Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Doug Polkin coincentral ja youtube-kanava nähdäkseni pyrkivät juuri tähän.

coincentral.com

Näytä koko viesti
Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? -

Suurin harhasi on se, että luulet saavasi 250k sisään yhteen lyöntiin, kun todellisuudessa puhutaan ehkä satasista. Toki voit sen ison betsin käydä lyömässä johonkin ison vaihdon kohteeseen, mutta mitä sitten kun sekin kosahtaa.

Puhut tenniksestä niin kuin se olisi parempi vaihtoehto kuin kruunaklaava, vaikka asia on juuri päinvastoin. Jos saat kertoimen 2 tai yli tennispisteestä, niin kyseessä ei ole flippi ellei sinulla ole parempaa tietoa kuin pelintarjoajalla. Sillä ei ole merkitystä jos datasi mukaan pisteet menevät pitkässä juoksussa 50-50 (mikä on järjetön väittämä sinällään). Se vaan tarkoittaa, että pelinjärjestäjä tarjoaa ko. markkinalle enemmän <2 kuin >2 kertoimia. Vaikka kokonaismarkkina olisi keskimäärin flipissä, niin yli kahden kohteet eivät ole.

Netistä löytyy paljon asiaa martingalesta. Hommasi kusahtaa juuri siihen mihin martingale teoriassa kusahtaa. Toimii niin kauan kunnes ei enää toimikaan.

 

Näytä koko viesti
Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? -

Eli yksinkertainen ratkaisusi on ollut näiden miljoonien ammattilaisten silmien alla koko ajan, eikä kukaan ole sitä huomannut. Tässä kohtaa pitäisi hälytyskellojen lyödä.

Sinua on kohdeltu täällä hyvin helläkätisesti järjettömiin väittämiisi peilaten.

Tietämättä koko kuningasideaasi tiedän jo luultavasti mihin viimeistään kaatuu. Nimittäin siihen, että vedonlyöntiä tarjoavat yritykset saavat valita asiakkaansa ja näin myös hyvin tehokkaasti tekevät.

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Tesla on saanut melkoisen hypen päälle Model 3:n myötä. Ennakkotilauksia on tullut muutamassa päivässä lähes 12 miljardin dollarin edestä, eli yli kaksi kertaa viime vuoden liikevaihdon verran.

Petteriltä lukisin mieluusti päivitettyä analyysiä, ja miksei muiltakin asiaan perehtyneiltä. Tuon auton saatan ostaa, mutta mitenkäs osake?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
Jeans kirjoitti:

Oon tajunnut olevani täysin kaupunki-ihminen ja kokoajan vahvistuu fiilis, etten Suomessa voisi asua missään muualla kuin Helsingin keskustassa. Oon jotenkin alkanut enemmän ja enemmän fiilistelemään suuria moderneja pilvenpiirtäjäkeskuksia kuten Miamin Downtownia. 

Ootko miettinyt Kalasatamaan nousevia torneja? Penthouse 35. kerroksessa ja pari megaa oli pyynti. Ei ihan keskustaa, mutta koko kaupunki (ja pari muutakin) näkynee ikkunoista. :)

Aika samat kelat murderista. Sairainta tuo nuoremman jannun kohtalo, mikään muu kuin pakotettu tunnustus ei viittaa mitenkään siihen, että kaveri olisi edes ollut paikalla.

Näytä koko viesti
Suominen -

1,08

Täähän onkin ihan kiva osake, kiitos Jens! :)

Näytä koko viesti
Suominen -
AB oy kirjoitti:

Jos CFO ei sitä tiedä, niin se on täysi katastrofi, mutta mehän ei tiedetä oliko CFO siellä. Ja vaikka CFO olisi siellä ja tietäisi, niin ei välttämättä lähde korjaamaan Kopolaa, ettei TJ menetä kasvojaan siinä ja tässä.

Multa meni valitettavasti ihan ohi, että CFO oli paikalla (googlen kuvahaun perusteella oli paikalla). Olisin käynyt juttelemassa tilaisuuden jälkeen, kun ei itse tilaisuudessa halunnut avata suutansa. Ymmärrettävää toki, ettei lähde toimaria julkisesti suolaamaan.

Näytä koko viesti
Suominen -

Ruisleipä ja kahvit jäivät tämän reissun saldoksi. Aika paljon kerrattiin vuosikertomuksesta tuttuja asioita. Tässä nyt jotain pointteja:

 

- Globaalien markkinoiden odotetaan kasvavan 3 % vuodessa (P-Amerikka 2%), Suominen itse hakee 7,5 % kasvua (2017 liikevaihto 500 MEUR)

- Suunnitellut kasvuinvestoinnit 30-50 MEUR 2015-2017 (tuotantolinjat Brasiliaan ja P-Amerikkaan)

- Aasia (etenkään Kiina) ei ole kovin kiinnostava, koska siellä on vahvat paikalliset toimijat

- 30 % osinkopolitiikka

- Alkuvuodesta patentoitu vedessä hajoava kuitukangas

 

Valuuttasuojauskysymykseen en saanut konkreettista vastausta. "Eiii meillä ole valuuttasuojauksia..." + asian vierestä jaarittelua. "Eli sanot, ettei teillä ole valuuttasuojauksia ollenkaan?" - "Ei merkittäviä". Otin riidit, ettei osannut vastata.

 

Inderesin tyyppi kertoi heidän nostaneen tänään tavoitetason 1,00 euroon. Muuta ei oikein jäänyt käteen.

 

edit. Tuossa ylempänä olikin hyvä twitter-seuranta, joten meni vähän toistoksi.

Näytä koko viesti
Suominen -
PikkuPro kirjoitti:

 

AB oy kirjoitti:

Arvelen ettei osaa tai saa vastata tuohon. Tuo suojausten määrä voisi olla tiedossa, edes suuripiirtein, jolloin voi päätellä onko Q1 (ja osin siitä eteenpäin) siltäkin osin merkittävästi parempi kuin Q4.

Musta suojaukset on oleellinen kysymys mutta muotoilisin avoimemmin eli jotenkin näin: "Voitteko kertoa Suomisen valuuttasuojausperiaatteet? Paljonko suojataan prosenteissa ja kuinka pitkäksi aikaa?".

Arvaukseni olisi 50% ja 12kk mutta oleellista olisi meidän tietää eikä mutuilla koska siinä vaiheessa kun vaikka q1 2015 osalta suojaukset loppuu niin tulos piikkaa. 

 

Ok, kysyn näin. Katsotaan onko Kopolalla numerot hallussa, vai kehottaako kääntymään CFO:n puoleen.

Näytä koko viesti
Suominen -
AB oy kirjoitti:

Nordnetistä bongattu: Suominen Oyj:n toimitusjohtaja Nina Kopola ja Inderesin analyytikko Antti Viljakainen ovat puhumassa aamiaistilaisuudessamme Helsingissä ti 17.3.2015.

Jos asuisin Helsingissä, käväisisin juomassa sumpit huomenna. Olisi hienoa jos joku kävisi ja laittaisi tänne omat kommenttinsa:

 

 

Kiitti vinkistä. Käyn katsomassa ja heitän rapoa, jos kukaan asiantuntevampi ei sitä tee.

Näytä koko viesti