Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Leikkautin rasvapatin selästä pois, minkä seurauksena siihen tuli syvä monttu. Eli vaihtoehto patille voi olla reikä päässä. Toki pääkallon takia montusta ei varmaan tule yhtä syvä kuin selässä :)

Näytä koko viesti
Nordea -

Riskien hallinnan kannalta ymmärrän myynnit hyvin, mutta minua jäi hieman vaivaamaan ajatus siitä, että nyt on myyty viimeksi ostettuja ja ollaan omillaan.

Ainakin verotuksen kannaltahan myynnit menee FIFO, joten jos itse myisin nyt osan, niin kokisin kyllä realisoivani kurat ensimmäisistä ostoista, enkä tekeväni voittoa viimeisistä ostoista.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute -

Jos noi keskustelupalstan kelluvat videomainokset ovat tulleet jäädäkseen, tiedän ainakin yhden jolta loppuu tämän siten seuraaminen - sen verran ärsyttäviä ovat etenkin mobiilissa.

Näytä koko viesti
Citycon -

Taloussanomien osinkokalenterin mukaan irtosi 14.3. Kurssi kuitenkin nousi. Myyntipaikka vai virhe osinkokalenterissa?

Näytä koko viesti
Huuhaa-Mulder -

Älkää hyvät ihmiset tuhlatko aikaanne, tai ainakaan rahojanne tällaiseen humpuukiin. Intoa ja energiaa näyttää piisaavan - kanavoikaa se johonkin järkevään, niin voitte saavuttaa aika paljon.

Näytä koko viesti
Nordea -

Tarkoititko tämän vuoden elokuuta vai tarkistetaanko indeksi kahden vuoden välein?

Näytä koko viesti
Nordnetin superrahasto -

Mielenkiintoista. Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan sijoittavissa rahastoissa menee 0,25% valuutanvaihtoon, mutta Suomeen sijoittavassa sen pitäisi mielestäni olla tasan päätöskurssi. Minulla 7.10. Superrahasto Suomeen kk säästösopparilla sijoitus on toteutunut kurssilla 109,39 mutta en nyt äkkiseltään löytänyt paikkaa, mista tuon päivän päätöskurssin voisi tarkistaa. Täytykin ens kuun 5. päivä laittaa päätöskurssi ylös ja seurata millä kurssilla osto toteutuu. Hyvä nämä on tarkistaa, jotta tietää miten homma toimii.

Näytä koko viesti
Nordnetin superrahasto -

Olen niihin jonkin verran tutustunut ja pidän oikein hyvänä vaihtoehtona. Itse olen suht. vainoharhainen sijoittaja (varsinkin monet etf:t haisee), mutta näistä en ole mitään ongelmaa löytänyt.

esavainen: Tuo häiritsi minuakin aluksi, joten selvitin asian. Kyseessä on fyysinen rahasto. Johdannaisia käytetään vain käteiskassan kattamiseen, mikä on ihan järkevää, jotta sekin raha tuottaa. Tämän ansiosta rahasto seuraa tarkemmin indeksiä. Johdannaisiin liittyvä riski on tässä tapauksessa merkityksetön, koska kyseessä on pelkkä käteiskassa.

Sinappikaasu: Itse päätin hajauttaa sijoitukseni niihin kaikkiin. (toki minulla on muitakin sijoituksia)

Rogue: ETF:ien tapauksessa Nordnet tekee ostot useassa erässä päivän aikana ja tasaa nämä niin, että jokainen kk säästäjä saa osakkeet samaan hintaan. Tämän takia hankintahinta ei ole sama kuin päivän päätöskurssi. Tämä ei suoranaisesti liity superrahastoihin, vaan kk säästöohjelmaan. Indeksirahastossa sen pitäisi olla päivän päätöskurssi. Täytyykin huvikseen, ottaa seurantaan - joskaan en usko että pankki huijaisi tässä - siitä jää nimittäin varmasti kiinni.

OilMagnate: Pidän itsesäni rationaalisena sijoittajana. Mielestäni rahastoa, jossa ei ole hallinnointipalkkioita, merkintä- tai luovutuspalkkiota, tulokseen sidoksissa olevia palkkiota, eikä mitään muutakaan palkkiota, voi hyvällä syyllä sanoa ilmaiseksi. Rahasto ei peri edes rahaston kaupankäynnistä aiheutuvia sisäisiä kuluja. Tuote on kiistatta täysin ilmainen. Se, että tuote on ilmainen ei tietenkään tarkoita, etteikö Nordnet tavoittelisi voittoa. Kyseessä on fiksu markkinointi, nytkin keskustelemme (=mainostamme) Nordnetiä tämän kuluttomuuden tiimoilta. Indeksirahaston pyörittäminen lienee automaattista, eikä aiheuta juurikaan kuluja. Kyseessä on sisäänheittotuote, ja jos käyttäjistä x% ostaa joskus muita rahastotuotteita tai osakkeita, ottaa vipua tms. niin homma on pankille kannattavaa. Aika simppeliä.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Kuluja on, mutta en sanoisi niitä piilotetuiksi. Ne on mielestäni varsin hyvin esillä Nordnetissä ja rahastoesitteissä.

Ilmaisella kk säästämsellä tarkoitetaan sitä, ettei Nordnet peri sinulta välityspalkkiota kun ostat osuuksia. Sen sijaan rahasto vähentää säännöllisesti pääomasta hallinointipalkkion. Hallinnointipalkkion suuruus näkyy Nordnetissa, sekä rahastoesitteessä. Rahastoesitteisiin kannattaa muutenkin tutustua huolellisesti ennen sijoittamista. Rahastoesitteisiin (yleensä pdf) löytyy linkit Nordnetistä. Hallinnointipalkkion lisäksi ETF:n tekemät osto- ja myyntitoimeksiannot aiheuttavat sisäisiä kuluja. Nordnetille joudut maksamaan välityspalkkion kun myyt osuuksiasi.

Fyysinen rahasto ostaa suoraan osakkeita ja synteettinen johdannaisia. Johdannaisia käyttävien kulut on pienemmät, mutta johdannaisiin liittyy riskejä (joiden merkitystä en osaa arvioida).

 

 

Näytä koko viesti
Fortum -

Minua häiritsee ennen kaikkea se, että suursijoittajat myy ja piensijoittajat ostaa. Eskaloituvatko pakotteet koskemaan Fortumia tms. Nykyisillä mennään, lisää en arvaa ostaa.

Näytä koko viesti