Usa Vaalit 2020 -

Tätä ei tainnut olla linkattuna vielä tänne. https://www.thegatewaypundit.com/2020/11/watch-ballot-count-watcher-des…

En tiedä jutun totuutta, mutta hurjaa jos totta puoliksikin.

Tämä video tulee mieleen myös https://www.youtube.com/watch?v=MA8a2g6tTp0. 

Mielellään kuulen debunkkauksia, ehkä näihin on joku järkevä syy

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

 Näistä tulikin hurjat vaalit!

Omista hypoteeseista näytti osuvan hyvin tuo systemaattinen pollaus virhe. Samoin korkea Republikaani turnout. 

Se mitä hiukan aliarvioin oli mail in ballots joiden avulla demokraatit saivat  todella hurjat turnout lukemat, vaikka vaalipäivänä äänestysinto ei niin kova ollut suhteessa republikaaneihin (mm. Wisconsin, Michigan, Pennsylvania). Saattaa auttaa viemään Bidenin jengin niukasti voittoon.

Vedoista hyvin osui kaikki republikaaniosavaltioiden betsit myös Senaatti betsit. Rust Belt betsit tietysti näyttää nyt huonolta ja samoin Trumpin voitto mahdollisuudet näyttää näin ollen huonommalta. 

Olisi toivonut kyllä landslidea jommalle kummalle osapuolelle. Paha myös kun venyy tulosten saaminen. Voi aiheuttaa levottomuuksiakin. 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Kovaa dataa florida. Hieman anekdoottisempaa sitten kun katsoo twitteriä ja Turnout biden vs Trump. Pollsterit käyttäneet yleensä vertailussa joko casea Trump ja Biden low turnout ja Trump ja Biden korkea turnout. Jos on korkea Trump turnout, mutta matalahko biden, niin on peli aika lailla selvä

Mutta selviää piakkoin, onko näin

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Uskon pennsylvanian menevän Trumpille yli 80 % todennäköisyydellä, paria muutakin reittiä pääsee 270, josta 90 % confidence.

Veikkaan 326 electoral college ääntä

Katsotaan miten käy

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Näkisin 90% todennäköisyyden Trumpin voitolle. Näin ollen 30 % rollista kiinni näillä kertoimilla. Turnout näyttäisi olevan kivasti Trumpin eduksi. Florida näyttää olevan jo aika varmuudella menossa Trumpille https://twitter.com/Wizard_Predicts/status/1323738395638665216

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Hauska kokeilla veikata Trumpin Electoral College äänimäärää niin veikataan: 326. Trump saa Rust beltin (myös Minnesota) sun beltin, nevadankin ja New Hampshiren.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Näihin polleihin liittyen tulee ehkä selventää.

Omat vetoni perustuvat siihen, että uskon olevan systemaattista biasia noissa polleissa keskimäärin Bidenin eduksi. + Uskon että vielä Trump Train efektiä + karrikoidusti sanoen efekti äänestää itsekkäästi alhaisempien verojen puolesta, mitä ei kehtaa ääneen sanoa itselleenkään (paikoissa missä saatu ihmiset tuntemaan, että Trumpin kannattaminen on paha asia).

Olettaen, että pollikeskiarvo on se totuus, niin silloin on tietysti hyvä lyödä Bideniä. Jos on yli pollin virhemarginaalin se keskiarvo, niin olettaisi olevan aika "locked". 

Itse oletan, että korjaamalla social desirability biasilla sekä koittamalla saada enemmän sampleen "working class rural" porukkaa, maantieto huomioon, niin vastaa paremmin todellisuutta. Esimerkiksi Trafalgar koittaa adjustoida noilla ja he ennustavat tällä hetkellä Trumpin voittoa. 

Kampanjoiden sisäiset pollit näyttävät myös hieman toisenlaista tarinaa, jos esimerkiksi siihen vuotoon on uskominen. Kampanjoiden visiitit myös eivät oikein käy kaikki järkeen jos uskoo massiiviseen biden johtoon. 

Trumpin rallien koko suhteessa Bidenin ralleihin on myös niin suuri että tätäkään ei voi mielestäni sivuuttaa. Jos äänestäjä ei jaksa mennä katsomaan Bideniä puhumassa, niin miksi jaksaisi sen paremmin äänestääkkään. BLM mielenosoituksiin hyvin porukka jaksoi osallistua, vaikka oli koronavaara. 

Epäilen, että etenkin monet nuoret jättävät pian äänestämättä Bideniä. 

Toisaalta epäilen, että Trumppi saa aivan kaikki äänestäjänsä liikkeelle + vetää mukanaan paljon ns. "low propensity" äänestäjää. 

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Jos tekee oletuksen että 538 sivun biden + 2 Floridassa on tosi, niin olettaisi silloin mielestäni kyllä nykyistä parempaa early voting saldoa, kun tiedetään että Republikaanit nyt enemmän vaalipäivänä vasta äänestävät ja demokraatit aiemmin. 

Independent pointin toi Nate Silver podcastissaan myös. Jotenkin tuntuu kun kuuntelee hänen podcastiaan että sattumalta valitsee näkökulmat jotka saa demokraattinäkökannan kuulostamaan paremmalta. Epäilen että on hieman false hope tuo independent asia Floridan suhteen, että kompensoisi täysin republikaanien vaalipäivän odotettavan etulyöntiaseman. Saa nähdä. 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Mielenkiintoisia betsejä joihin tuli laitettua on myös kombot, kuten Florida + Texas  + (Ohio muistaakseni).  (Unibetillä esimerkiksi ja betfairilla). Näihin tosin ei saa laitettua kuin vähän rahaa. Jos oletus siitä että Florida esim. voittaa, niin aika todennäköisesti sitten korreloi nuo muutkin. Kerroin sitten kuitenkin olevinaan riskiin nähden parempi. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Näyttää Florida aika hyvältä Trumpille early voting perusteella - https://twitter.com/PollWatch2020/status/1322624218224189441.

Tuolta voi myös katsoa early voting kehitystä: https://targetearly.targetsmart.com/ 

Laitoin lisää Betsiä Trumpille / eri osavaltiobetsejä (mm. Florida), näyttää sen verran houkuttelevilta kertoimet ja Trump on oman arvion mukaan viemässä nyt yli 50 % todennäköisyydellä koko vaalin, ei vain Floridaa. Tuli myös betsattua osavaltiobetsinä Michigania, uskon senkin menevän Pennsylvanian lisäksi Trumpille. Trumpilla sen verran iso push siellä rallien suhteen, että voi hieman avittaa. 

Näytä koko viesti