Privanet -

Kauppapaikan taru päättyikin jo ennen kuin Fiva ehti lopullisesti poistaa nykyiset toimiluvat https://privanet.fi/

Näytä koko viesti
Privanet -

Asiamies Carlberg on nyt pari kuukautta seuraillut Privanetin touhuja ja lopputulos on odotettu: ei edellytyksiä. Osakkeenomistajat ovat varmasti onnellisia, kun saavat osinkoina 4m valuaatiolla yhtiön, jolla ei ole rahaa, osaamista, eikä kohta enää myöskään toimilupaa (Securities). Verot pääsee toki maksamaan, jos/kun ei pääse eroon Securitiesin osakkeista osingon jälkeen. Jäljelle jäävän Privanet Groupin arvo Skarta-transaktiossa on vähän päälle 3m, jos siis uskoo, että Skartan arvo 40m. Uskoa näyttäisi kyllä riittävän, koska Privanet+Skartan valuaatio on tällä hetkellä +100m Privanetin kurssin perusteella.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/privanetin-tytaryhtio-paatyi-suurenn…

Näytä koko viesti
Privanet -

Privanetia ostavat sijoittajat arvostavat Skartan tällä hetkellä 140m arvoiseksi (Privanet @ 0,5). Skarta ei ole oikein tiliä viime vuosina tehnyt ja raportoituun 7m omaan pääomaan sisältyy ilmeisesti akuuttiin hätään 2019 ja 2020 otettua pääomalainaa 2,5m 9,5 % p.a. korolla. Syksyllä 2019 otetulla pääomalainalla on konversio-oikeus, jolla saa omistukseena 44,5 % Skartan osakekannasta vähän alle 4,5m kokonaisvaluaatiolla. Sehän taitaa tarkoittaa sitä, että Skartan arvo on 1,5 vuodessa 10x. Jotenkin kuulostaa tutulta.

Näytä koko viesti
Privanet -

Privanet Group Oyj selvittää vaihtoehtoja luopua Privanet Securities Oy:n enemmistöomistajuudesta.

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/privanet-group-oyj-selvittaa-vaihtoehtoja-luopua-privanet-securities-oyn-enemmistoomistajuudesta/d41f4c1b-81ce-4342-bea7-137c7b9feb2b

Tässä näyttäisi nyt menneen kokonaista 13 päivää siitä, kun Fiva asetti yhtiölle valvojan ja Privanet päättää lopettaa kaiken toimiluvallisen toiminnan. Ilmeisesti ensimmäisessä palaverissa Andersin kanssa kävi hyvin selväksi, että Privanetilla ei ole mitään eväitä hoitaa välitystoimintaa lain edellyttämällä tavalla. Onhan tämä nyt aivan käsittämätöntä, että 16.3. Kauppalehden jutussa toimitusjohtaja Lindström toivottaa asiamiehen tervetulleeksi toteamaan, että konsernin toiminta on asianmukaista ja viikkoa myöhemmin laitetaan lappua luukulle.

Kuukausi sitten Privanet ilmoitti, että aikoo strategiassaan keskittyä alustapohjaiseen rahoitusvälineiden välitysliiketoimintaan. Nyt se ilmoittaa lopettavansa koko välitystoiminnan. Mielenkiinnolla odotan uutta strategiaa, onkohan se kaupankäynti listaamattomilla osakkeilla oman taseen kautta? Onneksi itselläni ei ole Privanetin osakkeita, näiden käänteiden jälkeen saattaisin osakkeenomistajana kyllä kysellä johdolta, josko sieltä löytyisi maksajaa tappioille.

