Privanet -

Näytti lupa lähtevän lopullisesti.

Erityisesti Finanssivalvonta näyttää paheksuvan nykyjohdon toimintaa eikä vuosien takaisten toimijoiden toimintaa, vaikka tässäkin keskustelussa aiemmin eräät profeetat ovat toisin yrittäneet urakalla väittää:
 

"Privanet ei myöskään ollut tunnistanut ja ehkäissyt liiketoimintaansa olennaisesti liittyviä eturistiriitatilanteita, kun se välitti arvopapereita emoyhtiönsä tai lähipiirinsä lukuun. Eturistiriitatilanteiden synnyttyä se ei kohdellut asiakkaitaan hyvän tavan mukaisesti ja antanut tietoja eturistiriitatilanteiden luonteesta tai syistä. Finanssivalvonta oli puuttunut vastaaviin laiminlyönteihin jo aiemmissa Privanet-konsernille antamissaan päätöksissä. Privanet ei ollut huomioinut sen emoyhtiön sijoitusomaisuuden arvostamiseen liittyviä puutteita sen vakavaraisuuteen liittyvien riskien hallinnassa. Lisäksi Finanssivalvonta havaitsi laiminlyöntejä Privanetin hallintomenettelyissä.

Finanssivalvonta katsoo, että asiamiehen asettamisella ei voida turvata Privanetin toimiluvan myöntämiselle säädettyjä olennaisia edellytyksiä. Näin ollen Privanetin toimiluvan peruuttaminen on oikeasuhtainen ja välttämätön toimi asiakkaansuojan ja finanssimarkkinoiden luottamuksen varmistamiseksi."

Yhdestä tuohon viittaavasta tapauksesta kirjoitti Kauppalehti 25.9.2019:

— Mininvestin toimitusjohtaja ja Privanetin hallituksen jäsen Kim Wiio pitää väärinä väitteitä siitä, että Privanet tai Euroclear olisivat toimineet asiattomasti suljettuille arvo-osuustileille jääneiden osakkeiden kaupoissa.

"Joku vääntää turhaa itkuvirttä."

Nyt kun on tutkittu eikä hutkittu, niin kyllä näyttää Kim Wiion ja Riku Lindsrömin toiminta erikoiselta, niin erikoiselta, että luvat lähti!

 

Koko Fivan tiedote:

https://www.finanssivalvonta.fi/tiedotteet-ja-julkaisut/lehdistotiedotteet/2021/finanssivalvonta-peruuttaa-privanet-securities-oyn-toimiluvan/

 

 

Näytä koko viesti
Privanet -

Privanet Group Oyj siirtää varsinaista yhtiökokoustaan:
https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/osakekurssit/16407730-privanet-group

Ote pörssitiedotteesta:

Yhtiö jatkaa vaihtoehtojen selvittämistä tytäryhtiönsä Privanet Securities Oy:n enemmistöomistajuudesta luopumiseksi 24.3.2021 julkaisemansa yhtiötiedotteen mukaisesti. Yhtiön tavoitteena on tuoda konkreettinen esitys järjestelyn toteuttamisesta varsinaisen yhtiökokouksen päätettäväksi. Kokouskutsun varsinaiseen yhtiökokoukseen toimitetaan osakeyhtiölain mukaisesti viimeistään kolme viikkoa ennen kokousta.

Yhteyshenkilöt

* Kim Wiio, Hallituksen puheenjohtaja, Privanet Group Oyj, +358 (0)44 567 8964, kim.wiio [at] privanet.fi (kim[dot]wiio[at]privanet[dot]fi)

Pyrkivät siis saamaan yhtiökokouksen päätettäväksi Privanet Securitieksen eli markkinapaikan, jonka maine on Pyysingin Aki mukaan hyvähkö (Akin kirjoitus tämän keskustelun sivulla 4) enemmistöomistuksesta luopumisen.

Itseä hieman mietityttää tuo maineen hyvyys ottaen huomioon pari Finanssivalvonnan antamaa päätöstä, jotka on olleet aika karua luettavaa Privanet Securitieksen vuosien 2018-2021 toimista, mutta tässä maassahan on mielipiteen vapaus ja jokainen saa olla mitä mieltä haluaa.

Markkinoiden mielipide tältä päivää näyttää olevan tällä hetkellä -14,29 %.

Saas nähdä miksi tämä kirjoitus nyt ylläpidon toimesta tuomitaan. Todetaanko, että ei liity Privanettiin tai on spämmäystä, kun kirjoitetaan yhtiön hetki sitten antamasta pörssitiedotteesta ja tämän päivän markkinoiden reaktioista. 
 

 

Näytä koko viesti
Privanet -

Privanetin kurssi jälleen kohti etelää. Market Cap 5,94M€. Toki mun makuun reilut 6M€ liikaa.

