Citycon -

Lehtopöllö wrote:

Cycling Moose wrote:

Se mitä itse toivoisin, on parempaa viestintää piensijoittajien suuntaan. Viestintää voi vaikkapa peilata Sampoon, jonka edustajat vastailevat kilpailevalla sijoittajapalstalla ja jonka IR-blogissa asioita väännetään rautalangasta sijoittajille. Minimitoiveena on, että jos tilanteet muuttuvat nopeasti ja tehdään täyskäännös aiemmin viestitettyyn, niin asia myös perustellaan selkeästi ja perusteellisesti.

Suunnattua antia seurannut kurssilasku on sinänsä mielenkiintoinen ilmiö: kurssihan laski enemmän kuin mitä lukujen perusteella olisi ehkä voinut olettaa ja kurssi hakeutui nimenomaan antihinnan tietämille.

Tässä on kaksi pointtia joihin haluaisin tarttua. 

Toinen on tuo osakkeen hinta ennen antia, suunnattu anti ja nyt kurssi antihinnan alapuolella. Kuulee sanottavan, että jos on pahoittanut mielensä suunnatusta annista, niin sen kuin ostaa osaketta pörssistä ja saa halvemmalla kuin mitä sitä annissa annettiin. Onhan se niinkin, mutta mielestäni ei olisi ollut liikaa vaadittu pörssiyhtiöltä, ettei olisi jouduttu tilanteeseen, missä suunnattu osakeanti oli välttämätön. Olisi alunperin mietitty Kistan ostaminen ja pääomanpalautukset sen mukaan, että luottoluokitus ei ole vaarassa! Nyt ensin poltettiin rahaa niin paljon, että luottoluokitus meinasi pudota ja sitten oltiin pakotettu tekemään osakeanti. Ei se minua osakkeenomistajana paljon lämmitä, että saan osaketta osakeantia halvemmalla, kun yhtiön johto on ensin hölmöillyt kurssin ATL tasoille. 

Toinen kohta Cityconissa on tuo sisäpiiri ja tiedottaminen. Cityconia seuraa 6 analyytikkoa, mutta itselläni ei ole pääsyä yhdenkään raportteihin. Vara Research kerää konsensusdataa, mutta tällä hetkellä heidän tietonsa on yli 3 kuukautta vanhaa! Eli ollaan hyvin pitkälti yhtiön oman tiedottamisen varassa. Yhtiön tiedottamista voi taas peilata näihin 1) Ball hehkuttaa joka raportti kuin fantsusti menee ja kurssi vetää ATL. Myös suunnattu osakeanti, mikä romahdutti kurssin, oli valtava menestys ja nyt menee hienosti... 2) Yhtiö juuri kertoi ettei osakeanneista ole ollut edes puhetta ja sellainen tehtiin loppuun saakka kahden viikon kuluessa. Eli yhtiön omaan tiedottamiseen ei voi luottaa juuri ollenkaan. 

Cityconia ajaa yksi mies mielensä mukaan ja tähän pääsee halutessaan osakkaaksi, mutta Cityconiin pääsee vain "kyytiin". Pääomistaja käyttää melkein rajatonta valtaa ja päätöksiä rajoittaa vain laki. No minkä ihmeen takia minäkin omistan tällaisesta yhtiöstä osakkeita, oletus on ollut yhtiön pääomistajan ja johdon kyky luoda arvoa opportunistisesti. Kiinteistöistä tulee vuokratuloja koko ajan ja niitä jaetaan pääomanpalautuksina, mutta se varsinainen mahdollisuus on allokoida opportunistisesti pääomaa: divestoidaan kiinteistöjä edes lähelle kirjanpitoarvoja ja käytetään vapautunut pääoma ostamalla omia osakkeita selvällä alennuksella tai edes vähennetään velkoja ostamalla velkoja alennuksella. Ideassa on nyt pari ongelmaa, ensinnäkin pitäisi uskaltaa luottaa johdon sanomiseen ja toisekseen pitäisi luottaa johdon kykyyn tehdä oikeita asioita, nyt on luotto molempia kohtaan koetuksella. 

Erittäin hyviä kommentteja molemmat.

Kiteyttää täysin myös omat ajatukseni, joiden pohjalta päädyin myymään omistukseni.

Tällä hetkellä sijoittajilta vaaditaan luottoa yrityksen johtoon ehkä enemmän kuin koskaan. Vitutti arvailla annin julkistuksen jälkeen sen todellista syytä. Vaikea käsittää miksei faktoja avattu heti samalla tarkkuudella, kuin CFO:n seuraavana päivänä Kauppalehdelle antamassa haastattelussa. 

