclen vig-vapaan CL:n 2 %:lla? 3 %:lla? On selvää, että long term on hyvin vaikeaa hävitä rahaa jos jatkuvasti biittaa vig-vapaan CL:n likvideillä markkinoilla; epälikvideillä suosittu tipsaaja voi automaattisesti biitata CL:n suuresta seuraajamäärästä johtuen, joten analyysi hankaloituu.

Pieni lisäys vielä, että tossa nhl-esimerkissä luottaisin varianssin takia enemmän tasapanoksin tehtyyn analyysiin kuin Kelly-panoksin (ja tällä en todellakaan tee mitään arviota herrojen vinkkien EV:stä, pointtina juuri se että yhden kauden voitollinen/tappiollinen otos kertoo valitettavan vähän tipsaajan laadusta, ellei liikuta monta sd:tä EV 0:sta ja seuranta on luotettavaa, joista jälkimmäinen on varmasti suurin ongelma hyvien tipsaajien etsinnässä).

Mutta siis koko viestin pointti: Mun mielestä juuri varianssin takia on rahallisessa mielessä - mutta ehkä vielä tärkeämpää oman mielenrauhan takia - todellä tärkeää pelata suurella volyymilla. 1 000 vetoa/kk nyt on kiva tasaluku mut ei todellakaan mahdoton long term. Suurin ongelma on toki se et jos konservatiivisesti oletetaan 90 %+ tipsaajista olevan EV-, pitää olla hyvä seulontamekanismi + niin luotettava arviontinmetodi kuin mahdollista, jotta EV- kyydeistä tajuaa hypätä mahdollisimman aikasin pois kontra EV+-kyydissä pysyä, vaikka tulokset olisivat huonoja. Tajuan toki et tää on aika no brainer ja jos tohon olis helppo metodi 7 figs kausitulot tulis siitä vaan, mut silti musta tuntuu ettei porukka panosta tähän tarpeeksi. Tämä ei luultavasti koskee PP:ta mut halusin vaan yleisesti turinoida. 

Anyway, tsemppiä vetoihin ja toivottavasti tuuli kääntyy.

Näytä koko viesti
PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 20.3.2016 11.26

Iletus kirjoitti:
Kyllä Pinnacle tarjoaa myös tasapelin. Löytyy valikosta NHL ---> Props ja "will xx vs xx go overtime?". Tai ainakin löytyi kun viimeksi piti suojata jotain vähän isommin otettua positiota. Oisiko ollu tammikuussa.

God damn, olet oikeassa! Mahtava juttu, tosin oma ego koki pienen kolauksen kun luulin käyneeni asian kunnolla läpi kun Pinnaclella aloitin. Lisäksi regulation time-valikon kautta löytyy moneyline-vaihtoehto, eli periaatteesa koko 1X2-kirjo on tarjolla vaikkei olekaan ihan sama veto vaan ah+0. Jotenkin muistelisin ettei tuota moneylinea ollut ennen regulation timessa, mutta muistan varmaan väärin. Niin tai näin, hieno homma.

Näytä koko viesti
PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 18.3.2016 08.11

omppuharja kirjoitti:

 

PikkuPro wrote:

 

...mainita pystyn ainakin sen, että Pinnaclesta tuli ETA-saitti...

 

 

Hieno blogi. Aika ohut aasinsilta, mutta tietääkö joku mistä Pinnaclen sivuilta löytää NHL otteluiden "normi" --kertoimet (eli ml. tasapeli)? Ainakin ennen mielestäni tarjosivat muitakin kuin asian handicappeja, mutta nyt löydän vain niitä. Ilmeisen iso toimija Pinnacle vissiin, mutta on niiden nettisivut kyllä surkean jenkkimäiset,,,

Pinnacle ei tarjoa perinteisiä 1X2-vetoja änäriin. Jos valitset valikosta NHL regulation time voit aina lyödä suosikkia perinteisenä 1X2-vetona, koska sillä on -0,5hc; altavastaaja on valitettavasti sitten niputettu yhteen tasurin kanssa. 5dimes tarjoaa ah:t molempiin suuntin, muttei toki ole ETA-saitti (ja vieläkään et pääse lyömään pelkkää tasuria, ja toki jos pelaat isolla ja voitat pitkään saat lopulta limitit, vaikkakin paljon hitaammin kuin soft bookereilla).

Näytä koko viesti
PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 11.3.2016 05.32

PikkuPro kirjoitti:

 

Semikova wrote:

 

Muutamahan yllätävän avoin UV-blogi löytyy netistä joille oon tosi kiitollinen mut samalla ihmettelen millä järjellä porukka jakaa infoo niin vapaasti. 

 

 

Pystytkö näin semijulkisesti vinkkaa jos kerran ovat julkisia blogeja? Ja mikä on "UV".

Nyt kun asiaa miettii niin toi tuskin on mikään virallinen lyhennys, eli urheiluvedonlyönti.

Tää on vähän paha koska ne kaks blogia joita mietin on myös tipsterikeskeisiä ja kun EV+ tipsterin löytäminen on luonnollisesti aivan älyttömän vaikeeta niin en oikeen viitti mainostella kun ei ne varmaan kestäs isoilla pelaavia. Vähän epäreilu spotti tietty kun itse ikään kuin parasiittina voi lukee muiden juttuja ja sit ei oo valmis jakaan - mun pitää miettiä tätä vielä.

