Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Lisää kysymyksiä:

Miten jos merkitsee arvopaperit rahoitusomaisuuteen. Toisin sanoen, ei ole liikevaihtoa. Tuleeko siinä ongelma, jos liikevaihto jotain satasia ja rahoitustuotot tsiljoonia?

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Moi,

Kiitos loistavasta blogista. Muutaman asia mielessä…

Miten muuten ensimmäinen vuosi menee? Sanotaan, että on tehnyt vaikka 50000€ SVOP-sijoituksen osakeyhtiöön. Sitten ostat osakkeita 50000 ja et ole myynyt. Tarkoittaako tämä, että varaston muutos on 50000€ eli siitä 20% verotettavaa tulosta?

Miten kirjataan osake myynnit? Onko ne liikevaihtoa? Ajattelin, että olisi kiva pitää yrityksen liikevaihto alle 10000€ niin ei tarvitse ALVia maksaa mutta liikevaihto kasvaa aika mukavasti jos menee suoraan liikevaihtoon. Onko tässä muita vaihtoehtoja?

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

"Osakkeissa on hurlumheitä, ja olemme tiputtaneet riskipainoa 60%:sta alle 40%:n. Mutta siis edelleen ihan hyvin riskiä. On vähän epämukava fiilis markkinoista, mutta se tuppaa tulemaan aina turhan aikasin. Alkuvuodesta kirjoitin, että jos tästäkin korjauksesta palaudutaan hyvin, niin kuplan riski kasvaa. No nyt on todellakin palauduttu. Emme haluaisi olla täysin sivussa, kun osakkeita kiskotaan yllättävän korkeille tasoille. "

Ihan mielenkiinnosta mihin muihin assetteihin olette sijoiitanut ja millä painolla?

"Suurin osa osakemarkkinoiden kuplista on kohdistunut yhteen tai muutamiin toimialoihin. Sen takia kaiken myyminen, koska osakemarkkinoilla kuplii, olisi kärpäsen ampumista tykillä. Meillä osakepaino on edelleen melko tuhti. Pitää tanssia, kun musiikki soi, vaikka välillä vähän pahaa tekeekin. Toki shorttina on myös iso pino hypeyhtiöitä, mutta niissäkin pitää olla hyvä riskienhallinta ja maltti mukana."

Tässä vuoden mittaan muutaman kerran polttanut näppejään Tesla shorteilla niin mielenkiinnosta kysyisin, että kuinka isolla painolla te shorttaatte yhtä positiota esim sijoitusvarallisuudesta? Ja kuinka monta shorttia teillä on keskimäärin auki?

Kiitos kirjoituksista! Kevyesti voin sanoa, että tuotat parasta sijoitus sisältöä suomessa! Aki Pyysin hyvä kakkonen!

Näytä koko viesti