Varoitus ketjun jatkuvasta spämmäämisestä. -yp

Näytä koko viesti
Privanet -
A kirjoitti:

 

riko kirjoitti:

Voi hyvänen aika, että maa kantaa päällään hyväuskoista sakkia. No siksi varmaan Privanettiinkin on riittänyt sijoittajia ja niiden myymille masheille ja lapiksille.

Ihan sitä samaa ihtiään tuo koko läjä on. 

 

Mikäli saavat Privanet Securities Oy:n enemmistöosuuden myytyä, niin eiköhän se riitä näytöksi. Eivät muuten ole minulle tyrkyttäneet (tai en ainakaan muista) mitään Masheja tai Lapiksia, vaikka olin heidän listaamattomien kauppapaikan asiakas silloinkin. St1:stä yrittivät kyllä myydä. Mutta kuten sanoin, lähtökohtaisesti se on mulle aivan sama mitä konserni puuhaa kunhan Securities (eli se listaamattomien kauppapaikka) pysyy tarkoitukseensa toimivana.

Sen suhteen olet kyllä oikeassa, että selvästi konserni/emoyhtiö on käyttänyt Securities-tytäryhtiötään vääryksiensä toteuttamiseen. Ja tulevat varmaan tekemään niin jatkossakin, vaikka eivät omistaisikaan kyseistä firmaa. Toisaalta missä muuallakaan voisi myydä listaamattomia lafkoja?

Ei nyt yritetä pestä mustaa valkoiseksi. Finanssivalvonnan päätös keskittyy erityisesti Privanet Securitieksin toimintaan. Käy ilmi, kun lukee muutaman rivin Finanssivalvonnan tiedotteen alusta:

11.3.2021 09:30:01 EET | Finanssivalvonta | Sijoittajauutiset

Lehdistötiedote 11.3.2021

Finanssivalvonta on asettanut asiamiehen valvomaan Privanet Securities Oy:n toimintaa

Finanssivalvonta on asettanut asiamiehen valvomaan Privanet Securities Oy:n toimintaa 11.3.2021 alkaen. Asiamieheksi on asetettu asianajaja Anders Carlberg.

Finanssivalvonnasta annetun lain (878/2008) 29 §:n mukaan Finanssivalvonta voi asettaa asiamiehen valvomaan toimilupavalvottavan toimintaa muun muassa, jos toimilupavalvottavan asiain hoidossa on esiintynyt taitamattomuutta, varomattomuutta tai väärinkäytöksiä.

Sekä Privanet Groupissa, että Privanet Securitiksessa on ihan samoja kavereita päättäjänä Kim Wiio on toisessa hpj ja toisessa hallituksen jäsen, Riku Lindström toisessa tj ja toisessa hpj ja Tapio Raappana kummassakin tilintarkastaja. Heidän johdollaan on Finanssivalvonnan mukaan ollut yrityksen toiminnassa taitamattomuutta, varomattomuutta ja väärinkäytöksiä.

Se ettei sinulle ole tarjottu heidän toimestaan lapiksia, masheja tai muita vastaavia kertoo ehkä siitä, että saatat olla kokeneempi sijoittaja ja ovat ehkä aavistelleet, että et ostaisi moisia. Ongelma taitaa olla se, että näitä on myyty ei ammattimaisille riskejä täysin tiedostamattomille piensijoittajille lupauksilla isoista osingoista (Kauppalehden taannoinen uutinen) tilanteessa, jossa jokokelpoisia varoja ei ole ollut ja firma pahasti pakkasella.

 

Näytä koko viesti
Privanet -
A kirjoitti:

Omalle listaamattomien yhtiöiden kaupankäynnilleni on aivan se ja sama mitä Privanet Group touhuaa. Privanet Securities Oy, eli firma joka pyörittää Privanetin listaamattomien kauppapaikkaa, sen sijaan on kyllä toiminut varsin mainiosti ainakin minun kohdallani, myös silloin kun on tullut jotain haastavampaa selviteltävää. 

Tuossa pörssitiedotteessa on selvitetty syyt Privanet Securities Oy:n myyntihaluihin:

Päätöksen taustalla on 26.6.2021 voimaan tuleva EU:n sijoituspalveluyritysten vakavaraisuusasetus, joka rajoittaa sijoituspalveluyrityksen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön mahdollisuuksia omistaa muiden yhtiöiden osakkeita. Sijoituspalveluliiketoiminnan jatkaminen samassa konsernissa asetuksen mukaisesti edellyttäisi Yhtiön taserakenteeseen tehtäviä muutoksia, joiden Yhtiö ei katso olevan osakkeenomistajien edun mukaisia. Yhtiö arvioi, että jatkaminen konsernista riippumattomana yhtiönä olisi myös Privanet Securities Oy:n oman liiketoiminnan kannalta positiivinen muutos.

