Olet täällä

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 31.8.2018 07.48

Taitava päiväkauppias voi kiertää jossain määrin tuota 50k rajaa eli tekee aina päivän parhaan treidin osakesäästötilillä täydellä pääomalla, kunnes saavuttaa halutun tason ja alkaa sitten sijoittamaan hajautetusti. Jos on tarpeeksi hyvä niin palvelua voisi jopa myydä.  

Näytä koko viesti
Paklun "ensimmäinen miljoona" - blogi - 26.1.2018 02.29

Pieni päivitys sijoitusblogiin: Viime vuoden loppu pokerissa oli pettymys ja nyt olenkin keskittynyt enemmän pokerin opiskeluun, kun lapsella alkoi kokopäivähoito. Pyrin seuraavan 4 vuotta saamaan n.100000 per vuosi lisää säästöön. Olen vähentänyt osakesalkun hajautusta ja pyrin jatkossa pysymään 5-10 eri osakkeen hajautuksessa painottaen vahvasti korkean tasearvon yhtiöitä. 

Omaisuus:

Osakkeet: 103000

10 osaketta position suuruusjärjestyksessä:

Orava, Innofactor, Dovre Group, Ilkka, HKScan, Nokian Renkaat, Aspire Global, Siltronic, Nokia, Tulikivi

 

 

Muut sijoitukset            4000

Käteinen + pokerisivut     36000       

Kiinteä omaisuus 25000

Asunto (ostohinta) 268000

Asuntolaina          -200000

Eläkesäästöt 20000

Nopeella laskemisella 236000 + Eläkesäästöt ja alakanttiin arvioitu ja laskettu kaikki. 

Näytä koko viesti
Artikkelitoiveet - 17.11.2017 01.01

Aktiivinen omistaminen Suomessa ja toisaalta yritykseelle epäedullinen omistajuus. Aki on usein sivunnut aihetta lähinnä haukkuen eläkeyhtiöiden salkunhoitajien ammatitaitoa tai liittyen yksittäisiin osuuskuntiin. Voisi esitellä jotain keissejä, missä omistaja on vetänyt törkeästi välistä ja aktivistit ovat epäonnistuneet tai onnistuneet muuttamaan tilanteen. 

 

 

Näytä koko viesti
Innofactor - 4.6.2017 04.21

Jeps, itsellä oli ennen laskua ja laskussa otin lisää. Nyt vankka hold. Sijoitusta puoltaa itsellä myös se, että Suomessa alihinnoitellut työntekijät IT-alalla kilpailuetuna. 

Näytä koko viesti
Nordnetin superrahasto - 31.5.2017 04.43

Mulla on Norjaa. Spekuloin, että Norjan valtion massiivinen varallisuus tekee norjan kruunusta potentiaalisen turvasataman eli valuutta on jees. Toiseksi kuvittelen, että jos öljyn hinta ottaa kovaa takapakkia valtio tekee isoja investointeja tukeakseen taloutta ja siten pienentää downsidea. 

Näytä koko viesti
Paklun "ensimmäinen miljoona" - blogi - 27.5.2017 12.01

Nyt satsattu aika paljon elämänlaatuun hankintojen puolesta mahdollisesti tulevaisuuden kustannuksella. Auto vähän yli 20k kertaostos, tosin kulut ei pitkällä tähtäimellä ole juuri edellistä autoa kalliimmat. Ostettiin myös asunto, joten nyt 110% asunnossa, 45% osakkeissa, 20% käteisessä noin suurinpirtein. Indeksi on biitattu osakkeissa aika selkeästi, vaikka jatkuvasti iso positio Technopolista hidastanut menoa. Pokerit tänä vuonna vähän penkin alle niin aika lailla mennyt voitot elämiseen toistaiseksi.  

Näytä koko viesti
Paklun "ensimmäinen miljoona" - blogi - 30.12.2016 02.31

Sijoittaminen ollut aika passiivista tänä vuonna. Pokerissa hyvää tulosta ja sijoituksissa aika lailla indeksin mukaan, eli vaurastuminen jatkuu. 

 

E: Sijoituksissa tulos aika lailla indeksin mukainen salkun sisältö hyvin erilainen. 

Näytä koko viesti
USA Vaalit 2016 - 12.11.2016 06.59

khufu kirjoitti:

En mä nyt ihan ymmärrä miksi Trumpin voiton myötä esiin pitäisi nostaa teräsklusteri saatikka joku Suominen, joilla ei juuri merkitystä ole koko maan talouskehityksen kannalta. Trumpin ainakin vaalipuheissa edustama protektionismi on kuitenkin pienen vientivetoisen reuna-alueen talouden näkökulmasta melkoisen suuri uhka, ja aivan toisen kokoluokan ilmiö kuin joku Suominen.

Jos vaikka on sitä mieltä, että Trump on vahva uhka Suomen taloudelle niin jos sattuu olemaan rahaa niin omaa taloutta voi suojata riskejä vastaan. Kun esim. tämän palstan lukijat ei varmaan halua paria vuotta olla poissa osakemarkkinoilta nollakoron aikaan, jos vaikka taivas ei putoakaan niskaan niin on ihan hyvä miettiä miten suojata omistuksiaan. Samalla tavoin kuin hallitus pyrkii usein ajamaan oman maan etua maailman edun yli (toisinaan omien äänestäjien etua maan edun yli myös), sijoittajat ovat usein enemmän kiinnostuneita omasta taloudestaan kuin maansa taloudesta. 

 

Näytä koko viesti
Paklun "ensimmäinen miljoona" - blogi - 8.2.2016 01.18

Tammikuussa laskua toki niinkuin kaikilla, oon ostanut vähän lisää. Tammikuussa tuli pokerista vähän enemmän joten suhteessa enemmän käteistä nyt. Alkaa olemaan aika hajallaan salkku vois vähän kaventaakin hajautusta, ei vaan oikein nyt oo ehtiny seurata niin eipä kannata myydä.

Näytä koko viesti
Salkkusi tuotto 2015 - 2.1.2016 02.08

Osakesalkku +27,7% Korko (ASP tili) + osakesijoitukset n.+16,5%. 

Parhaat:

Suominen (oli jo vuoden alusta salkussa, +110% oli ostosta kun myin, kävi hyvin kun täällä ruvettiin vihjaamaan kun oli jo paljon plussalla niin ei tullu irrotettua liian aikaisin)

UPM-Kymmene  (nopeat +42%)

Riverside Group (nopeat +30%)

YIT (Eka erä laski 10%, tuplasin panokset, koska laskuun ei imo perusteita ja yli 20% plussalla myin)

Huonoimmat:

Hornbeck offshore services (-30% tais olla osingot mukaanluettuna)

Norjan superrahasto (-12% ja isohko osuus salkusta)

Biitit:

Bad Beat: Tietokone bugasi ja Ålandsbanken osto jäi tekemättä, kiireessä unohtui niin pitkäksi aikaa että oli jo noussut runsaasti eikä niin maistunut.

Good beat: Vaimo vastusti turkistarhausosakkeita, joten en ostanut Sagaa. 

 

 

 

Näytä koko viesti