Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
raxor88 kirjoitti:

Italian Vo:ssa oli ilmeisesti myös testattu paljon, en kaivanut lukuja vielä.

 

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/mar/20/eradicated-corona…

 

Koko kylä eli 3300 testattua ja 89 tartuntaa, kaikki parantuivat. Mielenkiinnolla jään odottamaan, että Islannista saadaan uusia lukuja - muualla ei taideta tällä hetkellä kokonaisia populaatioita testata?

 

Jensillä on vähemmän yllättäen ollut niitä parhaiten perusteltuja mielipiteitä myös Coronan suhteen, niin viitsisitkö jakaa mietteitä sen suhteen miten sun mielestä selittyy toi kuolleisuusprosenttien polarisaatio? Eli kärjistäen näyttäisi siltä, että on vaan alle 1% kuolleisuutta ja yli 3,5% kuolleisuutta, mutta tosi vähän maita siinä välillä - asianhan pitäisi olla päinvastoin (olettaen tilastoinnin olevan samoilla perusteilla tehtyä)?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Laskin eilen TOP 15 Euroopan maiden kuolleisuusprosentit ja 1-3,5% välillä oli yksi maa. Muut yli tai alle. Mun silmään tää näyttää, että tilastointia tehtäisiin ihan eri kriteerein eri paikoissa? Vai onko jotain muita selityksiä? Vaikea uskoa, että Euroopassa olisi vain loistavaa ja surkeaa terveydenhuoltoa, eikä mitään siltä väliltä?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Ihan alkuun kiitos huikeista blogeista - on tullut seurattua Pokeritiedosta lähtien!

Jeans kirjoitti:

Nykyisillä hoitomuodoilla mulle näyttäisi siltä, että viruksen kuolleisuus on noin prosentin luokkaa jos sairaaloiden kapasiteetti riittää. Aluksi luku näyttää isommalta kun pahimmat tapaukset löydetään ja testataan ensimmäiseksi. Sen jälkeen kun saadaan lähes kaikki populaation tartunnat löydettyä ja testattua niin luku tippuu liian pieneksi. Tämän jälkeen kun kaikki tartuntatapaukset sairastavat viruksen loppuun niin luku nousee pikkuhiljaa. Näin on käynyt Etelä-Koreassa, jossa luku oli hetki sitten vielä jossain 0,7% hujakoilla mutta meni juuri yli prosentin. Etelä-Koreassa testataan todella laajasti esim. drive-through klinikoiden avulla eikä uusia tapauksia enää juurikaan löydy mikä indikoi sitä, että aikalailla kaikki tartuntatapaukset on löydetty.

Etelä-Korea on yksi ahkerimmista testaajista ja sielläkin on testattu alle 1% väestöstä.

Etelä-Koreassa on testattu 295 000 ihmistä. https://fortune.com/2020/03/19/coronavirus-south-korea-test-data/

Tämän mukaan 9.3 oli testattu 210 000 ihmistä. https://www.worldometers.info/coronavirus/covid-19-testing/

Viimeiseen 10 päivään olisi siis tehty 85 000 testiä. Jos oikein laskin niin näistä löyty worldometerin mukaan 1087 positiivista eli noin 1,3% oli positiivisia. En tiedä mitkä ovat olleet testiin pääsemisen kriteerit. Kyseisinä päivinä tehdyt testit ei toki kaikki näy saman aikajakson tuloksissa, mutta se tuskin muuttaa hirveästi mitään kun suurusluokka pysynee aika samoissa.

Islannissa on nyt koitettu testata satunnaisesti populaatiota ja noin 1% on löydetty positiivisia - otanta on vielä ikävä kyllä pieni https://grapevine.is/news/2020/03/15/first-results-of-general-populatio…

Jos Etelä-Korean koko populaatiossa olisi tuo 1% viruksen kantajia, niin se tekisi noin 500 000 kantajaa. Nyt on löydetty noin 8000 kantajaa. Jos totuus olisi välimaastossa ja Koreassa olisi nyt 80 000 kantajaa, niin silti kuolleisuus hoidettuna jäisi alle 0,1%.

Tällä hetkellä ei toki voida varmuudella vielä tietää mikä olisi tuo oikea kerroinluku millä nykyiset positiiviset testitulokset pitäisi eri maissa kertoa jotta saataisiin todellinen tartuntojen määrä. Mutta oletko näidenkin infojen jälkeen vielä samoilla linjoilla lukemissasi? Olen itse näiden lukujen jälkeen enemmänkin siellä THL:n arvioiden 0,1% kieppeillä. 

 

 

Näytä koko viesti