Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Onko käyttäjillä tietoa siitä, minkälaista korkotasoa tällä hetkellä pitäisi saada neuvoteltua as Oy korjauksurakkaan kokoluokassa 100.000€? Kyseessä erittäin halutulla sijainnilla Uudellamaalla sijaitseva pienehkö rivitaloyhtiö, jossa 7 taloutta.

Tarkoitus siis ottaa yhtiölainaa tuon verran.

Näytä koko viesti
Kiinteä korko -

Onkos kokemuksia siitä, minkälaisia kiinteitä korkoja tällä hetkellä markkinoilla tarjotaan asuntolainoihin?
 

Näytä koko viesti
Kiinteä korko -

Muistelen että nostaessani asuntolainat keväällä 2005 olisi kokonaiskorko ollut 2-3% välissä. Silloin alin marginaali minulla oli 0,55%. 2007 kevään aikana korot alkoivat nousta suht voimakkaasti. Myin kasvukeskusasunnon hyvällä voitolla ja maksoin lainan pois.

Näytä koko viesti
Citycon -

Miten menee myynti, voiko jo tänään myydä jotta osinko-oikeus säilyy?

Näytä koko viesti
Kiinteä korko -

Itsekin olin edellisen kerran asuntovelkainen 2005-2007 jolloin Euribor nousi aika reippaasti. Pieniä on nykykorot :)

Näytä koko viesti
Kiinteä korko -

Tämä pohdinta muuttui siten, että 50/50 ei onnistu. Eli joko koko laina 1,15% kiinteä 10v jonka jälkeen Euribor+marginaali, tai sitten heti muutos 12kk Euribor+0,4% marginaali. Ajattelemisen arvoisia pointteja tullut, tällä hetkellä tuntuu että muutama kymppi kuussa on aika kohtuullinen hinta vähemmästä stressistä. Tulee toki maksamaan 10v aikana useamman tonnin kokonaisuudessaan JOS korot pysyvät alle 0,75% koko jakson. Tuo muutama kymppi ei vaikuta elintasoon käytännössä mitenkään. Mutta jos korot nousisi vaihtuva korkoisessa lainassa pari-kolme %-yksikköä niin sitten alkaisi jo tuntumaan. Tämmöiset ajatukset tällä hetkellä, kiitos mielipiteistä!

Näytä koko viesti
Kiinteä korko -
Trolli kirjoitti:

Kyllä. Jos rahan ostovoima heikkeneminen alkaa kiihtyä kasvavan inflaation takia, niin sijoittajat alkaa vaatimaan suurempaa korkoa, jotta korko kompensoi rahan arvon heikkenemisen.

Suurin vaikuttava tekijä yleiseen korkotasoon on kuitenkin keskuspankin ohjauskorko ja sen odotettu taso tulevaisuudessa. Koska nyt keskuspankit on melko selkeesti viestittänyt, että inflaatio saa nousta yli pitkän aikavälin tavotteen, joka on ollut kahden prossan inflaatio, niin se tarkottaa myös sitä, että korkotaso ei tällä hetkellä seuraa inflaatiota niin ärhkäkästi kuin joskus aiemmin. 

 

laskeskelin että yksi harkinnan arvoinen vaihtoehto voisi olla myös 50% kiinteä 1,15 + 50% 12k Euribor + 0,4. Tällöin todellinen keskikorko lainakokonaisuudelle olisi kai 0,775%. 
 

Hankala juttu, kun haluaisi nukkua yönsä rauhassa ilman korkopeikkoa - toisaalta taas ei haluaisi maksaa ihan kohtuuttomia "vakuutusmaksuja".

Näytä koko viesti
Kiinteä korko -

Olenko ymmärtänyt oikein, että kun inflaatio kiihtyy niin markkinakorot yleensä kääntyvät nousuun? 

Näytä koko viesti
Kiinteä korko -
tappio kirjoitti:

Tosin sitten asuntolainaakin saa muuttuvakorkoisena nyt 0.45% korolla tai kiinteänä 20 vuodeksi 1.05%:lla.

Japanissako vai ymmärsinkö väärin?

Näytä koko viesti
Kiinteä korko -

Itse tein asuntolainaa ottaessa viime kesänä turvallisuushakuisen ratkaisun, valitsin 140.000€ lainasummalle 10v kiinteän koron joka suuruudeltaan 1,15% sisältäen kaiken. Toinen vaihtoehto olisi ollut 12kk Euribor + 0,4% marginaali. Nyt olen pohtinut että oliko tuo liian kallis ratkaisu, kun tiedän että sama pankki on myöntänyt kiinteää korkoa matalammallakin hinnalla poikkeuksellisen hyvätuloisille asiakkaille. Joten pankin näkemys lienee se, että 0-korot jatkuu vielä vuosikymmenen. Eikös esim. Japanissa ole ollut 0-korot jo tyyliin 30 vuotta?
 

Minkälaisia ajatuksia korkokehityksestä? Miten korkotasoon mahtaisi vaikuttaa mikäli uusia epidemioita ilmaantuisi lähitulevaisuudessa? Minulla olisi mahdollisuus vielä vaihtaa viitekorkoa 100€ kulua vastaan ja olen sitä mahdollisuutta pohtinut.

Näytä koko viesti