Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 16.3.2020 10.27

Sampoa tullut tankattua @26 ja @22. Laitoin seuraavan toimeksiannon @19. Kivasti jo turskaa sisässä, mutta onneksi vielä jonkun verran ammuksia jäljellä. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 12.3.2020 01.54

Rupesin pitkästä aikaa indeksisijoittajasta spekulantiksi ja nappasin tänään Metsoa @22.00 ja Sampoa @30.00. Laitoin toimarit alunperin pitkinä pohjaonkina sisään ja en oikeasti ajatellut, että nappaavat noin viikossa. Pitänee laittaa uudet jonnekkin 10% alemmaksi. 

Näytä koko viesti
Arvo-osuustili asuntolainan vakuutena - Pantin vapautuminen? - 18.4.2018 04.44

Yksi mahdollisuus on, että otat kaksi lainaa joista toisessa panttina asunto ja toisessa salkku. Sovit ensimmäiseen, joka siis niin iso kun pankki vaan antaa asunnolle vakuusarvoa, lyhennysvapaan siksi aikaa kun maksat jälkimmäisen pois. Näin sinun ei tarvitse vääntää pankin kanssa soppareiden sanamuodoista ja lopputulos suunnilleen tuo mitä haet.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 1.7.2016 07.00

Brexit dipistä maanataina ostetut Cargotecit (34,01 -> 35,99), Nordeat (7,25 -> 7,615) ja Amerit (23,80 -> 24,91) myyty ke-pe. 

Näytä koko viesti
Brexit - 30.6.2016 04.17

Salkku nimeltä Wanda kirjoitti:

 

Pyry wrote:

 

Aika vaikea kuvitella Brittien päätyvän tälläiseen samat maksut muttei valtaa tyyppiseen järjestelyyn.

 

 

Aika vaikea kuvitella EU:n suostuvan mihinkään paljoakaan parempaan järjestelyyn. Jokaisen maan pitää kuitenkin brittien kanssa sopimus hyväksyä ja paljon paljon on haluja olla päästämättä vapaamatkustajia mukaan tai innostaa seuraavia maita eroamaan. Siksi briteistä on vähän pakko tehdä jonkunlainen esimerkki. Kuitenkin briteillä on vielä enemmän menetettävää, jos eivät pääse mukaan yhteismarkkinoille.

Vaikka olisikin kaikille paras, niin en usko että Brittien itsetunto kuitenkaan kestää Norjan mallia, koska EU jäsenmaksut ja vapaan liikkuvuuden rajoittaminen niin isossa osassa Brexit kampanjaa. Kanadan malli voisi olla todennäköisempi https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unionin_ja_Kanadan_vapaakauppasop.... Ainakin 20% antaisin sillekkin, että esim. Skotlantiverukkeella luistavat koko Brexitistä.

Näytä koko viesti
Brexit - 30.6.2016 11.50

Ihan ilmaiseksi Norja ei EU:n kanssa operoi vaan maksaa EU:lle suunnilleen saman kuin EU-nettomaksut olisi jäsenenä. Lisäksi Norja joutuu noudattamaan suurinta osaa EU-lainsäädännöstä vaikkei niihin mitään päätäntävaltaa olekkaan. Kalastus ja maatalaous kai oleellisimmat asiat, jotka rajattu pois niiden sopimuksesta, joten niissä EU-maihin verrattuna oleellisesti kansallista päätäntävaltaa.

Lähteenä ylläolevaan mm. http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/norja%20paaministeri%20brexit-51826

Aika vaikea kuvitella Brittien päätyvän tälläiseen samat maksut muttei valtaa tyyppiseen järjestelyyn. Jotenkin mulla sellainen perstuntuma, että Briteissä nyt vaan kuumeisesti etsitään ratkaisua lakaista koko Brexit kunniallisesti maton alle, kun mitään järkevää tapaa erota ei vaan yksinkertaisesti ole ja kun lisäksi uhkana koko kuningaskunnan hajoaminen käsiin.

EDIT: Jaahs tulikin paljon vastauksia jo AAA:lle kirjoittaessa.

