Honkarakenne -

Honkarakenteen kilpailija taitaa olla hetken aikaa poissa pelistä:

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4912554/Poliisi+tutkii+Vehasen+hirsitalotehtaan+tuotantohallin+paloa

Näytä koko viesti
Next Games -

Olen tässä parisen kuukautta katsellut Next Gamesin laitoja ja muutaman kerran saanut pienen swinginkin tehtyä. Oletuksena pelkästään uuden pelin julkaiseminen ja siihen liittyvä mahdollinen hype. Hieman ihmetyttää SEB:n käytös laidoilla, vaihto on toki vähäistä ja spreadit isoja, mutta päivästä toiseen toistuu sama; Joku myy pikku satsin suoraan laitaan ja heti perää SEB:n robo ostaa myyntilaidasta yhden kappaleen palauttaen kurssin ns. ylälaitaan. Mikä on tämän hyöty ja voiko tämä olla maksettu juttu vähän niin kuin eräänlainen markkinatakaus? Jotain tällaistahan voisi tarvita, jos yritys ostaisi omia osakkeitaan, jossa vaaditaan vaihtoa, mutta NG:n tapauksessa tästäkään ei ole kyse.

Näytä koko viesti
Lehto Group -
Daytrader kirjoitti:

 OP nosti tavoitehinnan tänään 17 euroon. Toivottavasti muusta syystä, kuin että omat meklarit voisivat lapata vielä enemmän lappua markkinalle.

Off topic, mutta pakko kysyä - Nyt kun Pohjola näyttää olevan myyntikärjessä ja vaihtoa on enemmän kuin pitkiin aikoihin, mikä on näkemyksesi - Tapahtuuko tämänlaista useastikkin Suomen markkinoilla? Tässä kai voi jo vähän hakea tukea korrelaatiolle kausaliteetillä...

Näytä koko viesti
Honkarakenne -
JV kirjoitti:

Montako hirsifirmaa Suomessa on, jotka pystyvät noin ison luokan projekteihin?

Kaippa vielä tämän kokoluokan projekteihin muutkin pystyy, tosin kilpailutuksessa ehdot tiputtavat pienimmät pois, joten montaa vaihtoehtoa ei jää. Se mikä antaa Honkarakenteelle suuren etumatkan näihin julkisen puolen projekteihin, on VTT:n terve talo sertifikaatti, joka siis Honkarakenteelta löytyy ainoana hirsitalovalmistajana. Viimeisen parin vuoden aikana kokemukseni mukaan kuntapäättäjät vaativat tämän sertifikaatin lähes poikkeuksetta mukaan kilpailutusehtoihin. 

Summa summarum: Vehmaalle tulossa hirsirakenteinen koulu, joka toteutetaan "Terve talo"- kriteerien mukaisesti - Honkarakenne on ainoa, joka tämän kriteerin pystyy täyttämään. Tuossa vielä linkki, jossa mainitaan rakennus toteutettavaksi "terve talona": http://seutusanomatvakka.fi/2017/10/04/vehmaan-yhtenaiskoulun-uudisrake…

Näytä koko viesti
Fortum -

En kyllä pysty allekirjoittamaan Fortumin verkkojen myynnin olevan vuosikymmenen businessmoka. Verkot + Hafslund myytiin n. 10 miljardilla. Nämä tuottivat vuosittain n. 500 miljoonaa käyttökatetta, joista kassavirraksi jäi verojen + investointien jälkeen n 150-200 miljoonaa. Eli Fortum koppasi kerralla n. 50-60 vuoden kassavirran itselleen.

Uudet investoinnit (Hafslundin osat, Duon ja Ekokem) maksoivat n. 1.7 miljardia ja kompensoivat jo yli puolet menetetystä kassavirrasta. Oliko nää nyt oikeesti huonoja kauppoja? 

"Sekin fakta puhuu Fortumia vastaan, että historiallisesti yhtiöillä ovat myynnit onnistuneet ostoja paremmin, toisin sanoen suurimmat bisnesmokat on tehty ostaessa jotain liiketoimintaa" . - Eikös Fortum juuri ole ollut myyntipuolella? Toki lisäostoja tulee, mutta noilla summilla on parempi miettiä ajan kanssa.

Toinen iltalehtien palstoilla pyöritelty asia, jota en ymmärrä ollenkaan, on verkkojen myynti ulkomaisille sijoittajille ja valitus siitä miten vähän ne maksavat veroja Suomeen. Oltaisiinko saatu sama summa kotimaisilta sijoittajilta, jotka joutuisivat maksamaan veroja tuotoista? Tässähän vain maksimoitiin kauppahinta ja jos olisi myyty kotimaisille, niin sitten olisi taas alkanut itku hyväveliverkostosta.