Näytä koko viesti
Privanet -

Joo, näkyy Keskustelut ja blogit -otsikon alla (= keskutelupalsta), ei näy Sijoitustiedon Etusivulla

Näytä koko viesti
Privanet -

Ketju palautetaan etusivulle kun se sisältää taas keskustelua itse yhtiöstä. Lisäksi arvelimme tavoitteeksesi nostaa ketjua tahallaan näkyviin turhilla viesteillä. -yp

Tämä ylläpidon viesti vahvistaa sen, mitä tuossa edellä kirjoitin. Uskomatonta :D

Näytä koko viesti
Privanet -

Aki: Mainostajat eivät vaikuta siihen mitä kirjoitan. Ja tämänkin voi sitten uskoa tai olla uskomatta. (en osaa lainata tekstin pätkää)

Minä: On tässä Privanetin kanssa sellainen ihmeellinen yhteys, että kaupallisen yhteistyön alettua pidit kahvihetken Kim Wiion kanssa ja muutit totaalisesti mielipiteesi Privanetin toimintatavoista. Tämän jälkeen on tarjoiltu mustaa valkoisella siitä, että Privanet ei ole muuttanut toimintatapojaan, mutta sinä olet ryhtynyt puolustamaan Privanetia ja haukkunut ja panetellut niitä, jotka ovat kritisoineet Privanetia. Et ole faktojen perusteella muuttanut mielipidettäsi. Onhan se selvä, että ei näillä Privanetin mainosrahoilla ole sinulle taloudellista merkitystä, mutta kummasti se näyttää kuitenkin mielipiteeseesi vaikuttavan. En nyt haluaisi mitään salaliittoteorioita aloittaa, mutta onhan sekin kummallinen yhteensattuma, että tämän keskustelun päivitykset eivät enää nouse etusivulle vaan jäävät vain keskustelupalstan syövereihin.

Muistetaan edelleen, että faktat ovat faktoja ja tarinat tarinoita. Olisi se ikävää, jos tämäkin palsta siirtyisi totuuden jälkeiseen aikaan.

Näytä koko viesti
Privanet -

Täytyy kyllä kompata rikoa tässä. Privanetin kauppapaikan luotettavuusongelman alkulähde on mielestäni se, että kauppapaikan omistaja (Privanet Group) käy omaan lukuun kauppaa kauppapaikan välityksellä ja omistaa suuren määrän välitettävien yhtiöiden osakkeita. Lisäksi Privanet Groupin omistaja (Kim Wiio) omistaa suuren määrän välitettävien yhtiöiden osakkeita ja käy kauppaa kauppapaikalla. Tämä aiheuttaa mielestäni ihan aiheellisesti epävarmuutta siitä, kuinka rehellisesti kaupat jaetaan eli saako ostaja/myyjä parhaan mahdollisen hinnan vai käyvätkö osakkeet välissä kenties Privanetin tai Kim Wiion/Mininvestin salkuissa. Privanetin myyntimiehet nimenomaan pyrkivät saamaan sijoittajia ostamaan tai myymään osakkeitaan kauppapaikalla (useimmiten kuitenkin ostamaan, koska tiedämme ketkä myyvät). Näin ollen ei mielestäni ole eroa siinä puhutaanko kauppapaikasta tai Privanetin myyjistä.

Edellä kerrotusta yksi esimerkki: Kim Wiio hankki kesällä 2019 kahdessa vaiheessa n. 30 % Privanetista omistukseensa. Maksuna hän antoi omistamiaan St1:n osakkeita. St1 on varmasti ihan hyvä yhtiö ja Mika Anttosella hieno visio, mutta miten kannattava sijoituskohde St1 on Privanetin kauppapaikan asiakkaiden kannalta? Kuinka reilusti hinta kauppapaikalla määräytyy? Privanet on Kim Wiion tulosta alkaen markkinoinut erittäin innokkaasti St1:n osakkeita ja uutisoinut yhtiöstä hyvin positiiviseen sävyyn. Lopputuloksena on, että St1 on listan 3. vaihdetuin osake. Hieno homma! Miten homma menee ostajien kannalta: Myyjinä ovat Privanet, jonka omistaja Kim Wiio on St1:n hallituksen jäsen tai Kim Wiion Mininvest. Oliko hinta kohdallaan? Sisäpiiri myi ja määritti hinnan. Aluksi kesällä 2019 osakkeen hinta oli 35 e. Nyt se on 28,5 e. Osinkoa tuli 0,39 e / osake viime vuonna. Mika Anttosen mielipiteen Kim Wiion osakemyynnistä, St1:n tulevista osingoista ja esimerkiksi pörssilistauksesta (ei ole tulossa) voi lukea taannoisesta Talouselämän artikkelista. Vaikea kuvitella, ettei Kim Wiio olisi tiennyt näistä mielipiteistä laittaessaan osakkeet myyntiin Privanetin välityksellä. Ei hyvältä näytä ostajien kannalta. Privanet ei myöskään koskaan kertonut hintaa, jolla St1:n osakkeet firmalle tulivat. Lähipiirivastapuolista ei ole kauppapaikalla kerrottu, Fivakin totesi, että jossain sopimuksen alaviitteessä oleva ilmoitus siitä, että joskus kaupoissa voi olla lähipiiriyhtiö vastapuolena, ei todellakaan ole riittävä.

