Olet täällä

Koronavarmat firmat / osakkeet - 29.3.2020 05.19

hauturi kirjoitti:

Lannoitefirmoista toteaisin, että monesta maasta (ml. Suomi) on todettu, että maataloutta uhkaa kausityöläispula - satoa ei saada nostettua. Ja jos valmiiksi tiedetään, että satoa ei saada ylös, ei välttämättä myöskään istuteta ja/tai lannoiteta.

Käsipareja tarvitaan lähinnä marjatiloilla yms. Niiden peltoala ja täten lannoitemäärä on lähes häviävän pieni osa kokonaisuudesta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.3.2020 12.10

kaikkipunaselle kirjoitti:

"Toki talous on jo saatu aika hyvin kuralle": Hmm. Jos rokote syntyisi ja saataisi jakeluun pian, olisiko se talous nyt loppujen lopuksi niin kauhean kuralla? Kysyn siis vilpittömästi. Pörssithän palaisi normaaliin suht pian, yrityksissä olisi otettu takapakkia alle kuukauden ajalta, tukipaketeilla ja lainoilla homma rokkaavan. Kyllä itse, että vasta jos nykyinen tilanne kestää yli 2 kk, alkaa sakata ja pahasti.

On aika paljon pienempiä firmoja ja kotitalouksia jotka elävät kädestä suuhun. Jo yhden kuukauden katko tulovirtaan potkii korttitalon nurkkaa. Vaikka noille saataisiin valtiontakausta tms. niin silti osa kuolee velkataakan alle.

Lisäksi on optimistista odottaa että tästä selvitään kuukaudessa. Parhaimmassakin tapauksessa menee pitkälle kesään ennenkuin tilanne täysin normalisoituu (IMHO). Voi vaan kuvitella mitä tämä tarkoittaa esim. matkailulle.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.3.2020 10.16

Oligopoliko kirjoitti:

Jenkeissä rokotellaan jo: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/jennifer-43-oli-ensimmainen-terve-ko...

Osaako joku sanoa

a) Miten todennäköisesti tuosta vaiheesta joudutaan vielä ottamaan takapakkia ja palaamaan piirustuspöydälle?

b) Jos oletetaan että kaikki menee hyvin, miten kauan tuosta vaiheesta kestää siihen että rokotetta voidaan voidaan alkaa tuottamaan isompia määriä?

c) Miten kauan tuotannon skaalaus kestää?

Jos tuollainen saadaan nopeasti markkinoille niin pelin henki muuttuu kerralla aika radikaalisti, toki talous on jo saatu aika hyvin kuralle.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.3.2020 11.04

En ole pro Tesla, enemmänkin neutraali tai jopa hiukan karhu. Totuus on kuitenkin se että samoin kuin Applen tuotteita, Tesloja hypetetään tietyissä piireissä suuresti, eikä pikkujuttujen* silloin anneta pilata tunnelmaa. Ihan hyvä että hype ei mene läpi kaikkialla vaan esimerkiksi luotettavuus nähdään tärkeänä asiana.

*kuten vaikkapa huono luotettavuus ja hurjat korjauskustannukset

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.3.2020 04.43

Varmasti kilpailu kiristyy, mutta Teslassa on brändinä aika paljon yhteneväisyyksiä Appleen. Tekniset ominaisuudet jäävät jalkoihin kun brändi on vahva, silloin tuotteita ei juurikaan vertailla, vaan merkki on selvä jo kauppaan mennessä ja ainoat avoimet kysymykset liittyvät spekseihin. Autojahan ostetaan kuitenkin paljon tunteella, vaikka melkein jokainen haluaa perustella muille että nyt tuli tehtyä järkivalinta.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.3.2020 04.11

DeJargon kirjoitti:

DAX30 hyppäs ihan samalla lailla n. klo 14.00. Tiedä sitten mikä näitä pomppuja tekee... käyrä on liki 1:1 Teslan kurssin nousukäyrän kanssa.

Jep, taitaa vaan botit potkia palloa. Eipä noita perusteitakaan isommalle shorttien myynnille taitaisi olla kun nousua on ollut vain pari päivää ja tuskin niin isosti shortteja on otettu juuri tästä kuopasta.

Teslan osake on tarjonnut menneinä viikkoina kyllä hyvää viihdettä, josta on jopa jäänyt vähän voitolle, vaikka on sekaan sopinut kyllä huonojakin betsejä. (Ja kyllä, tiedostan että tämä on jokseenkin rulettiin verrattavissa olevaa hommaa - pidän panokseni pienenä.) Olen jopa hiukan innostunut treidaamisesta, pitäisi varmaan opiskella enemmän TA:ta ja treidaamista noin yleensä.

Ja kiitokset Junakselle lisätiedoista, on tullut ehkä liian laiskasti katsottua Tesla-uutisia kun on ajatellut että Teslan kohdalla pörssi elää omaa elämäänsä.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.3.2020 02.16

Short squeeze tuoksahtaa, tai sitten se olen vain minä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.2.2020 10.34

En ole mikään Trump-fani - kaukana siitä, mutta kyseessä on huono viestintä ja tahallinen väärinymmärtäminen. Trump puolustautui median kritiikiltä sen osalta että hallinto ei olisi tehnyt tarpeeksi/suhtautunut vakavasti asiaan.

Hänen puolustukseksi todettakoon että kyllä sielä on otettu aika hyvin etukenoa tilanteeseen, vaikka ei se nyt tässä kohtaa hirmuisesti pelasta. Pandemia taitaa näillä tiedoilla olla väistämätön ja Manhattanillakin vedetään maski naamalla muutaman viikon aikajänteellä.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.2.2020 12.11

Klaava tuli, eli laskee vielä. Oli pakko osallistua tähän hedelmäpeliin pienellä shortilla (osto @ $757).

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.2.2020 12.10

-

Näytä koko viesti