Pari hyvää yleisemmin vedonlyöntiin liittyvää sivustoa on Betfair Pro Trader (http://www.betfairprotrader.co.uk/) ja MIT Sloan Sports Conference (http://www.sloansportsconference.com/), tosin ensimmäinen keskittyy lähinnä treidaamiseen ja jälkimmäinen mallintamiseen. Toisin sanoen valuet sulle varmaan aika pienet vaikkakin yleistietomielessä noista löytyy paljon hyvää kamaa ja esim. James Butler on hyvin älykäs ja kirjoittaa muustakin kuin vain treidaamisesta. MIT-hommat on sit kunnon nörtteilyä ja vaikken ite mallinna (vedonlyönti on atm lähinnä harrastus joka vie ~30 min päivässä, pari tuntia vloppuisin) niin on noista saanu ihan hyviä ideoita.

---

Kiva lukee sun pohdintoja Suomesta vrt. muuhun maailmaan. Itse asun vielä täällä mut vaikee nähdä et jäisin, mm. just Silicon Valleyssä viettänyt aikaa ja onhan meinkini vähän erilaista, harmi et vuokrataso SF:ssa 3x Helsinkiin verrattuna. Niinkin harmiton asia kuin ilmasto vaikuttaa muhun ärsyttävän paljon ja objektiivisesti mietittynä perhe ja kaverit onkin ainoot syyt jotka puoltaa jäämistä.

Näytä koko viesti
PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 9.3.2016 04.00

Hei,

Pointti oli lähinnä siinä et tuntu - mut voi olla et sain väärän kuvan - et lähiajan tulokset vaikuttaa analysointiin, esim. alla olevassa postissa, kun taas toisaalta susta saa hyvin rationaalisen kuvan.

PikkuPro kirjoitti:
Oon ottanut Super Bowlin jälkeen nyt viiskyt tonnia vedoissa takkiin. Mietin vakavasti kokeen lopettamista, vielä sen voisi sikäli säädyllisesti tehdä, että pääsisi plussalla karkuun koska alkuun meni hyvin.

Mut jos oon rehellinen niin en itekään oo mikään robotti ja pokerissa oon varmasti analysoinut peliä enemmän downarissa kuin upswingissa et ehkä näissä asioissa pitää tunnustaa pieni inhimillisyys ja downarit pitää ihmisen rehellisenä.

CL:stä samaa mieltä sun kanssa, en suinkaan väitä et se on be all end all mut yleisesti ottaen hyvä mittari. Toki SB ja pari muutamaa tapahtumaa hyviä poikkeuksia ja betsaajan pitääkin miettiä mitkä on edellytykset sille et aasialaisetkin linet voi olla epätarkkoja ja näin ollen löytää hyviä spotteja, mut ei siitä sen enempää. Sehän nois pienemmisä lajeissa just on et jos ei oo luotettavaa mittaria voi olla ärsyttävän hankalaa arvioida edgeään mut sulla näyttäs olevan first principles thinking kohdillaan niin varmaan pystyy oleen niin objektiivinen kuin mahdollista.

Vaikken paljon postaile minnekään niin tänne piti ku aihealue liippaa niin läheltä. Näissä asioissa on se varjopuoli et on tosi mielenkiintosta lukee muiden juttuja mut niiden näkökulmasta minkään mielenkiintosen jakaminen on parhaassa tapauksessa EV0 ja sen takia value lukijalle on aika pieni. Muutamahan yllätävän avoin UV-blogi löytyy netistä joille oon tosi kiitollinen mut samalla ihmettelen millä järjellä porukka jakaa infoo niin vapaasti. Toki sun blogissa paljon muitakin hyviä pohdintoja vetojen lisäksi ja niille littipeukku.

 

Näytä koko viesti
PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 8.3.2016 01.22

Terve,

Mielenkiintoinen blogi ja itselle aika relevantti kun vähän samaa taustaa pokeri- ja vetomielessä. Pakko tarttua sun vetoihin: en tiedä maalailetko läpällä vähän yli mut eihän näissä sen kummempaa ku kattoo biittaatko Pinnaclen/Aasian CL:n niin ei tarvi tuloksia seurata. Toki sun tapauksessa ehkä vähän eri kun ilmeisesti betsaat muitakin kuin suuria lajeja niin tehokkuus heikompaa. Yleisesti tosiian ku varianssilaskimilla leikkiny ja huomannu kuinka ilkeet swingit on - varsinkin ku itellä k.a. kerroin ~3 - niin tullu siihen lopputulokseen et kiva saada vähintään 1k vetoo kuussa niin ei kestä downarit niin kauaa. Tietty vaati sit aika paljon peesattavia / muita kikkailuja mut mun mielestä selkeesti paras line koska volyymibisnes ja pitkät downarit on perseestä. Oletan siis että et ite mallinna. Anyway tuli vaan mieleen koska tollanen 2v downari on lähes mahdoton jos vola (ja edge) kunnossa. Toki sulla voi olla pahempi paikka saada isoo volaa sisään kun perhe, vaatihaan se aikataulutusta.

 

Näytä koko viesti