Olet täällä

Mielenkiintoisia pienyhtiöitä maailmalla - 8.3.2021 02.20

Tourn International AB - Vaikuttajamarkkinointiin erikoistunut yritys Ruotsista. Tourn.co

Mielenkiintoinen firma osui silmään viime viikolla. Tuli kannattavaksi tänä vuonna. Liikevaihto ollut kasvusuunnassa jo useita vuosia. Velaton yhtiö. PE Ratio 5.2x.

Yrityksellä on ns. MCN (multi channel network) eli kerää Youtubettajia omaan verkkoon ja hoitaa / auttaa heitä omassa bisneksessään. Nappaa siivun tuloista.

Toteuttaa myös some / influencer markkinointikampanjoita yrityksille (esim. Nelly). 

Todella tarkkaa analyysia en ole saanut tehtyä. Ostin tätä ihan pienen siivun 14,40sek hinnassa, koska tämän hetkinen hinta näyttää edulliselta ja firma on mielenkiintoinen. Vaikuttajamarkkinointi näyttää kuitenkin kasvavan koko ajan ja muita vastaavia listattuja yrityksiä pohjoismaissa ei ilmeisesti ole?

Lisää keskustelua Avanzassa. Mielipiteitä ja ajatuksia saa heittää. Jokainen tekee omat tutkinnat ja tämä ei ole sijoitussuositus.

Näytä koko viesti
Mielenkiintoisia pienyhtiöitä maailmalla - 25.2.2021 12.19

Speqta liidien generointiin ja markkinointiin erikoistunut firma Ruotsista. Toimii pääasiallisesti taloudellisten tuotteiden ja kuluttajahyödykkeiden markkinoinnin parissa. First North listalla.

P/E: 10,7, PEG Ratio: 4.4, PB Ratio: 1,1

Osa yrityksen tuotteista ja yhteistöistä:

- Mainostustekniikka Bidbrain. Kehityksessä oleva työkalu Google Shopping mainoksien hintatarjousten optimointiin. Tarkoitus tuoda säästöjä ja tehokkuutta yritysten Google Shopping Mainoksien hintatarjouksiin ja budjetointiin. Tilauspalvelu. https://bidbrain.com/

- Taloudellisten tuotteiden (sähkösopimukset, luottokortit ja lainat) vertailuyhteistyö Aller Median (Dagbladet.no) kanssa. Ruotsissa myös suosittu Expressen Låneguiden rahoitustuotteiden vertailusivusto.

- Yhteistyö Sanoma Median kanssa. Hoitaa Ilta-Sanomien alennuskoodi sivustojen ylläpidon.

- Vinklubben.se Viiniklubi sivusto/palvelu, joka auttaa yhdistämään viinien maahantuojat ja kuluttajat.

- 2020 Speqta osti Suomen kenties suurimman lainavertailusivusto Rahalaitoksen.

Q4 vaikutti hyvältä. Luvut kasvoivat myös osaksi Rahalaitoksen hankkimisen johdosta. Q4 Raportin yhteenveto.

  • Revenues increased by 62% to KSEK 44 611 (27 463).
  • EBITDA profit increased by 544% to KSEK 26 650 (4 136), a margin of 60% (15). Adjusted EBITDA increased by 53% to KSEK 6 330 (4 136), a margin of 14% (15).

Mielestäni melko kiinnostava firma johon olen sijoittanut itse 4,5 sek hinnoissa. Mielestäni vastaavien yritysten hintoihin verrattaessa Speqtan osakkeen hinnassa on mahdollisesti kasvuvaraa. Jokaisen tulee kuitenkin tehdä omat taustatyöt ja tämä postaus ei tietenkään ole minkäänlainen sijoitussuositus.

Yritys tuntuu olevan vielä melko tuntematon, esimerkiksi Sharevillessä vain noin 200 jäsenellä on tätä salkussa. Shareville-omistajien määrä on kuitenkin melkein kaksinkertaistunut reilussa kuukaudessa.

Huomattavaa: Speqtan kaksi omistajaa joutuivat myymään omistuksiaan melko huomattavasti tammikuussa 2021 maksaakseen ottamiaan yrityslainoja. https://speqta.com/en/press-releases/speqtas-founders-sell-parts-of-thei...

 

 

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 18.2.2021 06.53

Komiaa meininkiä Raketechiltä, tänään +13%. Tuli napattua tammikuun lopussa 11 sek hintaan, kun yllättäen SimplyWallSt -palvelussa näin sen ja vaikutti olevan tosi halpa. Myös täällä foorumilla tuli se nimi vastaan ja meinasin vielä lisätä, mutta lisäys jäi nyt kuitenkin tekemättä.

Sijoitustiedosta bongasin myös nyt Gaming Innovation Groupin, joka on ollut ennenkin kiikarissa, mutta en huomannut, että he olivat muuttaneet koko liiketoimintansa erilaiseksi (mielestäni parempaan suuntaan). Tästä syystä nappasin nyt pienesti mukaan. 

Catena Mediaa mietin nyt kovasti, jos nappaisin sen kyytiin. Ihan vain siitä syystä, että ovat jenkkihommaan panostaneet. Mietityttää vain, että onko heidän koko jenkkitoiminta vain AskGamblerin varassa, vai paljon muitakin sivuja? Onko näkemystä Catenasta täällä foorumilla? Kannattaako vain kiertää kaukaa?

Näytä koko viesti