Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 4.7.2019 07.46

Moi Mikko!

Mukava huomata ettei startup maailma ole vienyt miestä ihan täysin ja ehdit tehdä vielä kunnon treidejä.

Huomasin twitteristä kun kommentoit Glastonin merkintäoikeusantia tai arbia joka oli merkintäoikeuden vs osakkeen hinnan välillä. 

Haluiaisitko avata hieman ajatteluasi tässä casessa. Lähinnä kun konsensus tuntui olevan, että nyt on ilmaista rahaa tarjolla. Ei sillä että mukavat pikavoitot tästä olisi saanutkin jos onnistui poimimaan merkkareita pohjahinnoilla. Kiinnostaisi tietää mikä on näkemyksesi mistä johtui niin suuri myyntipaine merkintäoikeuksissa/osakkeen hinnassa annin aikaan.

Näytä koko viesti
Investors House - 20.8.2018 03.31

Kiitos vastauksesta!

Se mitä viestilläni yritinkin hakea oli että näettekö IH:n aliarvostettuna  Siihen taisitkin omasta puolestasi vastata. Olen kuitenkin varmasti yhtä paljon spekulantti kuin piensijoittaja ja tykkään pyöritellä asioita niin väänsin yksinkertaista kysymystä vähän vaikeamman kautta.

Itselläni IH:n suuntaan vaakakupissa painaa tämän hetkinen ohjeistus, viime vuosien kasvu, EPRA tulos ja NAV/osake. Olen siinä samaa mieltä, että jos haluaa sijoittaa Oravaan kannattaa varmasti ostaa suoraan sen osakkeita. IH taseessa Orava näyttelee muistaakseni noin 17% osuutta hintaan 5,61€, joten jonkinlainen vipu on olemassa jos homma saadaan pelittämään. Toki samaan aikaan IH:n omat bisnekset voivat mennä alta. 

Tuolla totta tosiaan yli 17% nousulla halusin herättää ajatuksia koko yhtiön tavoitteesta, vaikka se hienolta kuullostaakin. Pörssikurssin kehitys on kuitenkin muustakin kiinni kuin siitä miten hyvin/huonosti yhtiöllä menee ja tässäkin tapauksessa kyse on varmasti myös luottamuksesta. Toki vaihtokin on pientä ja on mahdoton sanoa missä kurssi on vaikka huomenna. Enkä ole ihan varma viitataanko tuossa strategiassa suoraan pörssikurssiin vai onko kyse NAV/osake kehityksestä+osingoista. Toki joku korrelaatio voipi näillä olla myös kurssiin.

Spekulantti kuitenkin luulee, että IH:n osalta ei tämän vuoden ohjeistuksen nosto syönyt ihan kaikkia eväitä..

 

 

 

Näytä koko viesti
Investors House - 18.8.2018 11.42

Mie oon vähän pyöritellyt Investors Housea sijotuksena ja olisi muutama ajatus kommentoitavaksi.

- Investors Housen Strategiasta

Yhtiön pitkän aikavälin tavoitteena on tuottaa sellaista lisäarvoa, että osakkeenomistajan vuotuinen osingosta ja osakkeen arvonkehitysestä muodostuva kokonaistuotto olisi vähintään 10 %.

Jos nyt tarkatellaan tätä vuotta ollaan kurssissa vuoden alusta noin -6%. Olenko ymmärtänyt oikein, että päivän hintaan pitäisi tulla ainakin teoriassa osingot mukaan laskettuna noin 16% jotta tavoitteeseen päästäisiin? Voi toki olla ettei päästä, mutta ainakin muutamana aiempana vuonna tässä on onnistuttu.

- Oravan vaihtotarjous/ suunnattu osakeanti.

Vaihtohan rahoitettiin ainakin osittain suunnatulla osakeannilla ja omavaraisuus nousi noin 8%. Nyt taitaa olla tasolla 60%. Merkitsijöinä sisäpiiri hintaan 7,38€/osake. Äkkiseltään tuntuisi ihan hyvältä idealta sijoittaa itsekkin Investors Housen kautta Oravaan halvemmalla kuin osa hallituksesta. Siellä varmasti tahdotaan  sijoitukselle vähintään se 10% vuotuinen lisäarvo. Voisi näin kuvitella että intressit saada Orava tai Avaro tuottamaan on ainakin kohtuulliset. Nyt saisi vielä pienen turvamarginaalin siihen mitä sisäpiiri on hankkeeseen sijoittanut.

- Investors House ei taida olla näillä hinnoillakaan ihan mikään sika halpa, mutta jos hankkeet menevät edes sinnepäin ja (EPRA) EPS 0,40 osingon jako suhteella 50-90% tuntuisi IH kohtalaiselta vaihtoehdolta pankkitilille ainakin lyhyellä tähtäimellä.

Näytä koko viesti