Olet täällä

Paklu

Paklu

  • Liittynyt 27.6.2014
  • 25 viestiä
  • 3 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Artikkelitoiveet - 17.11.2017 13.01

Aktiivinen omistaminen Suomessa ja toisaalta yritykseelle epäedullinen omistajuus. Aki on usein sivunnut aihetta lähinnä haukkuen eläkeyhtiöiden salkunhoitajien ammatitaitoa tai liittyen yksittäisiin osuuskuntiin. Voisi esitellä jotain keissejä, missä omistaja on vetänyt törkeästi välistä ja aktivistit ovat epäonnistuneet tai onnistuneet muuttamaan tilanteen. 

 

 

Innofactor - 4.6.2017 16.21

Jeps, itsellä oli ennen laskua ja laskussa otin lisää. Nyt vankka hold. Sijoitusta puoltaa itsellä myös se, että Suomessa alihinnoitellut työntekijät IT-alalla kilpailuetuna. 

Nordnetin superrahasto - 31.5.2017 16.43

Mulla on Norjaa. Spekuloin, että Norjan valtion massiivinen varallisuus tekee norjan kruunusta potentiaalisen turvasataman eli valuutta on jees. Toiseksi kuvittelen, että jos öljyn hinta ottaa kovaa takapakkia valtio tekee isoja investointeja tukeakseen taloutta ja siten pienentää downsidea. 

Paklun "ensimmäinen miljoona" - blogi - 27.5.2017 0.01

Nyt satsattu aika paljon elämänlaatuun hankintojen puolesta mahdollisesti tulevaisuuden kustannuksella. Auto vähän yli 20k kertaostos, tosin kulut ei pitkällä tähtäimellä ole juuri edellistä autoa kalliimmat. Ostettiin myös asunto, joten nyt 110% asunnossa, 45% osakkeissa, 20% käteisessä noin suurinpirtein. Indeksi on biitattu osakkeissa aika selkeästi, vaikka jatkuvasti iso positio Technopolista hidastanut menoa. Pokerit tänä vuonna vähän penkin alle niin aika lailla mennyt voitot elämiseen toistaiseksi.  

Paklun "ensimmäinen miljoona" - blogi - 30.12.2016 2.31

Sijoittaminen ollut aika passiivista tänä vuonna. Pokerissa hyvää tulosta ja sijoituksissa aika lailla indeksin mukaan, eli vaurastuminen jatkuu. 

 

E: Sijoituksissa tulos aika lailla indeksin mukainen salkun sisältö hyvin erilainen. 

USA Vaalit 2016 - 12.11.2016 18.59

khufu kirjoitti:

En mä nyt ihan ymmärrä miksi Trumpin voiton myötä esiin pitäisi nostaa teräsklusteri saatikka joku Suominen, joilla ei juuri merkitystä ole koko maan talouskehityksen kannalta. Trumpin ainakin vaalipuheissa edustama protektionismi on kuitenkin pienen vientivetoisen reuna-alueen talouden näkökulmasta melkoisen suuri uhka, ja aivan toisen kokoluokan ilmiö kuin joku Suominen.

Jos vaikka on sitä mieltä, että Trump on vahva uhka Suomen taloudelle niin jos sattuu olemaan rahaa niin omaa taloutta voi suojata riskejä vastaan. Kun esim. tämän palstan lukijat ei varmaan halua paria vuotta olla poissa osakemarkkinoilta nollakoron aikaan, jos vaikka taivas ei putoakaan niskaan niin on ihan hyvä miettiä miten suojata omistuksiaan. Samalla tavoin kuin hallitus pyrkii usein ajamaan oman maan etua maailman edun yli (toisinaan omien äänestäjien etua maan edun yli myös), sijoittajat ovat usein enemmän kiinnostuneita omasta taloudestaan kuin maansa taloudesta. 

 

Paklun "ensimmäinen miljoona" - blogi - 8.2.2016 13.18

Tammikuussa laskua toki niinkuin kaikilla, oon ostanut vähän lisää. Tammikuussa tuli pokerista vähän enemmän joten suhteessa enemmän käteistä nyt. Alkaa olemaan aika hajallaan salkku vois vähän kaventaakin hajautusta, ei vaan oikein nyt oo ehtiny seurata niin eipä kannata myydä.

Salkkusi tuotto 2015 - 2.1.2016 2.08

Osakesalkku +27,7% Korko (ASP tili) + osakesijoitukset n.+16,5%. 

Parhaat:

Suominen (oli jo vuoden alusta salkussa, +110% oli ostosta kun myin, kävi hyvin kun täällä ruvettiin vihjaamaan kun oli jo paljon plussalla niin ei tullu irrotettua liian aikaisin)

UPM-Kymmene  (nopeat +42%)

Riverside Group (nopeat +30%)

YIT (Eka erä laski 10%, tuplasin panokset, koska laskuun ei imo perusteita ja yli 20% plussalla myin)

Huonoimmat:

Hornbeck offshore services (-30% tais olla osingot mukaanluettuna)

Norjan superrahasto (-12% ja isohko osuus salkusta)

Biitit:

Bad Beat: Tietokone bugasi ja Ålandsbanken osto jäi tekemättä, kiireessä unohtui niin pitkäksi aikaa että oli jo noussut runsaasti eikä niin maistunut.

Good beat: Vaimo vastusti turkistarhausosakkeita, joten en ostanut Sagaa. 

 

 

 

Kolumni: Jos palkansaajilta leikataan, pitää leikata myös osinkoja - 21.9.2015 1.56

Perus sosiaalisen median tiltin aihe kun kaverit jakaa jotain otsikon mukaista. 

Paklun "ensimmäinen miljoona" - blogi - 15.6.2015 14.04

Edelleen salkku alle 2% huipusta missä käytiin. Indeksiä vastaan kilpailu etenee siis hyvin. Pokeristakin tullut vaihteeksi rahaa, joten ammuksia on taas tilillä.