Olet täällä

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 30.12.2017 06.20

Juu kyllähän käyttöluottoa saa, mutta se ei ehkä kovinkaan kauas kantava eikä kannattava sijoitus strategia. Lähinnä siis tarkoitin, että kuinka saa asuntolainan, asuntolainan marginaalilla ja korolla, ilman että olisi jokaiseen asuntoon antaa eri henkilötakauksia tai 30ke kiinteetä panttia. Ja vielä siten että lopulta olisi esimerkiksi 10kpl sijoitusasuntoja.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 30.12.2017 11.57

En viitsi avata aiheeseen uutta viestiketjua, mutta ehkä tämä sopii aiheeseen.

Olen saanut haalittua itselle nyt neljän vuoden aikana vaivoin kolme sijoitusasuntoa, jotka pyörivät kivasti omillaan. haluaisin kasvattaa asuntojen määrää reilusti suuremmaksi, mutta ongelmaksi muodostuu lainan saaminen. Paikkakunnalla jossa asun on erittäin suuri kysyntä vuokra-asunnoista, joten tyhjiä kuukausia ei ole ollut yhtään, ja tuotto on erittäin hyvä, joten henkilökohtaisesti pidän riskiä mitättömänä. 

Ongelmakseni muodostuu kuitenkin lainavakuudet. En ole rikas, vanhempani eivät todellakaan ole rikkaita, eivätkä he tai minä omista enempää pantattavaa. Toisin sanoen kaikki olemassa olevat henkilötakaukset ja pantattava omaisus on jo käytetty. 

Kysymykseen: Onko minulla huono suhde pankkiini, tai olenko mahdollisesti väärässä pankissa, vai saako teidän pankeista ilman kiinteetä panttia tai henkilötakausta sen puuttuvan 20%, jos asunto takaa 70% ja omarahoitus osuus on 10%? Ennen oli pankkien luottotakaukset ja ehkä liiankin lepsu linja, kun sijoitusasunnon sai 100% velkarahalla. Nykyisillä "pankkilailla" on linja muuttunut huomattavasti tiukemmaksi, mielestäni siinä on hyvääkin, mutta tulkitseeko minun pankkini ohjeistuksia turhan kriittisesti, kun joka kerta oletetaan, että löytyy se punainen velaton omakotitalo pantattavaski, eikä pankki ole mukana ottamassa riskejä.

Jep, tiedän että säästämällä 30% ostohinnasta, ei pantti ole ongelma, mutta duunarina 30k€ säästäminen vie vuosia, eikä meilläpäin ole niitä 60€ yksiöitä, joita monessa blogi-esimerkissä käytetään laugh

 

Näytä koko viesti