Paljon tässä on epävarmuustekijöitä, Venäjä, sähkön hinta, aurinko/tuulienergia yms. Itse uskon sähkön hinnan nousevan ja tarpeen kasvavan seuraavan 5 vuoden sisällä.

Näytä koko viesti
Defensiiviset osakkeet -

Oriola, Fortum, Lassila&Tikanoja

 

Oriola - Defensiivinen lääketukkuri, jonka ajureita ovat ikääntyvä väestö, kauneus&terveys trendi, alkava yhteistyö Keskon kanssa, ehkä apteekkisääntelyn purku tulevaisuudessa. Tämän kaltaisia yrityksiä on myös viime aikoina isot toimijat ostaneet Euroopassa pois, joten potentiaalinen yritysostokohde.

 

Fortum - Rahaa on ja sähköä kuluu tulevaisuudessa entistä enemmän. Sähkön hinnasta on sitten paha sanoa

 

L&T - Ajureina Sote, uusi jätelaki, kierrätys&uusiokäyttö trendinä. Nämä laput itseasiassa myin pois, koska negari ei pahemmin vaikuttanut kurssiin. Uskon osingon laskevan ensi vuonna ja mun mielestä johtoon ei voi täysin luottaa. Otan kyllä mieluusti takaisin halvemmalla.

 

Näitä kaikki kolmea oikeastaan yhdistää myös se, etteivät ne pelästy, jos seuraava hallitus on vihreä. Päinvastoin apteekkisääntely voisi purkautua, Fortum hyötyisi päästöoikeuksien kiristämisestä ja "sattumasähkön" suosimisesta ja L&T kaikenlaisesta jätteenkäsittely & kierrätyshömpästä

Näytä koko viesti
Brexit -

Jahas, nyt Boris ilmoitti ettei lähde pääministerikisaan mukaan. Cameronin jättämään miinaan ei ole mukava astua

Näytä koko viesti
Brexit -

Ilmaiseksi ei Britit EU:n taloushyötyjä saa. Saavat maksaa reippaasti kaupan avautumisesta ja joutuvat noudattamaan EU:n lainsäädäntöä tältä osin. Maksu toki pienempi, mitä EU:n jäsenmaksu, mutta virtaahan raha takaisin EU:sta erilaisten tukien muodossa.

Boris kyllä joutui löysään hirteen ja hyvin mielenkiintoista nähdä miten asiat etenee. Ihmettelen suuresti miksi haukkui EU-väen kokouksessa, loistava päänavaus tuleville kauppaneuvotteluille. Haukut kyllä osittain upposivatkin kohteisiinsa, mutta Kummelia siteeraten: "vaikka minä itse homo olisinkin, niin ei sitä minulle itselleni tarvitse kertoa" https://www.youtube.com/watch?v=3ijXg3-d1Uo

Näytä koko viesti
Brexit -

Yläikäraja olisi varsin tarpeellinen juttu, tai ainakin äänten painoarvon muutos. Toiset joutuvat näistä päätöksistä kärsimään hieman pitempään kun toiset. Vähän kuin heittäisi koko ämpärillisen saunan kiukaalle ja lähtisi samantien suihkuun, toisten jäädessä kärvistelemään lauteille. Toki olisi poliittinen itsemurha ehdottaa jotain tällaista.

Näistä asioista pitäisi päättää ihmisten, jotka niistä edes jotain ymmärtävät. Ennen äänestyskoppiin menoa tulisi jokaisen vastata kymmeneen yleiseen kysymykseen EU:sta, jos ei napsu 7/10 oikein, niin lipuke revitään. Olisi hyvä olla ymmärrys edes siitä mitä äänestettiin, ettei tarvitse seuraavana päivänä googlailla "what is EU"...

 

Näytä koko viesti
Sponda -
Aki kirjoitti:

Se oli esittelemäni toinen vaihtoehto. Toinen ja todennäköisempi vaihtoehto on, että Konstsamfundet merkitsee Forumin myynnistä saaduilla rahoillaan osakkeet ja sen omistusosuus Spondassa nousee. Tietysti jotkut muutkin instituutiot+jotkut hönöt merkitsevät myös. Kirjoitan tästä aiheesta muuten sunnuntaikolumnin, ellei muuta ilmene ja tuskin ilmenee. Tämä case pitää sisällään hyvin paljon opettavaista materiaalia.

Viimeisimmässä Arvopaperi lehdessä oli hyvä Tallimestarin kolumni aiheeseen liittyen. "Sponda joutuu järjestemään parisadan miljoonan annin rahoittaakseen kaupan. Konstsamfundet-vetoinen sijoitusyhtiö Palsk, joka on Spondan suurin omistaja pääseekin heti tuoreeltaan ostamaan takaisin Forumin kiinteistöä tuplatuotolla omaan myyntihintaansa nähden"

Näytä koko viesti