Itse en pitäisi siitä, että Nasdaq OMX tai sen omistaja kävisi itse isolla volyymillä kauppaa omalla kauppapaikallaan. En tiedä onko tämä edes sallittua. KPY näyttää todenneen, että edellä kerrottu on liikaa ja omistajille pitää tarjota luotettava kauppapaikka. Jostain syystä Privanet ei tätä uutista kauppapaikallaan yleisen toimintaperiaatteensa mukaan jakanut, vaan muokkasi uutisesta pois Privanetia itseään koskevat tiedot.

Edellä mainitut ongelmathan toki poistuvat, jos tulee uusi omistaja, joka pidättäytyy käymästä kauppaa omaan lukuunsa kauppapaikalla.

Näytä koko viesti
Privanet -

Privanetia koskeva osuus KPY:n tiedotteesta:

Osuuskunta KPY julkaisee varhennetussa aikataulussa konsernin keskeisimmät tulostiedot vuodelta 2020 erilaisten markkinatapahtumien vuoksi. Finanssivalvonta asetti 11.3.2021 asiamiehen valvomaan Privanet Securities Oy:n toimintaa sääntelyyn liittyvien laiminlyöntien vuoksi. KPY:n osuuksien kauppaa käydään Privanetin kautta. Osuuksia on tullut viime aikoina poikkeuksellisen paljon myyntiin ja noteeraukset ovat kehittyneet negatiivisesti.

”Markkinoilla on levottomuutta ja negatiivisia käsityksiä KPY:n tuloskehityksestä. Keskeisten tulostietojen julkaiseminen tarjoaa omistajille ajantasaisen tiedon KPY:n taloudesta”, KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinentaustoittaa ja kertoo KPY:n etenevän oman kauppapaikan perustamisen valmistelussa Privanetin toimintaan liittyvien epävarmuuksien vuoksi. Varsinainen tilinpäätös julkaistaan aiemman ilmoituksen mukaisesti 31.3.

Ei hyvältä näytä Privanetin kannalta, KPY kuitenkin vaihdetuimpien joukossa

Näytä koko viesti
Privanet -

Valitettavasti nykyisin kaikki yhteissijoitusyritykset, joihin kerätään yleisöltä rahaa ja joilla ei ole sijoitustoiminnan lisäksi muuta liiketoimintaa, ovat nykyisin vaihtoehtorahastoja, joiden pitää rekisteröityä tai hakea toimilupaa. Tai jos niitä joku hallinnoi, tämän hallinnoijan tulee olla rekisteröity tai toimiluvallinen vaihtoehtorahaston hoitaja. Privanet tiesi tämän ja perustaessaan Beforea määritteli toimialan siten, että ei muka olisi AIF. Tämä ei varmaan lennä, jos Fiva tarkastaa. Kyseessä on kuitenkin ihan selvästi rahasto, joka on sijoittanut noihin listaamattomiin osakkeisiin ja privanetin omiin joukkolainoihin, eikä sillä ole muuta liiketoimintaa.

Lainaus laista vaihtoehtorahastojen hoitajista: Vaihtoehtorahastolla tarkoitetaan yhteisöä tai muuta yhteistä sijoittamista, jossa varoja hankitaan useilta sijoittajilta ja sijoitetaan määritellyn sijoituspolitiikan mukaisesti sijoittajien eduksi ja jolta ei edellytetä sijoitusrahastodirektiivin 5 artiklassa tarkoitettua lupaa.

 

Näytä koko viesti