Fortum -

Arvopaperin mukaan: "Venäläisen alueellisen energiantuotantoyhtiö TGC-1:n uudelleenjärjestelyä koskevien neuvottelujen tilanne on Fortumin mukaan ennallaan eli sopmusta ei ole syntynyt."

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/fortum+mukaan+fennovoimaan/a10680…

Näytä koko viesti
YIT -

Näin käy, kun timpureille maksaa liikaa:

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/pomo-korotti-roimasti-henkilostonsa-p…

 

Näytä koko viesti
Suorat kiinteistösijoitukset vai pörssin kiinteistösijoitusyhtiöt? -

Samaa pohtinut ja ihmetellyt miten kurssit voi olla alle kiinteistöjen arvon. Onko kurssiin silloin ennakoitu kiinteistöjen arvon aleneminen?

Vipu taitaa puoltaa suoraa sijoitusta - harvalla mahdollisuutta saada kohtuukorkoista esim. 200 000 lainaa osakkeisiin, mut sijoitusasuntoon kyllä.

Suorassa sijoituksessa näen paljon suuremmat riskit. Esim. Lahdessa tällä hetkellä vuokra-asunnoissa ylitarjontaa, koska asuntokauppa ei käy, edellinen kämppä laitetaan vuokralle. Helposti saattaa mennä puoli vuotta-vuosi ilman vuokralaista. Yhtiön kautta saa paremman hajautuksen.

Mikä on muuten käyttötarkoituksen vaikutus tuottoon - asumis/toimisto/varasto/teollisuus tms.

Näytä koko viesti
Cityvarasto -

Joo, aika näyttää kannattiko :)

Minulla ei ole hajuakaan miten IFRS:ään siirtyminen käytännön tasolla tapahtuu ja miten arvonnousu siinä tilanteessa vaikuttaa verotukseen tms. Olisi muutenkin kiinnostavaa tietää mitä kaikkea sijoittajan kannalta huomioitavaa tilinpäätösmallin vaihtamiseen liittyy, jos joku viisaampi jaksaisi asiaa valaista.
 

Näytä koko viesti
Cityvarasto -

Kyllä Invedorin kautta saa ihan asialliset materiaalit (taseet ym.) kun vain kirjautuu sisään. Ei noita sentään pelkästään hypen perusteella tarvitse arvioida :)

Aivan tuulesta hinta-arviota ei ole temmattu. Mukana on toimipaikkakohtainen, Habitan vahvistama arvio (kiinteistövälittäjien vahvistukselle en sinänsä paljoa painoa anna). Toimipisteistä on eritelty mm. pinta-ala, markkinapvuokra, tuotto/v. Keskiarvoksi muodostuu reilu 800€/neliö, mikä on hyvällä paikalla olevalle varastotilalle ihan kohttulliselta kuulostava.

Citystaff on yhdistynyt Cityvarastoon, mikä hankaloittaa selvittelyä - osa on tiedoista on erillään ja osa samassa. Viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan velkaa on 5 013 273. Cityvaraston omistuksessa on yhteensä 35 745 neliötä, joten reilu 800€/neliö hinnalla arvoksi tulee 30M.

Tasetta sotkee se, että toisin kuin pörssiyhtiöt, Cityvarasto saa tehdä vähennyksiä kiinteistöistä. Verotuksen takia se luonnollisesti tekee maksimipoistot joka vuosi. Tällä on ratkaiseva vaikutus lukuihin ja sen takia sitä ei voi suoraan verratu pörssiyhtiöihin. Kiinteistöistä on siis joka vuosi 1999 lähtien tehty 7% poisto, mikä pienentää tasetta, vaikka todellisuudessa tase on kasvanut kun kiinteistöjen arvo on noussut. Päälistalla Cityvarasto joutuisi kirjaamaan IFRS mukaan, ja silloin tase pitäisi laskea markkina-arvon mukaan, eikä poistoja voi tehdä.

Tämä case vaatii paneutumista, mutta ainakin itse olin tyytyväinen lukuihin kun niitä yhden aamupäivän pyörittelin.

