Olet täällä

RikasErakko

RikasErakko

  • Liittynyt 10.9.2015
  • 8 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Citycon - 15.3.2019 13.37

Taloussanomien osinkokalenterin mukaan irtosi 14.3. Kurssi kuitenkin nousi. Myyntipaikka vai virhe osinkokalenterissa?

Huuhaa-Mulder - 13.1.2019 12.12

Älkää hyvät ihmiset tuhlatko aikaanne, tai ainakaan rahojanne tällaiseen humpuukiin. Intoa ja energiaa näyttää piisaavan - kanavoikaa se johonkin järkevään, niin voitte saavuttaa aika paljon.

Nordea - 4.1.2019 12.56

Tarkoititko tämän vuoden elokuuta vai tarkistetaanko indeksi kahden vuoden välein?

Nordnetin superrahasto - 25.10.2015 15.14

Mielenkiintoista. Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan sijoittavissa rahastoissa menee 0,25% valuutanvaihtoon, mutta Suomeen sijoittavassa sen pitäisi mielestäni olla tasan päätöskurssi. Minulla 7.10. Superrahasto Suomeen kk säästösopparilla sijoitus on toteutunut kurssilla 109,39 mutta en nyt äkkiseltään löytänyt paikkaa, mista tuon päivän päätöskurssin voisi tarkistaa. Täytykin ens kuun 5. päivä laittaa päätöskurssi ylös ja seurata millä kurssilla osto toteutuu. Hyvä nämä on tarkistaa, jotta tietää miten homma toimii.

Nordnetin superrahasto - 25.10.2015 10.49

Olen niihin jonkin verran tutustunut ja pidän oikein hyvänä vaihtoehtona. Itse olen suht. vainoharhainen sijoittaja (varsinkin monet etf:t haisee), mutta näistä en ole mitään ongelmaa löytänyt.

esavainen: Tuo häiritsi minuakin aluksi, joten selvitin asian. Kyseessä on fyysinen rahasto. Johdannaisia käytetään vain käteiskassan kattamiseen, mikä on ihan järkevää, jotta sekin raha tuottaa. Tämän ansiosta rahasto seuraa tarkemmin indeksiä. Johdannaisiin liittyvä riski on tässä tapauksessa merkityksetön, koska kyseessä on pelkkä käteiskassa.

Sinappikaasu: Itse päätin hajauttaa sijoitukseni niihin kaikkiin. (toki minulla on muitakin sijoituksia)

Rogue: ETF:ien tapauksessa Nordnet tekee ostot useassa erässä päivän aikana ja tasaa nämä niin, että jokainen kk säästäjä saa osakkeet samaan hintaan. Tämän takia hankintahinta ei ole sama kuin päivän päätöskurssi. Tämä ei suoranaisesti liity superrahastoihin, vaan kk säästöohjelmaan. Indeksirahastossa sen pitäisi olla päivän päätöskurssi. Täytyykin huvikseen, ottaa seurantaan - joskaan en usko että pankki huijaisi tässä - siitä jää nimittäin varmasti kiinni.

OilMagnate: Pidän itsesäni rationaalisena sijoittajana. Mielestäni rahastoa, jossa ei ole hallinnointipalkkioita, merkintä- tai luovutuspalkkiota, tulokseen sidoksissa olevia palkkiota, eikä mitään muutakaan palkkiota, voi hyvällä syyllä sanoa ilmaiseksi. Rahasto ei peri edes rahaston kaupankäynnistä aiheutuvia sisäisiä kuluja. Tuote on kiistatta täysin ilmainen. Se, että tuote on ilmainen ei tietenkään tarkoita, etteikö Nordnet tavoittelisi voittoa. Kyseessä on fiksu markkinointi, nytkin keskustelemme (=mainostamme) Nordnetiä tämän kuluttomuuden tiimoilta. Indeksirahaston pyörittäminen lienee automaattista, eikä aiheuta juurikaan kuluja. Kyseessä on sisäänheittotuote, ja jos käyttäjistä x% ostaa joskus muita rahastotuotteita tai osakkeita, ottaa vipua tms. niin homma on pankille kannattavaa. Aika simppeliä.

Sijoitustiedon kysymysketju - 25.9.2015 9.22

Kuluja on, mutta en sanoisi niitä piilotetuiksi. Ne on mielestäni varsin hyvin esillä Nordnetissä ja rahastoesitteissä.

Ilmaisella kk säästämsellä tarkoitetaan sitä, ettei Nordnet peri sinulta välityspalkkiota kun ostat osuuksia. Sen sijaan rahasto vähentää säännöllisesti pääomasta hallinointipalkkion. Hallinnointipalkkion suuruus näkyy Nordnetissa, sekä rahastoesitteessä. Rahastoesitteisiin kannattaa muutenkin tutustua huolellisesti ennen sijoittamista. Rahastoesitteisiin (yleensä pdf) löytyy linkit Nordnetistä. Hallinnointipalkkion lisäksi ETF:n tekemät osto- ja myyntitoimeksiannot aiheuttavat sisäisiä kuluja. Nordnetille joudut maksamaan välityspalkkion kun myyt osuuksiasi.

Fyysinen rahasto ostaa suoraan osakkeita ja synteettinen johdannaisia. Johdannaisia käyttävien kulut on pienemmät, mutta johdannaisiin liittyy riskejä (joiden merkitystä en osaa arvioida).

 

 

Fortum - 24.9.2015 14.37

Minua häiritsee ennen kaikkea se, että suursijoittajat myy ja piensijoittajat ostaa. Eskaloituvatko pakotteet koskemaan Fortumia tms. Nykyisillä mennään, lisää en arvaa ostaa.

Fortum - 17.9.2015 8.22