Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tämä, että onko bitcoinin ja ethereumin huono L1 skaalautuvuus ominaisuus vai ongelma on iso ja mielipiteitä jakava aihe. Lohkoketjujen L1-käytön kannalta se on mielestäni varsin yksiselitteisesti ongelma. Seuraan myös Justin Bonsin tiliä, joten hänen esittämänsä kritiikki on tuttua.

L2 ratkaisut tottakai parantavat skaalautuvuutta, mutta niiden hyödyntämiseen liittyy paljon kitkatekijöitä. Olen itse hieman ihmeissäni siitä, että molempien ketjujen osalta L1 skaalautuvuuden parantamista ei nähdä nykyisin korkean prioriteetin kehityskohteina. Pidän kuitenkin kohtuullisen todennäköisenä, että asiasta tullaan käymään vielä keskustelua molempien lohkoketjujen osalta enkä näe mitenkään mahdottomana, että bitcoininkin lohkokokoa vielä joskus kasvatettaisiin. Sen osalta pääasiallinen perustelu 1MB-lohkokoolle on verkon mahdollisimman suuri hajautuneisuus solmujen määrässä. Monet tuntemani solmujen pyörittäjät ovat sanoneet, että lohkokoon kasvattaminen kahteen megatavuun ei olisi heille mikään ongelma. Pidän mahdollisena, että tällainen lohkokoon kasvatus ei heikentäisi hajautuneisuutta merkittävästi. Asiassa on varmasti muitakin puolia ja Ethereumin osalta osaan ottaa huonommin kantaa. Joka tapauksessa kalliit L1 siirrot rajoittavat verkkojen käyttöä, vaikka sen kuinka kuvailisi tarkoitukselliseksi ominaisuudeksi.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Kiitos palautteista ja hyvistä huomioista. Tosiaan tuo muotoilu käyttäjien siirtymästä ETH->SOL ei ollut täsmällinen. Sen sijaan Ethereumin ruuhkautuminen pitää paikkansa ja lisää Solanan houkuttelevuutta. Eilen kävi kaasumaksut taas yli 50 dollarissa eli kallista on heti, kun verkon aktiivisuus piristyy.

Ei ollut tuolla fomotuksen jarruttelukommentilla tarkoitus vähätellä Solanan potentiaalia. Enemmän se oli sellainen muistutus, että ei välttämättä kannata vaihdella noususuhdanteessa alttipositioita aina siihen coiniin, mikä on juuri noussut voimakkaasti. Valitsin nostoihin Solanan ja Chainlinkin hyvien nousuprosenttien lisäksi sen takia, että näen molemmissa projekteissa potentiaalia ja hyvät edellytykset siihen, että ne nousevat lähitulevaisuudessa muuta markkinaa enemmän.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Hyvä huomio tuo ennustetun Merge-päivän muuttuminen. Tim Beikon heinäkuussa viimeisen testiverkon päivityksen onnistumisen jälkeen tekemä ehdotus oli tosiaan 19. syyskuuta, mutta tällä hetkellä linkkaamasi laskuri ennustaa 13. päivää syyskuuta.

Steikkauksen mahdollistaminen Ethereumille ja joillekin muillekin valuutoille Coinmotionissa on tarkastelussa. Tällä hetkellä tarjoamme 2% vuosikorkoa Ethereumille korkotilipalvelun kautta ja syyskuun alussa alkavalla määräaikaiskorkotilijaksolla 2,75% vuosikorkoa. Steikkauksen avulla tuottoja voidaan saada hilattua ylöspäin, joten sen mahdollistaminen on kyllä intresseissämme.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Pidän epätodennäköisenä, että splitit olisivat kovin merkittävä asia bitcoinin tämän syksyn kurssinousussa. Viimeisimmän splitin jälkeen kurssi on noussut vahvasti, eikä splitattuja bitcoin goldeja ole vielä edes saatavilla. Isompia vaikuttumia hinnannousuun ovat bitcoinin kasvava positiivinen mediahuomio ja yhä isompien instituutioiden osallistuminen bitcoin-talouteen. Hinta nousee kysynnän kasvaessa, kun bitcoinien omistajat eivät noususta huolimatta halua luopua bitcoineistaan. 

Bitcoin on luonteeltaan spekulatiivinen sitä ei käy kiistäminen. Volatiliteettikin on korkea, mutta kuitenkin vähentynyt vuosien myötä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Bitcoin jakautui toisen kerran 25.10. Ennen jakautumista nähtiin kurssinousu. Todennäköiseti monet muita kryptovaluuttoja omistavat siirsivät sijoitusvarojaan bitcoiniin hyötyäkseen jakautumisesta (näin toimin itsekin). Kuten kauppalehden uutisessa todettiin jakautumisen jälkeen bitcoinin arvo tipahti hieman, mikä oli varsin odotettavaa. Nyt ollaan kuitenkin taas +500 dollaria jakautumista edeltävän hinnan yläpuolella. Vaikutus kurssiin oli siis aika vähäinen ja hetkellinen. Bitcoin goldia ei sen sijaan ole vielä saatu toimimaan käytännössä ja arvostus tällä hetkellä on vain 2% bitcoinista.

Bitcoinin jakautumisia tullaan näkemään myös jatkossa. Bitcoin vaihtopalvelut antavat yleensä haarautuneen uuden valuutan omistukset asiakkailleen jonkinlaisella viiveellä. Suomalaisella Coinmotionilla on ensisijaisena ratkaisuna maksaa asiakkaille haarautuneiden kolikkojen arvosta bitcoineja. Tällä vältetään tarve rakentaa tukea uudelle kryptovaluutalle. Tämä helpottaa myös bitcoin sijoittajan salkunhallintaa, kun ei tarvitse ruveta myymään haarautunutta virtuaalivaluuttaa voidakseen muuttaa ne euroiksi tai bitcoineiksi.

Jakaantumisten taustalla voi olla ideologisia syitä tai tavoite tehdä nopeasti rahaa. Bitcoin Cashin luojat saivat valuutalleen elokuussa hetkellisesti hyvän arvostuksen ja saattoivat tehdä projektillaan kohtalaisesti rahaa, mikäli omistivat paljon bitcoinia. Jakaantumisissa jokainen bitcoinien omistaja saa yhtä paljon myös uutta valuuttaa, joten ne hyödyttävät jokaista bitcoinien omistajaa. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Kannattaa näitä arvoennusteita tehdessä huomioida kolikkojen kokonaismäärä. Ripplejä on tällä hetkellä 38 miljardia. Jos arvo nousisi 100 dollariin kappaleelta, niin Ripplen markkina-arvon pitäisi olla 4 triljoonaa (4000 miljardia) eli noin 30x koko kryptovaluuttamarkkinan nykyarvo. Arvonnousulle on toki potentiaalia ja voi olla ihan hyvä strategia holdata noita ripplejä vuoteen 2024. Jos arvo nousee edes kymppiin kappaleelta, niin olet silti tehnyt hyvät rahat :)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

SegWit on päivitys, joka mahdollistaa bitcoin-verkon tehokkaamman toiminnan. Käyttäjähyötynä nopeammat ja edullisemmat siirrot. SegWitin ansiosta bitcoin-verkon päälle voidaan kehittää myös nimensä mukaisesti salamannopeat ja erittäin edulliset siirrot mahdollistava salamaverkko.

Tässä kattavampi selonteko SegWitistä: https://bittiraha.fi/content/segregated-witness-selkokielella

Näytä koko viesti