Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.8.2019 09.53

Jeans kirjoitti:

Siinä mielessä siis ihan hyvä uudistus entiseen, ettei ainakaan niille harvoille jää ylimääräistä edgeä, koska ovat päässeet käsiksi näihin epämääräisiin softiin.

 

Tais tosin mennä joku alle viikko, että youtubeen pomppas tällanen video: https://www.youtube.com/watch?v=z3qdW-6qkVc

Tosi vaikee kyllä keksii miten kukaan vois jäädä tollasen softan käytöstä partylle kiinni. Kolluusio on IMO kyllä kaikkein vaikein kysymys nettipokerissa. Jos on vaikka joku fiksu 10 hengen porukka, jotka hyppää aina samaan zoomipooliin (normipöydistä puhumattakaan), ja jakaa kipattuja kortteja vain tietyissä tilanteissa, niin tosta on varmaan aika vaikee myös jäädä kiinni ennen kuin pelien pyörittäjällä on todella iso otos ja nää kaverit on jo nostellu isoimman osan rolleista pois :D Sitten vaan uusia tilejä tekemään ja alusta. indecision

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 3.5.2019 12.50

https://www.youtube.com/watch?v=AWFjfYa28A0

Millaisia ajatuksia tällainen video herättää sussa liittyen tohon Tesla-keissiin? 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.2.2019 01.15

Jos ostan pienen satsin kryptoja Coinmotionissa, niin onko niitä ihan turvallista säilyttää siellä? Ainakin mainostavat, että voi myös säilyttää siellä. Tarkotuksena ois ostaa kaikkia noita neljää heidän myymäänsä kryptoa. Vai onnistuuko niiden säilytys jotenkin helposti omassa lompakossa vai pitäiskö olla jokaiselle kolikolle oma lompakko?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.2.2018 04.19

Jos haluaisi ostaa vaikka top 10 coineja jokaista 100 eurolla, niin onko tommonen edes mahdollista summien pienuuden(tai mahdollisten kulujen) takia ja kuinka vaikeaks menee? Pitääkö jokaiselle valuutalle olla oma lompakko? Vai voiko noita säilyttää ihan jossain coinbasessa mikä ilmeisesti on yksi luotetuimmista markkinapaikoista? Tai sitten jos haluaa ihan vaan vaikka Etherumia ostaa, niin riittääkö siihen tuo lompakko minkä pystyy ethereumin sivuilta lataamaan? Vai mitkä mahtaa olla ne tän hetken parhaat markkinapaikat ja lompakot?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.1.2018 02.00

Jeans kirjoitti:
Lue oppikirja makrotaloustieteestä.

Mitä opusta suosittelisit?

Näytä koko viesti
OP Sijoituspalvelu 50 - 15.1.2018 03.21

LongJohn kirjoitti:

Sijoitusvakuutuksen sisällä voi sijoituskohteen vaihtaa ilman, että kertyneestä tuotosta joutuu maksamaan veroja. 

Jos tuolta OP:ltä löytyisi matalakuluinen defensiivinen sijoitusvaihtoehto, niin antamillasi parametreillä sinun sijassasi miettisin kohteen vaihtoa ennemmin kuin verojen maksua.

 

Hmm, niin joo toi ei tullutkaan mieleen vaikka asian tiesinkin. Onko heittää mitään esimerkkejä defensiivisistä sijoitusvaihtoehdoista tai linkkejä hyville sivuille missä asiaan voisi perehtyä lisää? Aloittelevan sijoittajan mutu sanoo ensimmäisenä että tällä hetkellä olisi defensiivistä sijoittaa korkoihin, pitääkö paikkansa? cool

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 8.1.2018 03.51

Jeans kirjoitti:
 

Ainiin tää reikkikohta unohtui. En oo ite sen tarkemmin tutkinut mutta pienemmissä peleissä reikillä on varmasti suuri vaikutus tähän spottiin. Eli isosta blindista pitää kipata enemmän ja buttonilta samaa mieltä, että täyden potin avaus usein parempi jos saa vihun kippaamaan enemmän spotteja, jotka ovat hänen mielestään close koska ei ole tajunnut ottaa huomioon reikkiä. Monilta saattaa reikki unohtua laskuista kun on kattonut jonkun highstakes jyrän opetusvideoita ja koittaa defendata yhtä paljon isosta. Voisin kuvitella, että HEMistä/Pokertrackeristä saa kaivettua esille keskimääräisen rakemäärän kun btn avaa ja bb defendaa ja sit pitäisi ottaa huomioon, että käsi on sen verran valmiiksi negatiivinen EVssä verrattuna kippiin. Tämänkin vois salee viedä vielä pidemmälle ottamalla huomioon, että käsillä, joilla useammin joutuu floattaamaan flopilla, häviää enemmän rakea verrattuna johonkin 5443 fit-or-fold käsiin, mutta varmaan vaikutus niin marginaalinen et turhaa pilkunnussintaa.

 

Tarkistelin PT4:stä ja jos en nyt ihan vituralleen kattonu nii näyttäis et PLO200 peleissä oli rake 25bb/100 sillon kun oon defendannu BBvsBTN Open ja SB kippas välistä surprise Keskinmäärin rake on partypokerilla PLO200 peleissä noin 9,5bb/100. Eli jos kippaat nii häviit 100bb/100 ja jos maksat nii pitää biitata -75bb/100 laugh Ja sit viel rakeback mukaan laskuihin jos haluu tosi tarkasti.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 9.12.2017 10.21

Moi Jens,

Hauska nähdä, että säkin olit hämilläs noista plo labin jutuista. Itekin kävin ihmettelemässä ne kaikki läpi ja ihmettelin, että miten eri tavalla toi solveri pelaa verrattuna yleiseen populaatioon mun peleissä. Muutama kysymys mulla on joihin ois huikeeta saada vastaus sulta.