Näytä koko viesti
Technopolis - 21.1.2016 09.46

Oma kokemus on, että koodausfirmoissa somen / virtual presense tyyppisten sovellusten kautta viestittelevällä teameillä ei ole kilpailukykyetua fyysisesti samassa tilassa työskentelevälle teamille vielä pitkään aikaan. Jatkuva epämuodollinen kommunikointi kun vaan luo lisäarvoa. Lisäksi työntekijöistä kilpaillaan nykyjään myös ihan tiloihin liittyvillä asioilla. Eli kenellä on firman sisällä mukavimmat kahvilat, pelivehkeet ym. Nämäkin vaatii sitten toimistoihin lisätilaa. Muissa toimistohommissa PP:n ja Jeansin arviot ovat varmaan ihan oikeita.

Itse olen lisäillyt Technopolista viime aikoina lähinnä siitä syystä, että Keith valitteli viime yhtiökokouksessa kuinka Espoo on vaikein markkina ja joka päivä parkkipaikkaa etsiessäni ja lounasta jonottaessa ei jää epäselväksi kuinka täysiä ainakin nämä Espoon "ongelmalliset" Innopolit ovat. Jos vaikemmilla markkinoilla pärjätään näin hyvin, niin olen mutuillut että todenäköisesti noilla helpoimmillain menee hyvin.

Näytä koko viesti
sijoitusvinkkejä aloittelevalle sijoittajalle - 22.11.2015 09.46

Paljolti TEP1S:n kanssa samoilla linjoilla.

Mielestäni sijoitussalkkusi suurin ongelma ei mielestäni ole OP tuotto-osuudet. Tuo 3,75% "korko-tuotto" kuitenkin ihan mukiinmenevä, kun eletään nollakorkojen aikaa ja korkojen noustessa luulisi OP:n tuottojen ja siten myös jakovaran nousevan.  

Sen sijaan Osuuspankin maltillinen yhdistelmärahasto joka on suurin sijoituksesi on kuluitaan aika rapea, eli tuotto-odotuksesi nousee ainakin 1% vuodessa, jos vaihdat sen esim. Seligsonin indeksirahastoihin. Tai jos OP:n bonukset menee hyötykäyttöön ei ne OP:n indeksirahastot itseasiassa paljon kalliimpia ole. Nordnetilta saa  kuluiltaan ilmaisia indeksirahastoja Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan markkinoille, mutta näillä hajautus jää mielestäni aika suppeaksi. 

Osakkeita yhdistelmärahastossasi on n. 50% ja käteistä ja korkoja saman verran. Eli jos haluat saman riskiprofilin, niin laitat puolet summasta osakerahastoihin (esim. Seligson Eurooppa, Amerkikka, Aasia) ja puolet johonkin muuhun "vähemmän riskiseen". Itse ehkä pitäisin puolet käteisenä (tai Seligson AAA) odottamassa erikoistilanteita ja toisen puolen laittaisin normaalikorkoja riskisempiin kiinteistö (esim. VNQ, VNQI REIT rahastot) ja etu-oiketettujen osakeiden (esim. PFF) ETF:n. Toki nämäkin laskee korkojen noustessa, mutta vähemmän kuin korko-rahastot koska koron nousun aiheuttavat fundamentit periatteessa myös nostavat näiden arvoa.

HUOM!: PFF ja VNQ sijoitukset ovat pitkälti dollareissa, joten jos noihin päädyt, niin EUR / USD muutokset voi aiheuttaa isonkin osan tuotosta / tappiosta.  

Näytä koko viesti
Vakuutuskuori sijoitustuotteena - 7.7.2015 01.11

hauturi kirjoitti:

Eli kun omistaminen on piilotettu kuoreen, syntyy vähemmän spekulaatiota?

No, voihan se olla, mutta oikeastihan spekulaatiota pitäisi syntyä nimenomaan siinä tapauksessa. Tosin ei välttämättä turhaa.

Olen ihan samaa mieltä, että totta kai piilottelun pitäisi aiheuttaa enemmän spekulaatiota. Nykymaailmassa taitaa kuitenkin käydä toisin, sillä aika nopsaan tuo vakuutus mediassa käsiteltiin ja hyvin vähän tuntui oppositiokin siihen tarttuvan.

Joku iso Nordea potti aiheuttaisi mun näppituntumalla ihan erilaistä mölyä joka käänteessä.

Näytä koko viesti
Vakuutuskuori sijoitustuotteena - 6.7.2015 08.07

Hyvä kolumni ja täyttä asiaa. Sipilän puolesta on kyllä sanottava, että hänelle kuori lienee ihan viisas ja harkittu valinta. Kasvollinen omistaminen kun synnytäisi vaan joka käänteessä turhaa spekulaatiota omien sijoitustensa suosimisesta.

Näytä koko viesti