Olet täällä

Musti ja Mirri - 3.2.2020 05.47

Oligopoliko kirjoitti:

Mustin listautumisesitteessä oleva tilinpäätös on vuonna 2017 päättyneeltä tilikaudelta? En ymmärrä miksi noin vanha tilinpäätös.

 

Muuten osaisko joku selittää rautalangasta tällaiselle taliaivolle, että miten lopullinen merkintähinta muodostuu kun on käytössä tuo haarukka 5,65 - 9,35 euroa? Miten tällaiseen voi lähteä ylipäätään sijoittamaan jos ei tiedä mikä merkintähinnaksi muodostuu? Jos minä esim. päädyn laskelmillani siihen, että voisin lähteä mukaan jos hinta on 7,5 euroa tai alle niin kuinka tällaiseen uskaltaa lähteä mukaan kun hinta voikin olla 9,35 euroa? Kuka sen päättää tai mikä sen määrittää mikä muodostuu lopulliseksi merkintähinnaksi?

 

Käsittääkseni tuo lopullinen hinta asetetaan tarjousaikana ilmenneen kysynnän perusteella, eli instikkasijoittajat antavat alustavia sitoumuksia mihin hintaan ja paljonko olisivat valmiita merkkaamaan ja sen mukaan asetetaan lopullinen hinta. Yleisöannissa taas merkittäessä maksetaan korkeimman hinnan mukaan eli minimimerkintä on 100 osaketta hinnalla 9,35€, loput sitten palautetaan jos hinta asettuu alemmalle tasolle.

Näytä koko viesti