Vaikka nyt saisin myymäni osakkeet halvemmalla takaisin ja näyttäisi ainakin pahin myyntipaine rauhoittuneen, lisäksi annille löytyi huonoista syistä se vähiten huono, niin ostointo on hieman kateissa. 
Päällimmäiset syyt siihen on kärsinyt luotto toimitusjohtajan puheisiin ja talousjohtajan sekoilut Kistan vaikutuksesta luottoluokitukseen.

Näytä koko viesti
Valmet -

On spekuloitu, että Solidium jatkaisi osakemyyntejä ja Valmet voisi olla seuraavien exitien joukossa. 
En osaa sanoa innostaisiko tuollainen arvuuttelu joitain tahoja avaamaan shortteja.

Näytä koko viesti
Citycon -

En keksi muita JÄRKEVIÄ syitä tälle, kuin:

-esiin noussut omistaja-arvoa luova mahdollisuus järjestellä velkoja nopealla aikataululla

-akuutti uhka luottoluokituksen laskulle (Juha Variksen kommentti X:ssä), mikä tietysti vaikeuttaisi jatkossa velkojen uudelleenjärjestelyä. 

Annista kertyvä summa on mitätön suhteutettuna koko velkaan. 

Lisäksi on sitten tietysti mahdollisuus johonkin erikoiseen koijaukseen, mikä tuhoaa omistaja-arvoa. Tämä ei nähdäkseni ole pääomistajankaan etu pidemmän päälle.

Näytä koko viesti
Citycon -

Tämä sama lauseke löytyy myös aiempien vuosien yhtiökokouspöytäkirjoista (2020 asti jaksoin selata), sillä erotuksella että 20 sekä 21 osakemäärä oli 10mkpl ja 22 sekä 23 30mkpl.

Näytä koko viesti
Citycon -

Pieni Cityconia sivuava nyanssi ilmeni NoHo:n webcastista. Noho uudistaa Hanko(sushi)-konseptiaan, aiemmat kivijalassa sijaitsevat liikepaikat suljetaan ja uusi Hanko Aasia-konsepti keskittyy kauppakeskuksiin.

Näytä koko viesti
Citycon -

OP hilaa tavoitehinnan alemmas ja ennakoi 10% laskua kiinteistökannan arvoon. Lisäksi pelottelee vuosien 2024 ja 2025 osingosta luopumisella, mikäli divestoinnit viivästyvät.

Kuva poistettu.

Näytä koko viesti
Citycon -

Kiitos vastauksista. Vahvistaa omaa näkemystä sen osalta, ettei minulta ole jäänyt huomaamatta jotakin uutta esiin noussutta riskiä tai epävarmuustekijää. 

Siinä määrin mietitytti kuitenkin, että jätin tänään khattaamatta. Toki loppuhuutokaupan perusteella huomenna pääsee taas ostoksille alemmilta tasoilta.

Näytä koko viesti
Citycon -

Kellään ideoita miksi Citycon jatkaa yhdettätätoista päivää laskutrendissä samalla lähentyen 10y alhaisimpia tasoja?

Taannoisesta hybridin vaihdosta myyntipainetta ?

Odotuksia korkojen laskusta on siirretty keväältä kesälle, muttei kait sen pitäisi olla ihan niin dramaattista, kun kohtuullinen yksimielisyys vallitsee, että korkohuippu on takana.

Lähinnä tässä peilaan tilannetta lokakuun kurssipohjiin, että onko sen jälkeen jokin muuttunut niin, että on syytä hinnoitella osaketta matalemmille tasoille.

Tänään saatiin tietää että Lippulaivan ravintolatarjonta kasvaa, joten kai niissä ostoskeskuksissa väkeäkin vielä käy. 

 

Näytä koko viesti
Avidly -

Adelis aloitti ostotarjouksen tänään, kuulun joukkoon omistajia, jotka eivät ole tyytyväisiä tarjottuun hintaan.

Toki preemio näyttää hyvältä, mutta kuten Acumen edellä on maininnut, lähitulevaisuudessa Avidlylla näkymien perusteella  olisi niin sanotusti latu auki. 

Suuri määrä omistajia on jo sitoutunut ostotarjoukseen, minä aion nyt odotella vielä päätökseni kanssa.

Kuinka sijoitustietolaiset omistajat aikovat toimia? Lähinnä mietityttää, että onko tässä vielä mahdollisuuksia ostohinnan korotukseen.

 

Aki-Petteri Pilli

Näytä koko viesti