Olet täällä

Aspire Global - 6.5.2020 01.23

Zoom-linkissä puhutaan kuitenkin klo 17 Suomen aikaa: "May 6, 2020 04:00 PM in Amsterdam, Berlin, Rome, Stockholm, Vienna"

Mene ja tiedä.laugh

Näytä koko viesti
Finnair - 6.5.2020 11.10

MttM kirjoitti:

On julkinen salaisuus, että Finnairia suositaan virkamiesten matkoissa: selvästi korkeampia hintoja matka-ajan suhteen siedettäviin vaihtoehtoihin verrattuna. Nyt kalliit iso koneet seisovat käyttämättöminä ja vanhenevat teknologisesti. Muut lentoyhtiöt tekevät rajuja leikkauksia ja lomauttavat, ei Finnair. Jos Finnair pyrkii nostamaan COVID-19 jälkeen hintoja, kiinalaiset yhtiöt tulevat täysillä Eurooppa-Aasia -lentojen markkinoille nopeille reiteille Siperian yli. Älytöntä tukea tällaista veronmaksajien rahoilla, mutta jokainen päättää itse osallistumisestaan osakeantiin. 

Kuten Artsipappakin sen sanoi, kyllähän kilpailijoidenkin koneet vanhenevat. Ymmärtääkseni uuden lentoreitin avaaminen ei ole täysin läpihuutojuttu, sillä prosessissa voi kestää vuosia. Kiinalaisilla yhtiöillä voi toki olla edulliset Siperian ylilento-oikeudet, mutta ei Finnairinkaan ylilentomaksut pitäisi olla kalleimmasta päästä. Finnairin kilpailuetuhan on juuri maantieteellinen sijainti, joten täysillä tulevat kiinalaiset yhtiöt joutuvat joko lentämään korkeammalla polttoainekustannuksella suoraan esim. Pariisiin tai pompulla Helsingin kautta. Pompulla lennettäessä matkustajille helpoin vaihtoehto on lentää molemmat legit Finnairilla tai code share-yhteistyö lentoyhtiöllä.

Näytä koko viesti