Sijoitusasunnon myynti isolla tappiolla - mitä huomioitava -

Ei ole vankkaa kokemusta asuntosijoittamisesta eli varauksella vastauksiin, mutta vastaillaan nyt jotain, jos vaikka itsekin oppisi samalla jotain. 
 

Yhtiölainat oli tuloutettu, niin ei lisätä hankintamenoon. Olet niitä jo saanut vähentää pääomaverotuksessa ja loput lainaosuudet jäisi myydessä uuden omistajan eduksi.

Sama mielestäni itsemaksetussa pintaremontissa, jos tehty vuokra-aikana vähennetään vuokratuloista, jos ennen niin saa varmaankin lisätä hankintamenoon.

Olen tuon Hurun nordnet jakson joskus kuunnellut, muistaakseni ihan opettavainen ja kuuntelemisen arvoinen. Noihin rahoitusosuuksien maksimointiin/vivuttamiseen kyllä liittyy riskejä ja ei kaikilla ole halua/tarvetta tai ehkä, jos 40v haluaa eläkkeelle, mulla tuo on jo menetetty.

Näytä koko viesti
KPY -
Jäky678 kirjoitti:

Kuten Aki vastailikin, Nordnettiin helposti onnistuu. Mandantum Traderissa ei listaamattomien säilytys onnistu.

Mikäli olet Nordnetin Private Bankingin tai Active Traderin  piirissä, on siellä noiden KPY:n osuuksien säilytys edullisinta (ei 2,5e/osakelaji kulua), jos taas et ole ja omistat/uskot että tulet omistamaan muitakin listaamattomia, on säilytys edullisempaa muissa pankeissa, kuten esim Danskella.

Nordnetin osalta lisäisin, että Suomen osakesäästäjien jäsenillä listaamattomien säilytys on ilmainen eli n. 35€ jäsenmaksulla saa ainakin toistaiseksi vastinetta. 

Näytä koko viesti
Miten innostuit sijoittamisesta? -

Kirjoitetaan nyt ensimmäinen viesti foorumille, seurattua sivusta tätä on tullut jo viitisen vuotta eli kiitoksia hyvästä foorumista.

Ensimmäiset osakkeet sain alaikäisenä 80- luvun lopulla palkintona jostain kilpailusta, 5 kpl KOP osakkeita. Näistä muistaisin, että olisi pitänyt avata arvo-osuustili pankkiin tai jotain vastaavaa ja siitä olisi tullut lähes tulottomalle aika paljon kuluja, joten niitä ei tullut silloin "rekisteröityä".

Seuraava kokemus osakkeista oli, kun isä olisi myynyt Satakunnan puhelimen osakkeet pois jollekin lehti-ilmoittelijalle 90-luvun lopulla. Olisiko ollut hintatarjous 3500mk/100 osaketta. Mitään en osakkeista ymmärtänyt, mutta epäilin ettei nuo hyväntekijöitä ole ja maksoin niistä isälle saman summan. Silloin varmaan avasin arvo-osuustilin nykyiseen Danske bankiin ja "Hautasin" osakkeet sinne. Nykyäänhän tuo on Finda.

KOP:n osakkeista jossain vaiheessa kyselin ja ne olisi vaihtunut yhteen tai kahteen Nordeaan ja kulut olisi ollut isommat kuin hyödyt. Osakekirjatkin saattaa olla kadonneet, olisi voinut vaikka kehystää tauluksi. 
 

Sitten menikin pitkä aika. 2012 alkuvuonna, kun asuntolainat oli maksettu, huomasin, että rahaa on jäänyt säästöönkin. Aloin etsimään tietoa sijoittamisesta, osakkeiden ostamista olin pitänyt aina vaan rikkaiden harrastuksena ja rahastosäästämisestä oli mielikuva, että pankit on huijareita ja vie kaikki tuotot kuluihin (olihan tuo osittain oikein, mutta onhan niitä muitakin vaihtoehtoja). Ensimmäiset sijoitukset tein Seligsonin rahastoihin ja samana vuonna tuli tehtyä ensimmäiset osakeostot Fortum ja UPM. 
 

Tästä se innostus sitten lähti, nykyään tulee markkinoita seurattua lähes päivittäin. Noin puolet sijoituksista on rahastoissa, ETF:ssä ja toinen puolikas suorissa osakesijoituksissa. Jälkikäteen harmittaa vaan ettei tullut aloittaneeksi aikaisemmin, kyllä sitä jotain olisi sivuun pystynyt laittamaan ja oliko niillä velkojen maksullakaan niin kiire.

 

 

Näytä koko viesti