Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.3.2020 07.03

Niinpä niin, korona on maraton ja joillekin myös narsismi on elämänmittainen maraton.

Näytä koko viesti
Kenelle sijoittajan on syytä rehellinen? - 13.3.2020 09.35

Sarkasmitutkat päälle :)

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 20.11.2019 01.38

Onkohan tuossa sijoitustiedon osakesäästötili FAQ:ssa virhe?

"Osakesäästötililtä nostoja tehtäessä nostat sekä talletusta, että voittoja.

Jos olet tallettanut 50 000 euroon, tilin arvo on kasvanut 75 000 euroon ja haluat nostaa 10 000 euroa, nostosta lasketaan 5 000 euroa alkuperäisenä talletuksena ja 5 000 myyntivoittoina, josta maksetaan vero."

Eikö nostosta laskettaisi myyntivoittoa 3333 euroa ja 6666 euroa alkuperäisenä talletuksena?

 

 

- Isot kiitokset huomiosta, virhe on nyt korjattu FAQ -osioon. -yp

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 12.12.2018 01.12

Lehtopöllö kirjoitti:

En nyt artikkelista suoraan nähnyt, että mistä ihmeestä tämä 250 000 euroa nyt pomppasi? Onko Harakan osakesalkku sen verran nyt plussalla? Onko se Harakan salkun korkoa korolle efektin laskennallinen tuottohyöty, jos verotus lykkääntyy elinikään vai mistä se oikein tuli?

Viisihenkiselle perheelle avataan jokaiselle 50 teur säästötili = 250 teur verohyöty laugh

Näytä koko viesti
Altia - 12.3.2018 11.49

Miten ja milloin tuo lopullinen hinta määräytyy tässä merkinnässä? Nythän joutuu maksamaan sen yhdeksän euroa osakkeelta, mutta annettu haarukka on 7,5-9 euroa

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 26.2.2018 12.19

Nyt kun ollaan päästy peruskysymysten ääreen niin heitänpä mukaan omani.

Miten yrityksen markkina-arvo (eli osakkeiden yhteenlaskettu arvo) määräytyy yrityksen listautuessa pörssiin?

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 2.2.2018 11.58

Moi! Kuulostaa jännältä ja jopa oudolta, että noinkin helpolla kuin mitä edellä esität, voisi löytää noin räikeitä epäkohtia lääkkeiden toimivuudessa tai virheitä tutkimusasetelmissa. Näin tuulipuku ja wikipedialääkärintakki päällä voisin kuvitella, että lääkkeitä kehittelevät alan huiput, jolloin kyseiset asiat olisi jo otettu huomioon? Vai menikö minulta joku oleellinen pointti ohi tässä koko jutussa?

Toinen kysymys:  Onko sulla mielipidettä pharma-osakkeiden lähitulevaisuuden ja lähimenneisyyden kehityksestä kokonaisuudessaan? Mitä ajatuksia herättää esim. seligsonin top 25 pharmaceuticals rahaston osakkeet/kehitys viime aikoina?

 

Näytä koko viesti
Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 14.12.2017 11.08

Pakko laittaa lusikka tähän soppaan :). TEORIASSAhan martingalella pystyy voittamaan vaikka ruletissa, jos pelikassa on rajaton ja ei ole panostuskattoa. Ei tarvita siis ylikerrointa.

En nyt oikein ymmärtänyt op:n ideaa tässä tennishommassa. Kuuluiko väite siis, että sama pelaaja ei häviä koskaan niin montaa pistettä peräkkäin, että pelikassa menisi poikki? Välillä taas puhutaan betsattavan pelaajan vaihtamisesta. Ja joka toinen kerta osutaan???

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 3.11.2017 12.39

Jäitä hattuun fanboyt (joihin itsekin lukeudun)! Ei kai edellä väitettykään, että olisi velvollisuutta mihinkään, kysyttiin vaan miksi painopiste on rahan tekemisessä.

Samaa mieltä olen siitä, että saattaisi olla mielekkäämpää olla luomassa jotain ihmiskunnalle merkittävää teknologiaa tai keksintöä. Ja varmaan me kaikki niin tehtäisiin, jos siihen pystyttäisiin. Ei varmaan ole edes Jenssille niin helppoa :)

Näytä koko viesti
Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja - 19.7.2017 12.53

Lokki kirjoitti:

Olisihan se toisaalta hieman tukimielessä outoa, että opiskelijalle tulee tilille esim. 5000e, mutta tämän päälle täytyy saada tuet jotta pärjää? Tasa-arvoista tai ei, mutta ollaanko meidät tosiaan opetettu siihen, että tuet on saatava, "oikeasta tarpeesta" viis?

Tällä logiikalla pitäisi sitten huomioida kaikkien opiskelijoiden omaisuus ja arvioida sen perusteella heidän tarpeensa tukeen. Vai tarvitseeko sellainen opiskelija mielestäsi ennemmin tukia, jolla on se olemassa oleva osakesalkku tai ylipäänsä jotain myytäväksi kelpaavaa omaisuutta, mutta ei ole myynyt sitä kuin sellainen, joka on muuttanut omaisuuttaan rahaksi? 

 

 

 

Näytä koko viesti