Olet täällä

KPY - 8.10.2022 03.28

Onkos Sulkakoskella omat rahat kiinni KPY:ssä?

Listoilla on myös pari uusijaa, joilla on reilu tuhat osaketta. Oisko niissä mitään järkeä?

Näytä koko viesti
KPY - 5.4.2022 02.57

KPY:n tuloksessa ei tainnut olla mitään ihmeellistä. Normi tulos, jatkossa minkä korona helpottaa sen inflaatio ja materiaalikustannus vie.

Mielestäni KPY:n listauksessa pitää olla anti (ei uusia osakkeita). Vaan myydä kpy:n omistamat osakkeet ja listata paperiset osakkeet sekä pyytää paria suurinta omistajaa luopumaan (Ilmarinen ja asiakasturva) sen verran, että tulisi myyntiin n. 10% osakkeista. Elikä 5000 henkilöä ja merkintä 100 kpl.  Tämä on kaupankäynnin ja hinnan muodostuksen kannalta erittäin tärkeä asia. Katsokaa vaikka Loihde ja Partnera jotka tuli vanhoilla omistajilla listoille. Kurssi laskee ja kaupankäynti hiipuu.

Elikäs paperisten KPY osakkeiden mitätöinti kiireesti työn alle!!!

 

Näytä koko viesti
KPY - 12.1.2022 04.35

Kyllä kansa tietää sanoi Vennamo aikanaan, eli huutokaupassa on KPY:n arvo noussut jopa 40 euroon/osuus. Kuten viestiketjussa aiemmin on mainittu. Samaan aikaan KPY on ostanut ja ostaa 20 eurolla.  KPY:n hallussa on  joulukuun tilaston mukaan 16028 kpl. Mitähän KPY aikoo näillä tehdä ja  kenen valtuuksilla?  Pörssiyhtiöissä yhtiökokous päättää mitä omien ostoilla saa tehdä. Kpy on ostellut omia osuuksia aiemminkin takavuosina ja ne ovat kadonneet mystisesti jonnekkin (kenen luvalla).  Tuli vaan mieleen, että itsekkin voisin ostaa  20 eurolla.

Tänä vuonna kun KPY listautuu, niin paperiset osakkeet tulisi mitätöidä. Saman ovat tehneet kaikki muutkin vastaavat yhtiöt. mm. Sampo on mitätöinyt paperiset osakkeet. Kun joku löytää paperisen KPY osakkeen, niin se on todennäköisesti joku kuolinpesästä raportoimatta jäänyt osake. Silloin löytäjän on kiistattomasti todistettava omistuksessa siihen, jolloin väärinkäytöksen mahdollisuus on olemassa. Parempi on mitätöidä peperiset osakkeet.

Oli se edellinen toimari ( Kerman) kova kaveri. Nyt on palkattu jo puolenkymmentä työntekijää tekemään samat hommat. Vai sotkiko hän niin pahasti asiat, että on pitänyt palkata uusia työntekijöitä niin paljon?

Näytä koko viesti
KPY - 29.12.2021 06.33

Uuden strategian mukaan kpy on kasvuyhtiö. Osinkoa tulee Max euro/osuus. Olisikin aika hurjaa, jos arvostus olisi sama kuin muilla pörssin kasvuyhtiöllä. Vaikka p/s 5. Jotta näin kävisi pitäisi Enfo ja Voimatel vaihtaa rahaksi ja sijoittaa rahat johonkin hypetykseen.

Näytä koko viesti
KPY - 16.11.2021 02.10

KPY Q3 oli viime viikolla. Enfo ja Voimatel ei yllätyksiä samaa vanhaa +/- nolla tekemistä kuin ennenkin. Vetrea kauppa saatu maaliin. Paljonkohan em. yritykset on tulouttaneet KPY:lle osinkoja viimeisen 5 vuoden aikana. Veikkaan olevan aika lähellä nollaa (en tarkasta). 

Omistajapolitiikka on päivitetty viime kuussa.

Sen mukaan kiinteistöt on pysyvä osa 40-60% KPY:stä. Kiinteistöt määrittää pitkälti nykyarvostuksen 15-20 euroa/osake ja osingonmaksukyky noin 1 euro pienellä riskillä.

