Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.11.2017 01.43

Pidän epätodennäköisenä, että splitit olisivat kovin merkittävä asia bitcoinin tämän syksyn kurssinousussa. Viimeisimmän splitin jälkeen kurssi on noussut vahvasti, eikä splitattuja bitcoin goldeja ole vielä edes saatavilla. Isompia vaikuttumia hinnannousuun ovat bitcoinin kasvava positiivinen mediahuomio ja yhä isompien instituutioiden osallistuminen bitcoin-talouteen. Hinta nousee kysynnän kasvaessa, kun bitcoinien omistajat eivät noususta huolimatta halua luopua bitcoineistaan. 

Bitcoin on luonteeltaan spekulatiivinen sitä ei käy kiistäminen. Volatiliteettikin on korkea, mutta kuitenkin vähentynyt vuosien myötä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 30.10.2017 04.03

Bitcoin jakautui toisen kerran 25.10. Ennen jakautumista nähtiin kurssinousu. Todennäköiseti monet muita kryptovaluuttoja omistavat siirsivät sijoitusvarojaan bitcoiniin hyötyäkseen jakautumisesta (näin toimin itsekin). Kuten kauppalehden uutisessa todettiin jakautumisen jälkeen bitcoinin arvo tipahti hieman, mikä oli varsin odotettavaa. Nyt ollaan kuitenkin taas +500 dollaria jakautumista edeltävän hinnan yläpuolella. Vaikutus kurssiin oli siis aika vähäinen ja hetkellinen. Bitcoin goldia ei sen sijaan ole vielä saatu toimimaan käytännössä ja arvostus tällä hetkellä on vain 2% bitcoinista.

Bitcoinin jakautumisia tullaan näkemään myös jatkossa. Bitcoin vaihtopalvelut antavat yleensä haarautuneen uuden valuutan omistukset asiakkailleen jonkinlaisella viiveellä. Suomalaisella Coinmotionilla on ensisijaisena ratkaisuna maksaa asiakkaille haarautuneiden kolikkojen arvosta bitcoineja. Tällä vältetään tarve rakentaa tukea uudelle kryptovaluutalle. Tämä helpottaa myös bitcoin sijoittajan salkunhallintaa, kun ei tarvitse ruveta myymään haarautunutta virtuaalivaluuttaa voidakseen muuttaa ne euroiksi tai bitcoineiksi.

Jakaantumisten taustalla voi olla ideologisia syitä tai tavoite tehdä nopeasti rahaa. Bitcoin Cashin luojat saivat valuutalleen elokuussa hetkellisesti hyvän arvostuksen ja saattoivat tehdä projektillaan kohtalaisesti rahaa, mikäli omistivat paljon bitcoinia. Jakaantumisissa jokainen bitcoinien omistaja saa yhtä paljon myös uutta valuuttaa, joten ne hyödyttävät jokaista bitcoinien omistajaa. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.10.2017 12.07

Kannattaa näitä arvoennusteita tehdessä huomioida kolikkojen kokonaismäärä. Ripplejä on tällä hetkellä 38 miljardia. Jos arvo nousisi 100 dollariin kappaleelta, niin Ripplen markkina-arvon pitäisi olla 4 triljoonaa (4000 miljardia) eli noin 30x koko kryptovaluuttamarkkinan nykyarvo. Arvonnousulle on toki potentiaalia ja voi olla ihan hyvä strategia holdata noita ripplejä vuoteen 2024. Jos arvo nousee edes kymppiin kappaleelta, niin olet silti tehnyt hyvät rahat :)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.10.2017 11.58

SegWit on päivitys, joka mahdollistaa bitcoin-verkon tehokkaamman toiminnan. Käyttäjähyötynä nopeammat ja edullisemmat siirrot. SegWitin ansiosta bitcoin-verkon päälle voidaan kehittää myös nimensä mukaisesti salamannopeat ja erittäin edulliset siirrot mahdollistava salamaverkko.

Tässä kattavampi selonteko SegWitistä: https://bittiraha.fi/content/segregated-witness-selkokielella

Näytä koko viesti