Nordnetin superrahasto -

Toivottavasti kukaan rationaalinen sijoittaja ei oikeasti luule, että voittoa tavoitteleva yritys (pankki) tarjoaisi oikeasti jotakin rahastoa ilmaiseksi. Lisäksi on ihan aiheellista muistaa Öhmanin asema Nordnetin omistusrakenteessa (http://org.nordnet.se/invest/the-share/ownership-structure). Tuote voi toki olla ihan ok mutta ilmainen se ei missään olosuhteissa ole.

Näytä koko viesti
Energia -

Joku kyseli aiemmin eri tuotteita millä öljykauppaa voi tehdä joten listasin omat mitä tulee päivittäin seurattua ja käytettyä, riippuen treidaanko päivän sisällä vai pidempiä swingejä.

Ylimmät on NYMEX:ssä listatut futuurit joilla isot pojat käy kauppaa. CL lienee maailman treidatuin hyödykefutuuri. QM on sama mutta puolet pienempi. LCO on Brent-öljyfutuuri joka on listattu ICE:ssa Lontoossa. Näillä voi treidata vuorokauden ympäri, spreadi on käytännössä aina sentin eikä markkinatakaajat kompastele johtoihin. Futuurit ylipäänsä on viimeset 10 vuotta ollu oma suosikkini.

Seuraavat 7 on ETC:t Saksasta sekä New Yorkista. Sopii kyllä aktiivisempaankin kauppaa joko vivulla tai ilman, ainakin tällasilla päivän sisäsillä liikkeillä.

Alimmat on CFD-sopimuksia joita käytän lähinnä öisin hauskanpitoon jos en saa unta. Hinnat tulee suoraan futuureista mutta kauppakoot voi olla paljon pienempiä. Niiden kohdalla kannattaa kuitenkin yksityishenkilön välttää tappioita (helppoa, eikö?)  koska Suomen verottaja ei ymmärrä kyseisiä tuotteita ja on pieni vaara ettei tappiota voi vähentää verotuksessa. Ite teen kauppaa yrityksen kautta joten ei tarvi murehtia verottajasta tappioiden vähennysten osalta.

Millä muut tekee öljykauppaa? Kumpi breikkaa seuraavaksi, 40 vai 50 USD (WTI)?

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

King Digital Entertainment Plc
Saxon kautta King Digitalia salkkuun eilen illalla hintaan 17,94. Sitten tuli Candy Crush after marketissa ja vahvasti näyttää siltä, että tää ostos päätyi pitkään salkkuun hyvinkin strategiseksi positioksi.

Näytä koko viesti
warremarkkina; warret, minit, turbot, sertifikaatit -

Hienoa, että täällä on asiantuntijoita myös aidan toiselta puolelta! Välittäjän vaihdon myötä itellä ei oo ollu noita NDX-tuotteita enää muutamiin vuosiin tarjolla mutta VIXiä on tullu sittemmin treidattua suoraan sillä itsellään eli futuurilla eikä tarvetta palata vanhaan oo ollu. Sitten tietysti löytyy myös vilkkaita ETF:iä ja jos oikein tulee tylsää niin niitä sitten vivutettuina ja CFD-muodossa. Futuja löytyy toki joka kuulle eli riippuen tuosta sun tähtäimen pituudesta voi sitten miettiä et kannattaako rollailla vai ottaa suoraan vaan myöhemmin erääntyvää futua. Spreadit menee yleensä aina minimiin eli 0.05 joten takaaja ei pääse ryöstään välistä.

Näytä koko viesti