 

Näytä koko viesti
Cityvarasto -

Cityvaraston omistamien kiinteistöjen arvoksi oli arvioitu 30M (vaikea sanoa onko tässä vedetty kotiinpäin) ja velkaa on 5M. Vipua siis n. 5M, joten valutaatio 24M tulee velattomasta omaisuudesta. 30% käyttökate johtuu ainakin osittain siitä etteivät toimipisteet ole täynnä. Nykyisillä toimipisteillä päästään 50%:iin kun täyttöaste kasvaa. Tämäkin tosin pienempi kuin referenssiyrityksillä, mikä on huono merkki.

Itse päädyin sijoittamaan, koska uskon sektoriin ja toiminta on joka tapauksessa kannattavaa kasvusta huolimatta. Jos kelkkaan pääsee mukaan kiinteistöjen velattoman arvon mukaan, on mielestäni reilu peli. Toivottavasti niitä ei vaan ole arvioitu pahasti yläkanttiin...

 

Näytä koko viesti
Degiro - naurettavan halpaa kaupankäyntiä -

Aika epäilyttävät käyttöehdot. Ne voi vapaasti "lainata" asiakkaiden arvopapereita, eikä lainattuihin sovelleta varojen erottelua. Asiakas ei omista ostamiaan osakkeita, vaan hänellä on niihin vaade. En kyllä uskalla tuohon junaan lähteä.

Näytä koko viesti
Kolumni: Varokaa valtionyhtiöitä -

Listaamattomista yrityksistä kiinnostaisi lukea enemmän - lähinnä sellaisista joihin voi sijoittaa.

  • Palveluita joiden kautta niihin voit tutustua/sijoittaa.
  • Invesdorin avoimista olisi kiva kuulla näkymyksiä/analyysiä (cityvarasto on erityisen kiinnostava!)
  • Mahdollisuudet ja sudenkuopat pörssiyhtiöihin verrattuna.
  • Verotus vs pörssiyhtiö
  • jne.

Ajatusleikkinä kiinnostaisi myös kuulla miten menettelisitte, jos saisitte juuri NYT suurehkon summan (sanotaan vaikka 200 000) sijoitettavaksi.

  1. Kaikki pörssiin heti.
  2. Kaikki odottamaan notkahdusta (alkanut jo?).
  3. Säännöllisissä erissä kuukausittan (kuinka pitkälle välillä hajautettuna)
  4. Neljässä erässä jo loput korkotilille
  5. tms.

 

 

Näytä koko viesti
Nordnetin superrahasto -

Osaako joku vääntää rautalangasta miten tällainen indeksirahasto pyörii käytännössä? Ymmärrän toki indeksirahastojen periaatteen, hyödyt jne. mutta haluaisin tarkemmin ymmärtää miten se toimii ja mitä tapahtuu kun painan osta tai myy nappia.

- Kun ostan, toimeksiannon käsittely kestää monta päivää. Tarkoittaako tämä sitä että ostohetkellä ei ole merkitystä? Jos kurssit sukeltavat tänään, ostan rahastoa, ja nousevat huomenna ja toimeksianto valmistuu kolmen päivän päästä olenko hyötynyt onnistuneesta ajoituksesta? (tiedän toki ettei rahastoilla pyritä päiväkauppaan, mutta haluaisin ymmärtää tämän silti)

- Miten salkun sisältö sykronoidaan indeksin kanssa? Säädetäänkö sitä päivittäin, kuukausittain, vuosittain tms.

- Kuinka usein rahasto tekee kauppaa?

- Tapahtuvatko asiat (osakkeiden ostaminen/myyminen/indeksi tarkistus jne) automaattisesti vai tekeekö joku salkunhoitaja sitä?

- Mikä arvo-osuuksien ja rahaston omistamien osakkeiden välinen riippuvuus? Kun osakkeiden arvo nousee osuuden arvo nousee. Miten arvo-osuudet määräytyy? Onko arvo-osuuksien määrä vakio vai muuttuvatko osuudet kun joku myy/ostaa?

 

Näytä koko viesti
Neurovive pharmaceutical AB -

Sisäpiirikaupoissa Carl Fredrik Bertil Olsson on ostanut hirvittävän määrän osakkeita pitkin syksyä. Viimeksi tällä viikolla (4.3.) peräti 3980000 kpl.

 

Näytä koko viesti