 Voihan se tietenkin olla, että Fivan asiamies on todennut, että Securities on ajettava alas tai sitten myytävä enemmistöosuus, mikäli haluavat pitää toimiluvan. Se on kyllä ihan mahdollista emoyhtiön/konsernin tekemien laittomuuksien ja muiden vääryyksien vuoksi. Toistaiseksi se on kuitenkin spekulointia. Tuo pörssitiedotteessa oleva syy kuulostaa ihan järkevältä ja totuudelliselta. Toisaalta oudon myöhään Privanet tästä aikeesta ilmoittaa.

Vaikka Securitiesin omistaakin Privanet Group tällä hetkellä, niin en nyt siltikään niputtaisi niitä samaksi toimijaksi. Vastaavasti jos samat omistajat omistavat kaksi eri yhtiötä, niin niiden yhtiöiden toiminta on silti lähtökohtaisesti erillään toisistaan.

Voi hyvänen aika, että maa kantaa päällään hyväuskoista sakkia. No siksi varmaan Privanettiinkin on riittänyt sijoittajia ja niiden myymille masheille ja lapiksille.

Ihan sitä samaa ihtiään tuo koko läjä on. 

Näytä koko viesti
KPY -

Savon Sanomissa juttua:

Privanet-sotkussa kyse vakavista ja laajoista laiminlyönneistä – Tutkinta pisti vauhtia KPY:n suunnitelmiin perustaa oma kauppapaikka

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/3995207

Toivottavasti KPY:lle saadaan uusi luotettava kauppapaikka!

Näytä koko viesti
Privanet -

Privanettiin liittyvää juttua Savon Sanomissa:

Privanet-sotkussa kyse vakavista ja laajoista laiminlyönneistä – Tutkinta pisti vauhtia KPY:n suunnitelmiin perustaa oma kauppapaikka

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/3995207

Näytä koko viesti
Privanet -
riko kirjoitti:

Privanetin kurssikäyrä näyttää kertovan mitä mieltä markkinat on heidän osaamattomasta ja hyvin kyseenalaisista toimintatavoista, joista Finanssivalvonta huomautti.

Silti hämmästyttää, että kuka tuota haluaa ostaa?

https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/osakekurssit/16407730-privanet-group

 

Tämän viestin jälkeen keskustelut piilotettiin ylläpidon toimesta. Voisiko ylläpito kertoa, että miten tämä viesti ei ole keskustelua Privanetista?
 

Näytä koko viesti
Privanet -
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

 

von Fyrckendahl kirjoitti:

Sijoitustieto Finland Oy on, tämän sivuston mukaan, useamman hengen omistama kaupallinen yritys, joka myy mainostilaa.

 

Kahvirahoja ne on kuitenkin kaikille (kolmelle) omistajalle. Tuskin yritystä pyöritetään täyspäiväissti kasvava pisness ja suuret pääomatulot mielessä (Aki voi vahvistaa tai kumota käsitykseni). Eiköhän mainostuloja haluta siksi, että tämän meille ilmaisen palvelun ylläpidon kulut saadaan peitettyä, joten tuskin on tarve ryhtyä käärmeöljykauppiaaksi tai hankkia eturistiriitoja. Taloustiedoistakin tämän voi myäs päätellä.

 

Mainostajat eivät vaikuta siihen mitä kirjoitan. Ja tämänkin voi sitten uskoa tai olla uskomatta.

 

Hyvä homma, että ei vaikuta!

Hassu homma, että juurikin tämä Privanet keskustelu katosi Sijoitustiedon etusivulta tänään päivällä. Eikä uusimmat illan aikana tulleet Akin ja von Fyrckendahlin kirjoituksetkaan ole sitä sinne nostaneet, vaikka muissa ketjuissa ei ole ollut kirjoituksia nimeksikään. No löytyipähän tämä linkki Akin toiseen ryhmään laittamasta keskustelusta. Saas nähdä jääkö tämäkin ilmaantumatta etusivun keskustelut kohtaan, jonka kautta on helpompi seurata mitä uusia on tullut.

Ketju palautetaan etusivulle kun se sisältää taas keskustelua itse yhtiöstä. Lisäksi arvelimme tavoitteeksesi nostaa ketjua tahallaan näkyviin turhilla viesteillä. -yp

Näytä koko viesti
Privanet -

Privanetin kurssikäyrä näyttää kertovan mitä mieltä markkinat on heidän osaamattomasta ja hyvin kyseenalaisista toimintatavoista, joista Finanssivalvonta huomautti.

Silti hämmästyttää, että kuka tuota haluaa ostaa?

https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/osakekurssit/16407730-privanet-group

Näytä koko viesti