Muut omistukset / käteinen voivat vaihdella 0 ja 60% välillä. On siis täysin strategian mukaista, että myös Enfo ja Voimatel muutetaan käteiseksi. Aivan, miksi niitä omistetaan jos ne ei tuota? Hatusta vedetty hinta-arvio (Vetrea, Enfo, Voimatel) arvo on 100 miljoonaa. Yksi vaihto-ehto olisi sijoittaa raha pää-omasijoittajien rahastoihin 10 millin erissä mukaan voisi ottaa pari EQT- alkuista ruotsista. Savon paikalliseen yritystoimintaan laittaisin korkeintaan yhden 10 millin erän.

Mielenkiinnolla odotamme mitä  KPY:ssä tapahtuu.

ps. Kinkkurahhoo pittää suaha.

Näytä koko viesti
KPY - 8.11.2021 11.39

KPY:stä tulee kolmas entinen puhelinyhtiö, joka tulee vanhojen omistajien kanssa pörssiin.

Ekaksi tuli Partnera oulusta, joka ei ole ottanat Inderesin analysointia, eikä anna neljänneskatsauksia, eikä viimeisimmän ostoksen (KPA Unicon) nettisivut edes toimi. Toivottavasti KPY ei ota tästä mallia.

Tänä syksynä tuli Loihde, joka teki asiallisen listautumisen. Inderes haastatteli ja analysoi yhtiön varsin mallikkaasti. Kelpo suoritus.

Jos KPY listautuu alkuvuonna niin on todennäköistä, että saadaan kinkkurahaa jouluksi. Ensi vuoden osingot, kun menee korkeammalla verolla.

KPY:n hallituksen pitää hankkia vähintään sen 1000 kpl KPY osuuksia/ hlö tai sitten osa hallituspalkkioista tulee osakkeina niin kuin on monessa pörssiyhtiössä tapana.

Seuraavista edustajiston vaaleista alkaen ehdokkaan nimen perässä on kerrottava kuinka monta KPY osuutta omistaa.  Nyt pitää savossakin alkaa ymmärtämään, että KPY on sijoitusyhtiö.

Näytä koko viesti
KPY - 29.10.2021 08.18

Akin kanssa samoilla linjoilla. Puolet edustajista vaihtuu kolmen vuoden välein. Olin ehdolla reilu kymmenen vuotta sitten ja sain 7 ääntä. Jo pelkkä ehdolle pääsy vaatii suhteita. Ulkopaikkakuntalaisen on liki mahdotonta päästä sinne. 

 

Näytä koko viesti
KPY - 1.10.2021 07.33

Onko savolaisia kuulolla? Tapahtuuko KPY:n strategiassatyöryhmässä mitään? 

Q2 oli ja meni. Muuttuiko osakkeen osto/myyntilaidat. Ei varmaan kun kauppaa ei käydä missään.

Onko jo laskettu kuinka monen vuoden osuuskorot Vetrea seikkailu vei? 

KPY haaveilee Vetrean tilalle uutta toimintaa, ehkä ei kannattaisi. Voisi olla viisaampaa vähäntää entisiäkin.

Esim. Jakaisi meille omistajille pääosan Enfon ja Voimatelin osakkeista osinkoina ja jättäisi itselle 20-30%.  Ne vietäisiin tietysti pörssiin ja sitä kautta osakkeisiin tulisi likviä ja hinnanmuodostumista ym. kehitystä.  

Näytä koko viesti
KPY - 5.8.2021 01.45

Kpyn edustajistoon pitäisi saada sijoittajia. Hallituksessa on hyvin vähän omistusta.

Nyt kun KPY alkaa ostaa osuuksia, niin toivottavasti osa niistä jaetaan hallitukselle palkkioina.

Näytä koko viesti
KPY - 5.8.2021 12.02

KPY tiedottaa, joku ollut yhteydessä omistajiin osto mielessä. Olisiko huutokauppakeisari? "Hulluhan se on, joka ei puolta tarjoaa". Kuun vaihteessa Inderes julkaisee kpyn substanssiarvion, joka alkanee numerolla 4.

Näytä koko viesti