Jeans kirjoitti:

Kaikki avasivat myös huomattavasti pienemmällä koolla, kuin potilla. Siinä on imo järkeä, jos blindin kuuluu kipata niin paljon täyden potin avausta vastaan.

Voitko avata tätä lisää? Onko pointtina siis se, että avataan sama range(sanotaan vaikka 50%), mutta avataan 3,5bb sijaan vaikka 2,5bb jolloin hyödytään siitä että pelataan isomman SPR pottia ja hävitään vähemmän kipatessa 3bettiin? Ite pelailen pienempiä tasoja ja esim. plo200 peleissä rake on kuitenkin aika iso, joten oma intuitio sanoo et potin avaaminen ja näin ollen preflop foldequityn maksimointi on hyvä koska silloin ei makseta rakea. Vai tarkotitko tolla sitä, että jos joku maksaa sen 80-90% 3,5bb avaustakin vastaan, niin sitä vastaan on sama avata 2,5bb ja ottaa noi muut hyödyt talteen kun kippejä ei oo niin paljoo tulossa kuitenkaa. + vihu saattaa maksaa sitten vielä lightimmin 2,5x vs.

Kuinka tää kaikki info mitä solverista saadaan oikein siirtyy sitten reaalimaailmaan? Kaikki noi laskuthan on laskettu sillä oletuksella, että kaikki muutkin pelaajat siinä pöydässä pelaa optimaalisesti eli niillä kaikilla ois optimaaliset avaus, coldcall, 3bet ja sqz ranget. Semmosta tilannetta ei tuu käytännössä vastaan ikinä varmaan edes korkeimmilla tasoilla. Mitkä olisi sun vinkit siihen, että saisi näistä solverin esiin tuomista pointeista suurimman hyödyn irti? Ite en omista tarpeeks hyvää konetta, jolla pystyis tota ohjelmaa pyörittää, joten omia kalkulaatioita ei oikein pysty tekemään. 

Eikö tässä oo vaara, että kusee vähän omiin muroihinsa alkamalla pelata joitakin spotteja ton solverin ehdottamalla tavalla, vaikka tähän mennessä on pystynyt ne voitollisesti pelaamaan? Ensimmäisenä tulee mieleen joku bottom 20%-40% käsistä, jotka moni on varmaan voitollisesti defunnu BBvsBTN tähän asti. En tiiä kuulostaako kysymykset typeriltä, mutta näin small-mid stakes veturin silmissä tässä on paljon kysymysmerkkejä joihin ei oikein ite osaa vastata.

 

Itelle huikeimpia juttuja tossa oli varmasti se rangen kalibrointi sen mukaan mitä on tapahtunut aiemmin. Jos en väärin muista, niin sellasessa tilanteessa missä UTG avaa, UTG+1 maksaa ja CO maksaa, niin BTN maksaa enää vain 3.8% (!) rangesta. SQZ range oli sitten tossa jo jotain 6-9% ellen puhu ihan höpöjä. Nyt kun ajattelee niin tuntuu loogiselta, mutta sit kun kattoo mitä tahansa midstakes pöytääkin tällä hetkellä nii ei siellä tommosia asioita tapahdu. 

Jnandez puhu siinä myös, että SQZ ranget on aina laajempia kuin 3bet ranget solverissa, mikä ei varmaan myöskään oo kovin yleinen käytäntö tällä hetkellä. 

 

Osittain kyllä myös pelottaa että näinköhän jotkut jo pyörittää 24/7 pilvessä/super tietokoneella noita laskuja ja kuinka käsittämätön etu niillä on sitten kaikkiin muihin. Tosin edelleenkään en tiedä kuinka tosta solverista saa maksimaalisen hyödyn irti kun kukaan ei kuitenkaan pelaa silleen ku sen solverin oletuksena muut pelaajat pelaa.

 

ps. Huikee blogi yes

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 21.7.2017 12.12

1. Voiko sijoitusvakuutuksen voitoista vähentää osaketappioita? 

Omistan OP:n sijoitusvakuutuksen, josta olen nostanut pois kaikki sinne laittamani rahat, eli jäljellä on vain 16k voitot. Omistan myös Nokian osakkeita, jotka ovat tällä hetkellä -1700€ ja Outokummun osakkeita jotka ovat -2000€. Voisinko siis myydä sijoitusvakuutuksestani osuutta 3700 eurolla, jonka jälkeen myisin nokian ja outokummun osakkeet ja saisin vähenettyä sijoitusvakuutuksen luovutusvoitoista (3700) osakkeiden myyntitappiot (3700) ja näin ollen en maksaisi veroja?

2. Päteekö sijoitusvakuutukseen sama 1000 euron raja, että jos myyn sitä alle 1000 eurolla ja vuoden aikana ei ole mitään muita luovutuksia tehnyt niin tuon 1000e saa verottomana?

3. Jos molemmat ylläolevat kohdat pitävät paikkansa niin olisiko verotehokkain keino realisoida sijoitusvakuutuksen voitot se, että tänä vuonna teen kohdan 1 toimenpiteet ja sitten joka vuosi sen jälkeen myyn sillä vähän alle tonnilla tuota pois?

heart

Näytä koko viesti