Venäjän tilanne -
Tinggeli kirjoitti:

 

Voisiko joku venäjää osaava kertoa miten nuo delffiinit liittyy sillan turvallisuuteen?

 

E: ilmeisesti tosissaan väittää, että delffiinit turvaamassa siltaa. Pommikoirat tainnut unohtua Putlerin listalta.

Näytä koko viesti
YIT -

Mitä ongelmia YIT:llä on ollut Kalasatamassa? Tietääkseni ne ovat ihan hyvin menneet, perus gryndiä.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla -

Ekaa kertaa kuulin tästä YEL-uudistuksesta. Masentavaa luettavaa, kun suunnitelmista oli siirtyä yrittäjäksi noi 80h/ kk panostuksella, juurikin järkevämpien eläkemaksujen takia. Eli todennäköisesti en saa mitenkään selitettyä työtuloa minimirajan alle ja joutuu maksamaan YEL:n mediaanin mukaan.

Miten tämä minimi työtulo menee, jos perustaa esimerkiksi 4 eri yritystä, lasketaanko työtuloa laskettaessa ne uudistuksen jälkeen yhteen vai voiko perustella että jokaisessa jää alle minimirajan?

 

Näytä koko viesti
Uusi yrittäjä, miten sijoittaa. -

onko kukaan testannut meneekö ETF-toimeksianto myös 1€ välityspalkkiolla?

Näytä koko viesti
Nordnet Smart rahastot -

melko koomista, että lainoitusaste on Smartissa pienempi....

Näytä koko viesti
Uusi yrittäjä, miten sijoittaa. -

Nordnetissä etf-kuukausisäästö maksaa 2,5€/kk, mistään kotimaisesta muusta ei käsittääkseni näin edullisesti saa. Katsoitko tuon OP 5€ kulun suomi/ruotsi toimikseannosta, koska muissa minimi pitäisi olla 8€.

Rahastoissa löytyy myös esimerkiksi:

Storebrand Global All Countries A EUR 0,31%
Handelsbanken Eurooppa Indeksi 0,2%
Handelsbanken Usa Indeksi 0,2%

 

Näytä koko viesti
Apua aloittelijalle, kun oma tieto ei vielä riitä -

Löytyyhän sitä näköjään, kun osaa etsiä

Näytä koko viesti
Apua aloittelijalle, kun oma tieto ei vielä riitä -

Miten arvioitte esimerkisi megatrendirahastojen tuotto-odotuksia? Näistä ei tahdo monesti löytyä tietoa mitä osakkeita sisältää, p/e lukuja....

Näytä koko viesti
Isomman summan sijoittaminen -

Asuntolainaa tuskin kannattaa lähteä maksamaan pois. Jos et heti löydä koko summalle sijoituskohdetta ja jos lainan korko ei ole hirveän korkea niin laittaa vaikka Sveaa:n tai vastaavaan talteen, josta saa n. 0,8% korkoa ja siirtää sieltä indekseihin jollain aikajaksolla?

https://www.sijoitustieto.fi/comment/50265#comment-50265

Sijoitusasunnon hankkiminen ei varmasti olisi huono idea, mutta vaatii tietenkin perehtymistä ja vaivaa. Lisäksi jos lähdetään velkavipua viemään noin korkealle, niin ei sekään täysin riskitöntä ole. Itse sijoittaisin rahat pidemmällä aikajaksolla indeksiin helppouden takia ja, koska sinulla on kiinteistöissä jo ennestää suurin osa pääomasta kiinni. Jos on valmis lisäämään riskiä, niin sitten hankkisin myöhemmin mahdollisesti edullisemman sijoitusasunnon käyttäen omistusasuntoa vakuutena, mutta antaa viisaampien vastata

 

Näytä koko viesti
Luottokortit ja näiden bonusohjelmat -

Norwegianin luottokortti taitaa olla parhaasta päästä näistä ilmaisista. Vaikkakin kerryttää 1% CashPoint pisteitä, niin taitaa todellinen bonus euroissa olla 0,1%.

Itseltäkin tämä löytyy, mutta ei tule juuri käytetyä muuhun kuin vuokra-autojen vuokraamiseen ja näihin Norwegianin tarjoamaan vakuutukseen (28,72 euroa/vuosi).

Näytä koko viesti